reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

hej dziewczynki..jestem w 23 tyg i 5 dni w poniedziałek mam badanie 3D i już się nie mogę doczekać..nosi mnie po całej chcacie...no i poznam płeć:-)zastanawiam się tylko jak zorganizować sobie czas po urodzneiu dziecka ponieważ mam już synusia...kochane jakie macie doświadczenia z dwójką dzieci...o możecie polecicie mi jakieś fajne ksiązki do poczytania na temat tego jak przekonać starsze dziecko do tego że będzie miało rodzeństwo...będę wdzięczna za pomoc :-D

reklama
Dagamit mam!! Przypomniała mi się ich nazwa jak napisałaś ,że na literkę "O"... Otinum.Są bezpiecznie i nie mają działań niepożądanych ale piszą ,że zasięgnać porady lekarza względem ich stosowania w ciąży.Ale chyba na każdym leku teraz muszą tą klauzulę zamieszczać prawda?mojemu dziecku zawsze pomagały te krople przy dolegliwościach z uszkami a był naprawdę maleńki...

Widzę ,że w trakcie mojego pisania Doris już podała Ci ich nazwę ;-)

Dagamit - krople do ucha nazywaja się OTINUM ale nie wiem czy o te Ci chodzi i czy są dla ciężarówek :-)
Tak tak! Właśnie o te krople mi chodziło! Dzięki Doris i Katamisz!!
Są bez recepty i stosowały je kobiety w ciąży :-) Jak do jutra po czosnku mi nie przejdzie, to sobie kupię w aptece.

Dzień dobry Mamuśki! :-)

Ależ tu u Nas zimno... U Was też? Za to słoneczko pięknie świeci ;-)
u mnie okradli sklep, więc musze lecieć na miejsce porobić zdjęcia, popytać ludzi- wiecie swoim reporterskim okiem na to rzucić :-p

No i jeszcze muszę nadrobić formowe zaległości...

Miłego dnia :cool:

Nio w końcu nadrobiłam :-). Dzisiaj na śniadano był serek wiejski z chlebkiem razowym "domowym", ale jajecznica krążyła koło mnie, chyba jutro będzie rządzić :-)

Hello:)

Witam się po nieprzespanej nocy. Masakra jakaś... mam nauczkę za wczorajsze spanie do 11! Dzisiaj łącznie może ze 3h pospałam ech... znowu tysiąc myśli... po tych wczorajszych rozmowach o teściowych miałam czarne wizje jak teściowa mi się wtrąca w wychowanie dziecka, czego jestem pewna na 100000%

Ale nie zaczynajmy dnia od smutków:) Lecę Was poczytać, miłego piątku.

Kurcze to samo miałam tej nocy, chyba zasnęłam dopiero po pierwszej na kilka godzin i znów nie mogłam spać do tego córa ostro skakała w brzuszku praktycznie przez całą noc. Widzę że nie tylko ja miałam ten problem potem dopiero zasnełam ok 7 rano do 9.30 . A dzidzia od rana znów ćwiczy fitness :-). Więc pozdrawiam wszystkie niewyspane!

Witam ja do was kobietki z takim pytaniem bo juz sama nie wiem co sie dzieje :crazy:
A wiec czy ktoras z was tez ma czy miala silne bole w podbrzuszu ciagnace az do narzadow rozrodczych? ja dostalam takie ze nawet za dobrze chodzic nie moge bo sprawia mi to wielki bol,przez to zaczynam troche zaniedbywac swoje obowiazki w domu,ograniczajac sie tylko do pozostawania w lozku :-( Dzwonilam do swojego lekarza ale on niby mi zapewnia ze jest wszystko wporzadku i ze wlasnie powinnam wiecej chodzic by rozluznic miesnie,ale jak tu chodzic skoro okropnie boli :crazy:
I chce sie poprostu zorientowac czy ktoras z was tez to przeszla i czy naprawde wszystko jest wporzadku, ja bedac w ciazy strasznie sie stresuje kazdym bolem bo przychodza mysli ze cos sie dzieje nie tak.
Pozdrawiam.

Jeśli chodzi o te bóle, to mi czasami brzuch "twardnieje" na ok minutkę i potem sam się rozluźnia, silnych bólów nie miałam ale moja ginekolog powiedziała żed jak będzie mocny rwący ból to żeby do niej przyjść jak najszybciej. Niektóre dziewczyny biorą Nospę, ale idź najpierw do lekarza!!

Evka również czekam na informacje jak tak rogal.

Wczoraj powiedziałam o tym mężowi i zaproponował że on może być zamiast rogala więc jak się na nim tak położyłam to powiedział że sam mi go kupi :-):-):-). Rano jak M poszedł do pracy to wypróbowałam tą metodę na zwinietej kołdrze i było super ;-)

Zołza zdradź chociaż jaki to będzie gatunek literacki.

dagamit miałam kiedys taki ból ucha aż mi łzy leciały, czasami miałam wrażenie że jest to nagorszy ból i ten nieznośny szum!! współczuje :-(

katamisz również gratuluje 27 tygodnia.

Ja zaczęłam wczoraj 25. Ale ten czas leci a tutaj już temat o rozpakowywaniu :-)

mrsmoon ja niestety też na afty nie mam sposobu :-(

Lecę pooglądać zdjęcia bo coś czuję że zostaje w tyłu z zakupami i wczoraj wieczorem cały czas mi to chodziło po głowie że nie zdąże z zakupami! :-)

Jeny dziewczyny ale się rozpisałyście nie wiem której co odpisać, no to zaczynam

zoi dziewczyny miały juz takie bóle moze ci któras odpisze.
zebrra mam nadzieję, że cie tam długo nie bedą trzymać i będziesz sie lepiej czuła.
zołza trzymam kciuki żeby ci sie powiodło :-)
dagamit idz do lekarza z tym uchem to nie ma żartów, ja mam taką roślinkę, której listki sobie wkładam do ucha na noc i jest super, ale nie wiem jak sie nazywa..
mrsmoon jak będziesz w Rybniku to zapraszam na kawę mieszkam 20 km od Rybnika właśnie :biggrin2:
a na afty używałam już wszystko pomogło tylko apftin (jakoś tak) mogą to stosować i dzieci więc jest bezpieczne, ja już w ciąży stosowałam

witam również wszystkie inne brzuchatki :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja...
Słonko znowu za oknem ale i mrozek trzyma, ja z zakaszlanym synkiem sama w domu, mąż do wieczora w pracy - dziś ma urodzinki, muszę mu jakiś mały torcik niespodziankę zrobić, może jeszcze jakąś kolacje...

kurcze, ja też dziś jakieś dziwne wizje miałam, nie mogłam spać...eah, ale widzę, ze nie jestem sama....

chwalicie ten rogal poduchę, a mnie sie on wydaje jakże niewygodny...jakoś nie kusi mnie by go kupić i wypróbować...

zolza no to chyba nie pozostaje nic innego jak czekać na książkę...

doris no ja tez tak liczę te dni, lecą jak szalone, od piątku do piątku, bo weekend szalony jak zawsze...

No ja wczoraj zaczęłam dopiero 24 tc., daleko za wami jestem...heheh

lece jeszcze na zakupowy i zmykam do kuchni..

reklama
Ivona83 hahahahaha dobre...a tak się chłopina deklarował ;) ja na razie wykorzystuję męża jako rogal (bo zawsze tak spaliśmy), ale że brzuchol rosnie to mąż staje się coraz mniej praktyczny ;) Liczę na to, że jutrzejsza noc będzie z rogalem :)

Do góry