reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

jeny modlilam sie od rana zeby mi odwolano ta jedna lekcje co mialam miec bo fatalnie dzis ze mna.....i odwolali, anioly istnieja hehheheh
czesc wszystkim z ktorymi sie nie witalam:)

reklama
Ivona dzięki - u mnie na szczęście wczoraj dopiero wszystko się zaczynało i chyba ten nocny okład z czosnku pomógł, bo dziś już boli mniej - jestem dobrej myśli, że jednak sama sobie poradzę.
Kati - mówisz o geranium (anginku)? Niestety nie mam tej roślinki, a podobno na ból ucha sprawdza się rewelacyjnie! Moja babcia miała zawsze kilka doniczek.

mrsmoon a ty służbowo tak jeździsz? Biedna, ja też miałąm jeszcze kilka wypraw na luty i marzec na drugi koniec Polski ale rodzina mi to wyperswadowała z głowy... i słusznie. Szkoda kasy kasy która mnie ominie na koncertach ale nie wyobrażam sobie jechać 10h w jedną stronę do PIły jako kierowca, od razu zagrać 3godzinny koncert i od razu wracać - również jako kierowca. Normalnie tak to wygląda, ale teraz już sobie odpuszczę. Z Wisły masz niedaleko do mnie, zapraszam na kawkę:)

mrsmoon jak będziesz w Rybniku to zapraszam na kawę mieszkam 20 km od Rybnika właśnie :biggrin2:
a na afty używałam już wszystko pomogło tylko apftin (jakoś tak) mogą to stosować i dzieci więc jest bezpieczne, ja już w ciąży stosowałam

witam również wszystkie inne brzuchatki :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Dziewczyny, dzięki za zaproszenia ale chyba nie będzie czasu, jedziemy do teściów, ale ja już ostatni raz przed porodem, bo później to już strach. Z W-wy 4 godzinki jedziemy, więc mam nadzieję, że podołam. Mężuś wyrozumiały więc będziemy się zatrzymywać często. Później już tylko do rodziców będę jeździć albo w domku spędzać weekendy. Mieliśmy jechać 2 tyg temu, ale tak się rozchorowałam, że leżałam przez 3 dni. I dlatego dopiero teraz. Czekają na mnie ciuszki od szwagierki, 3 torby, więc będzie w czym wybierać:tak:później dokupię tylko to, czego będzie brakować
Aphtin niestety mi na afty nie pomaga...szałwia też nie:-(ostatnio nystatynę do pędzlowania dostałam, ale na opakowaniu pisze, że 7 dni od wymieszania z wodą można używać. Co prawda stoi w lodówce miesiąc już albo więcej ale może spróbuję

Ivona83 hahahahaha dobre...a tak się chłopina deklarował ;) ja na razie wykorzystuję męża jako rogal (bo zawsze tak spaliśmy), ale że brzuchol rosnie to mąż staje się coraz mniej praktyczny ;) Liczę na to, że jutrzejsza noc będzie z rogalem :)

Nio właśnie my też tak spaliśmy tylko teraz M boi się że jak się mocno wtulę a on zaśnie to obracając się zgniecie córke :-):-) bo brzuch już odstaje troszkę ;-). Więc powoli trzeba szukać innego rozwiązania. :)

Witajcie :)

Dołączam się do tych z Was które miały dzisiaj nockę z głowy... :( najpierw nie mogłam zasnąć, potem budziłam się co chwilę a jak już w końcu zasnęłam nad ranem to klatką schodową szedł sąsiad którego moja psica nieznosi, zaczęła szczekać i tyle było z mojego spania... taki z niej obrońca - jak drzwi zamknięte to groźną udaje a tylko otwórz to kładzie się brzuchem do góry i poza 'głaszcz mnie i smyraj po brzuchu' w pełni aktywna :)

Mam do Was prośbę - proszę o podpowiedź co można kupić mamie z okazji 50 urodzin??
Myśleliśmy z mężem o jakimś ładnym zegarku z grawerem w środku, ale nie wiem czy to dobry pomysł... Jak myślicie???

Nio właśnie my też tak spaliśmy tylko teraz M boi się że jak się mocno wtulę a on zaśnie to obracając się zgniecie córke :-):-) bo brzuch już odstaje troszkę ;-). Więc powoli trzeba szukać innego rozwiązania. :)

No! I to się nazywa zamienić męża na lepszy model...rogal :) Kiedy brzuch odstaje, nie można się juz tak porządnie wtulić...za duży dystans :)

Ivona dzięki - u mnie na szczęście wczoraj dopiero wszystko się zaczynało i chyba ten nocny okład z czosnku pomógł, bo dziś już boli mniej - jestem dobrej myśli, że jednak sama sobie poradzę.
Kati - mówisz o geranium (anginku)? Niestety nie mam tej roślinki, a podobno na ból ucha sprawdza się rewelacyjnie! Moja babcia miała zawsze kilka doniczek.

dagamit
- jasne że geranium :biggrin2: jakbyś mieszkała na śląsku bliżej mnie to bym ci małą roślinkę dała, bo moja mama ma zawsze dwie na zapas i rozdaje po znajomych
Dziewczyny, dzięki za zaproszenia ale chyba nie będzie czasu, jedziemy do teściów, ale ja już ostatni raz przed porodem, bo później to już strach. Z W-wy 4 godzinki jedziemy, więc mam nadzieję, że podołam. Mężuś wyrozumiały więc będziemy się zatrzymywać często. Później już tylko do rodziców będę jeździć albo w domku spędzać weekendy. Mieliśmy jechać 2 tyg temu, ale tak się rozchorowałam, że leżałam przez 3 dni. I dlatego dopiero teraz. Czekają na mnie ciuszki od szwagierki, 3 torby, więc będzie w czym wybierać:tak:później dokupię tylko to, czego będzie brakować
Aphtin niestety mi na afty nie pomaga...szałwia też nie:-(ostatnio nystatynę do pędzlowania dostałam, ale na opakowaniu pisze, że 7 dni od wymieszania z wodą można używać. Co prawda stoi w lodówce miesiąc już albo więcej ale może spróbuję

a może jeszcze sachol ale to już szczypie niesamowicie, choć bardzo skuteczne

Witajcie :)

Dołączam się do tych z Was które miały dzisiaj nockę z głowy... :( najpierw nie mogłam zasnąć, potem budziłam się co chwilę a jak już w końcu zasnęłam nad ranem to klatką schodową szedł sąsiad którego moja psica nieznosi, zaczęła szczekać i tyle było z mojego spania... taki z niej obrońca - jak drzwi zamknięte to groźną udaje a tylko otwórz to kładzie się brzuchem do góry i poza 'głaszcz mnie i smyraj po brzuchu' w pełni aktywna :)

Mam do Was prośbę - proszę o podpowiedź co można kupić mamie z okazji 50 urodzin??
Myśleliśmy z mężem o jakimś ładnym zegarku z grawerem w środku, ale nie wiem czy to dobry pomysł... Jak myślicie???

Madzioolka myśmy mojej mamie w zeszłym roku na 50-tkę zafundowali razem z bratem wycieczke do Pragi, tato zapłacił za siebie :biggrin2:
Była mega zaskoczona a po wycieczce mega zadowolona, do dziś o tym mówi jaki wyśmienity pomysł :biggrin2:

reklama
Witam się i ja:-)trochę późno, ale Emila dała mi dziś pospać. Jak narazie tylko po kawie (Ince) jestem, ale zaraz muszę coś wpałaszować bo brzuch zaczyna burczeć.
Zoi niedawno też pisałam o bólu w kroczu i rzeczywiście jak trochę rozchodziłam to pomogło i narazie cisza
Zebrra trzymam kciuki za "ucho" ;-)
ja-zolza zainteresowałaś mnie tą książką, jak już ją stworzysz badzo chętnie przeczytam:)
misialina ja jestem z kompletnie innego regionu, ale kluski śląskie uwielbiam. A ten obiadek z kapustą i roladą to bym nosem wciągnęła:zawstydzona/y:
Madzioolka zegarek to chyba dobry pomysł, ja była bym zadowolona na jej miejscu:)

Idę jakieś śniadanko wszamać, do później:)

Do góry