reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Lena- to raczej nie od nadmairu ziół, herbatkę dostał dziś pierwszy raz od nie wiem kiedy, ja owszem 2 razy dziennie pije na karmienie herbatkę, ale nie żeby w hurtowych ilościach, myślę, że to kleik w połączeniu z zębami i faktem, że tatuś dziś po urlopie do pracy poszedł, normalnie jak B z pracy wrócił dziecku humor wrócił, pewnie tęsknił za tatusiem, bo ostatnio miał go cały dzień, a dziś do 19 tylko mamusia

jutro mu nie podam tego kleiku, tylko normalnie mleczko i jabłuszko na deser,

jaki on cwany jest: jak widzi mnie z tubką żelu na dziąsełka to od razu rozdziawia gębola i happy...

idę sobie m jak miłóść pooglądać, mąż na piłce, młody zasypia więc mam luzik :)

Nie wiem ale ja bym na kleik nie stawiała!!:)

reklama
Nie wiem ale ja bym na kleik nie stawiała!!:)
ja tez nie
Znalazłam w końcu czas na forum :)
witaj :) Mam nadzieje ze bedziesz czesto zagladac. Wiele z nas boryka sie z podobnymi problemami, a razem zawsze razniej, mozna ponarzekac, pozalic sie i posmiac . Super ze Emilka jest takim pogodnym dzieckiem, a kiedy musisz wrocic do pracy?
koriander - co do policzka to ja teraz wszystko na ząbki zwalam więc całkiem możliwe, a jak tam Twój projekt z przyjaciółkami?
milo ze pamietasz :) Na razie sie rozgrzewamy, spotykamy raz w tygodniu, licze z e w polowie 2011 uda nam sie wystartowac z mala firma.

Ja was podziwiam za te A6W, az mi wstyd ze przerwalam, zabiore sie za nie znowu..wkrotce:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

czesc i jestem po wazeniu niestety tylko 6100 niby przytyl w 4 miesiace 3900 ale jednak na tydzien ostatnio wychodzi mu 133 gram. Mam wyleczyc oczko do konca i zrobic badania
2
takze na dzien dzisiejszy mam dola. Sprawdzalam Olafa mial na plusie tez 4 kg w wieku 4 miesiecy no ale on tyl tyle samo czyli po 1 kg na miesiac a Eryk ma skoki od 1,5 kg w miesiac do 300 gram w 3 tygodnie. Olaf tez byl na cycku ale ograniczen w diecie nie mialm a jednak teraz sporo rzeczy wypadlo z menu. Lekarka mowi ze nie wyglada na chorego i rozwija sie dobrze ale sie asekuruje zebysmy kiedys nie mieli pretensji ze chodzilismy do lekarza a ona cos przeoczyl. w sumie ja rozumiem ale boje sie tego pobierania krwi jak cholera

ja się będę upierała przy kleiku, moje dochodzenie w necie pokazuje, że kleik ryżowy może powodować zaparcia, w takim przypadku lepiej zmienić na kleik kukurydziany

tak czy siak, jutro tylko mleczko i jabłuszko, bo to już sprawdzone i bezproblemowo przyjęte

czesc i jestem po wazeniu niestety tylko 6100 niby przytyl w 4 miesiace 3900 ale jednak na tydzien ostatnio wychodzi mu 133 gram. Mam wyleczyc oczko do konca i zrobic badania
2
takze na dzien dzisiejszy mam dola. Sprawdzalam Olafa mial na plusie tez 4 kg w wieku 4 miesiecy no ale on tyl tyle samo czyli po 1 kg na miesiac a Eryk ma skoki od 1,5 kg w miesiac do 300 gram w 3 tygodnie. Olaf tez byl na cycku ale ograniczen w diecie nie mialm a jednak teraz sporo rzeczy wypadlo z menu. Lekarka mowi ze nie wyglada na chorego i rozwija sie dobrze ale sie asekuruje zebysmy kiedys nie mieli pretensji ze chodzilismy do lekarza a ona cos przeoczyl. w sumie ja rozumiem ale boje sie tego pobierania krwi jak cholera
Będzie wszytsko ok dzieci teraz mogą słabiej przybierać na wadze raz, że to cholerne ząbkowanie drugi raz taka aura!!!Nie ma co sie martwić na zapas trzymam kciuki żeby przybierał;)

milka- ja popieram Lenę, będzie ok, przechodziłam przez to samo z fifim, ale widzę, że on się dobrze rozwija i jest zdrowy i jakoś mi się udało wyluzować z przybieraniem, grunt, że przybiera a nie traci :)

a to znalazłam apropos kleiku:

"Najczęstszą przyczyną zaparć jest niewłaściwa dieta, więc warto jej się przyjrzeć. Może je powodować ryż, marchew, jabłko (chyba że gryzione), banany. W jadłospisie synka trzeba więc zmniejszyć ilość ryżu - zamiast kaszki ryżowej podawać kukurydzianą (uwaga, kaszka malinowa to także kaszka ryżowa). Do picia najlepsza jest woda, można nią także rozcieńczać soki,"

ja się będę upierała przy kleiku, moje dochodzenie w necie pokazuje, że kleik ryżowy może powodować zaparcia, w takim przypadku lepiej zmienić na kleik kukurydziany

tak czy siak, jutro tylko mleczko i jabłuszko, bo to już sprawdzone i bezproblemowo przyjęte
Internet to dziadostwo jak chcesz znaleźć sobie chorobę to poczytaj w internecie i wszystkie objawy jakie by nie były będa pasować pod 1500 chorób!!Kleik ryżowy jędzą ludzie uczuleni, dietetycy, po zabiegach itp a wzdęcia powoduje właśnie nadmiar ziół bo tak miała Gaja i wiem to tez od połoznej i kiedys też mi Hefi pisała!!!Dlatego ja na Twoim miejscu bym nie kombinowała nic z kleikiem tylko z jabłkiem ;)

reklama
2
nie zamartwiaj sie, chociaz mi juz skora cierpnie przed piatkowa kontrola Lili, wazne zeby dziecko podwoilo wage w wieku 6mcy ja sie tego chwytam, na pewno jest wszystko dobrze :tak:

jesli chodzi o zaparcia to prawda, ryz je moze powodowac, ja zrozumialam ze chodzi o uczulenie :sorry: Zle przeczytalam

Do góry