reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Witam wszystkie nowe mamuski!!
Ja dzs pierwsz raz kawke do zlewu wylalam, za nic mi nie chciala wejsc i teraz jakas zielona na gorzko pije i jest ok. oby do piatku, i staram sie myslec pozytywnie ale tak trudno sie cieszyc nie wiedzac czy napewno dzidzia rosnie a nie moge sprawdzic przyrostu hcg bo nikt mi takich badanek nie zrobi :(( buu

dzięki Ogitu...na pewno będę tu Was bardzo chętnie odwiedzała:-)
mi też bardzo przykro z powodu okropnej @@@,ale widocznie tak miało być:-(
może jeszcze coś się przytrafi;-)
nie wiem czy jestem na TAJNYM,nie widziałam się na liście wypisanych:-(

Malgosiu 37
mnie z na liscie nie ma a w tajnym jestem, wejdz w Spolecznosci, potem w grupy i tam juz znajdziesz :))
I powodzenia z coreczka, mam nadzieje ze wydobrzeje expresowo xxxx

reklama
Blusia zaznaczylam dzieki za posta ale dla wyjasnienia to powinno sie nazywac ze podaoba mi sie to co napisalas :))
Misialina jak bedzie jeszcze jedna kropeczka to nie zwlekaj i do szpitala, zrob to dla wlasnego spokoju a to napewno bedzie duzo lepsze dla malenstwa niz stres
Buziaki

Witam w przepiękny niedzielny poranek. U nas humorek trochę lepszy, brzuszek i baloniki w normie ;):-) , ale za to w tej ciąży mdłości męczą, teraz już wiem co to znaczy. Miłego dzionka, zmykam na spacerek.

A mnie dla odmiany brzuch w ogóle nie boli. W terminie @ pobolewał, potem kilka razy coś tam zakłuło, a tak to cisza. Czy którąś z Was też brzuch nie boli? ;) Czyli reasumując, jak są objawy to źle, jak ich nie ma jeszcze gorzej. I weź tu dogódź babie w ciąży ;)

Ja mam mdlosci prawie caly dzien,i te bolace piersi.One wczoraj mniej bolalay i tez zaczełam panikowac.Brzuch mnie wogole nie bolał do wczoraj,wlasnie to poczulam delikatny bol.

A tak jak ktos napisal.kazda ciaza przebiega inaczej.
Zaczynamy doszukiwac ciazy przez oznaki,jak je znajdziemy jestesmy przeszczesliwe,kiedy ustepuja panikujemy.Nakrecamy sie niepotrzebnie,ale chyba taka nasza natura.Gorzej jesli nie ma kogos kolo nas kto zrozumie nas.
Ja tak np. mam moj maz kompletnie ignoruje mnie,i mowi ze do psychologa powinnysmy chodzic.
Tutaj kiedy wchodze na bb,uspokajam sie . Widze dziewczyny ktore maja podobne problemy do mnie.Czy te problemy sa zwiazane z naszym cialem czy z psychika nie wazne ,wazne jest to ze nie jestem sama.:tak:

no i ciągle spać mi się chce, w domu wszystko zawaliłam, nie mam na nic siły, zmywania góra, odkurzacza podłoga dawno nie widziała. Mąż pomaga jak może, ale facet trochę inaczej na sprawę czystości domu patrzy. Zaczęły mi się wyrzuty z tego powodu. łózka nie składam całymi dniami, bo w ciągu dnia co najmniej kilka razy się kładę i zasypiam kamiennym snem :)
Jakbym widziała siebie! Mieszkanie prosi o gruntowne sprzątanie, okna to już sa tak brudne, że nidługo przestanę przez nie coś widzieć. Maż też pomaga, ale...podobnie jak Twój rozumie kwestie czystości w domu. Uff...przynajmniej nie jestem z tym sama :)

W kwesti schizowania - obudziłam się dziś zlana potem i z myślami, że piersi już nie bolą i w ogóle taka pustka w brzuchu! I że to na pewno już koniec wsztstkiego. Myślałam, że oszaleję! Tym bardziej, że wczoraj brzuch przestał mnie całkiem boleć, a dwa dni temu bolal tak, że brała no-spę! Na szczęście poszłam siku i okazało się że cycochy bolą przy nacisku, a tylko po nocy były jakieś takie rozluźnione. Zresztą w ogóle od początku ciąży najmocniej czuję je wieczorem, przy zdejmowaniu stanika. No ale dzisiaj rano miałam taką panikę, że masakra!
Ja naprawdę oszaleję do tego 12 tygodnia!

Misialina na Twoim miejscu ja już bym była w szpitalu na izbie przyjęć. Na pewno nic się nie dzieje, ale po co masz siedzieć i się stresować!

Ostatnia edycja:
Witam Przyszłe Mamusie,

Mam nadzieje, że mogę do was dołączyć?
To będzie nasza pierwsza dzidzia i ciąża również - mam wiele obaw a tak jak u was mój facet uważa że panikuje :) Naszczęście on jest zakręcony na punkcie dzidzi i nie ma opcji żeby coś poszło wg. Niego źle ;p ale kobieta zawsze sobie coś wkręci a ja do tego mam koszmarne sny od kilku dni ciągle (a śpię 24h/24h ;)) a nie daj boże jak jakiś objaw znika choćby na 1h to zaczynam już wariować :) a kiedyś marzyłam o ciąży bezobjawowej ehhh

Teściów już powiadomiliśmy w zeszły weekend - oszaleli z radości ( 1 wniuk/wnuczka), a dziś do mojej mamy - ehhh troszkę się obawiam jej reakcji bo ona zawsze powtarza że mam jeszcze czas no ale może mnie miło zaskoczy :)

ps. To się nareszcie rozpisałam do was dziewczynki a 2 dni się zbierałam żeby dołączyć :)

Tez macie takie napady bólu brzuszka co tydzień? Mi się równo w weekendy pojawia lekki ból a później na cały tydzień znika. Piersi już mniej bolą, a może po prostu przyzwyczaiłam się do takich i już nie zwracam na nie uwagi :) Jedynie na mdłości nie da się reagować ;) aha z ostatnich objawów doszły szybkie zadyszki :) od zwykłego spaceru czy wejścia na schody zaczynam sapać jak lokomotywa. Muszę wolniej chodzić, bo mam wrażenie że z żołądka mi się zawartość wyleje ;) czyli wszystko w normie :D

prettyWoman, może Cię zaskoczy i zaplanował coś na wieczór ;) my jutro mamy półtora roczku :D ciekawa jestem, co mój ślubny wymyśli ;)

Ostatnia edycja:
reklama
blusia no własnie miałam wyjść z tym pytaniem, bo brzuch w ogóle mnie nie boli. Tak samo pobolewal na początku a teraz od 4 dni kompletnie nic!!! Cycki za to mi rosną jak oszalale i bolą przynajmniejszym dotyku.

Do góry