reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ogólnie nic mi się nie chce, nie lubię sama w domu siedzieć. Pewnie kolejny samotny wieczór skończy się obżarstwem... Nuda nie sprzyja powrotowi do sylwetki sprzed ciąży...
A wy co porabiacie?
Sorki nie kojarze cie z forum czerwcowek, jestes tu nowa? napisz cos o sobie w ramach powitania :-)
Wiecie co ja dzisiaj odkryłam? Może nie będę odkrywcza i wy to dawno odkryłyście. Coś mi nie pasowało od dawna z miarką na butelce Avent'a, więc dzisiaj przelałam ok130ml z Aventa do Nuka, a w Nuku wyszło 150m
moze jakis angielski system? :szok: zaraz sama sprawdze :-)
hihi :) Taka praca :) Pracuje w studiu filmowym :)
super praca :-D tez kiedys mialam zlecenie na planie i wiem jaka to frajda siedziec w kinie i widziec swoje nazwisko :-) Moze ktos z pracy tez nie mogl isc i pojdziecie w innym terminie?
my po badanku i wszystko ok, nastepna wizyta jak skonczy 7 miesiecy :) A jakie tam malutkie dzieciątka były ech ... kiedy to było ...

moj dzinks jest straszny dzisiaj, ryczy non stoper masakra jakas ,osiwieje na maxa chyba szybciej niz myslalam
super ze badanie ok, a co do marudzenia to nic mi nie mow pff :wściekła/y::wściekła/y:

hurra, kotek wrócił :-)
jupppiiiii :-D:-D:-D dobra dusza wrocila :-) A jak Malgos wczoraj w nocy spala?

Dziewczyny zauwazylam ze Lilka ma czasami zaczerwieniony policzek i robi sie on goracy, tak przez pol godzinki, 1-2 razy dziennie. Tylko z prawej strony. O co chodzi?? Czy ktos tak ma?? Zabki? :szok::eek:

reklama
Witam dziewczyny po kilkudniowej ponownej przerwie:-)
Po zrobieniu matrycy miałam kompa jeden dzień i znów się spierniczył tym razem dysk twardy no i dzis nareszcie zrobiony mam nadzieje że juz będzie działał oczywiscie przyszedł gość co miał podłączyć internet bo cos tam od nowa trzeba było wgrac no i mu sie nie udało jak poszedł ja sie dorwałam zdesperowana do kompa i po 2 minutach miałam już neta niezły ze mnie fachowiec :-D
Ale dzis humoru i tak nie mam mąż zgubił w drodze z samochodu do domu dwutygodniową wypłate z całym portfelem no holera by to wzieła on się załamał no ale cóż to tylko kasa może chociarz ktoś chociarz dokumenty odeśle:baffled:
A teraz ide troche poczytac bo zaległości mam niezłe:rofl2:

Katarzynajanicka – współczuję. Nasz Krzyś również ma ostatnio gorsze dni. Jednak ja także staram się go nie nosić za dużo na rękach, bo to krótkoterminowa pomoc w sprawie. Potem trzeba będzie odzwyczajać…

Ola fasola – nasz też ma takie szorstkie miejsca, ale nikt u niego skazy jeszcze nie stwierdził. Jest na normalnym mleku NAN + zaczynamy wprowadzać pokarmy stałe.

Lena – 2000 zł becikowego?? A nie 1000 zł?

Magdziak – Krzyś lubi matę, nie płacze jak go kładę, dopiero jak się znudzi J

Zdec – nie pomogę w kwestii morfologii, nasz Krzyś nie miał robionych tego typu badań.

Atena – myślisz, że ta mąka pomoże na „odparzone” zgięcia nad stópkami? Nie wiem jakim cudem powstały… ma suchą, łuszczącą się skórę w tych miejscach…. Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim?

Kochane DZIĘKUJĘ za kciuki !!!!! Pomogło U Jaska wszystko w porządku!!!! Pan ortopeda sprawdził też jego wszystkie odruchy i kończyny , główkę , kark i wszystko co tylko można. Przy każdym odruchu się zachwycał a Jasiek był w niebowzięty tym tarmoszeniem za nóżki , rączki itp. Doktor stwierdził że ma odruchy na poziomie 5 miesiecznego dziecka co oznacza że bardzo dobrze się rozwija!!! Pochwalił rodziców za dobrą opiękę:) I CO NAJWAZNIEJSZE !!!!!!!!!!! sTWIERDZIŁ ŻE NIE WIDZI ŻADNEGO WZMOŻONEGO NAPIĘCIA MIĘŚNIOWEGO!!!!! Kochane jestem przeszczęśliwa nasze codzienne ćwiczenia pomogły :) Tak się cieszę:) Jeszcze tylko ta anemia... Ale Jasiek nabrał kolorów i ma czasem różowe policzki nawet:) więc przypuszczam że będzie ok:)
Wychodząc z gabinetu usłyszałam " Gratuluję wspaniałego synka!" :) Dumna jestem jak paw a raczej pawica:)
Poodpisuję po kąpieli Jasia a póki co

Kajdusia
Cieszę się że sie pupilek znalazł dezerter jeden no:)
Lece kapaciu zrobić....

Kochane DZIĘKUJĘ za kciuki !!!!! Pomogło U Jaska wszystko w porządku!!!! Pan ortopeda sprawdził też jego wszystkie odruchy i kończyny , główkę , kark i wszystko co tylko można. Przy każdym odruchu się zachwycał a Jasiek był w niebowzięty tym tarmoszeniem za nóżki , rączki itp. Doktor stwierdził że ma odruchy na poziomie 5 miesiecznego dziecka co oznacza że bardzo dobrze się rozwija!!! Pochwalił rodziców za dobrą opiękę:) I CO NAJWAZNIEJSZE !!!!!!!!!!! sTWIERDZIŁ ŻE NIE WIDZI ŻADNEGO WZMOŻONEGO NAPIĘCIA MIĘŚNIOWEGO!!!!! Kochane jestem przeszczęśliwa nasze codzienne ćwiczenia pomogły :) Tak się cieszę:) Jeszcze tylko ta anemia... Ale Jasiek nabrał kolorów i ma czasem różowe policzki nawet:) więc przypuszczam że będzie ok:)
Wychodząc z gabinetu usłyszałam " Gratuluję wspaniałego synka!" :) Dumna jestem jak paw a raczej pawica:)

Super! Gratulacje!!! :)

hurra, kotek wrócił :-)

Kochana bardzo się cieszę..Po prostu kotek wiedział gdzie mu będzie najlepiej!!!

ewela u mnie podobnie. Mała też marudna. Co do spania, to ja się zastanawiam czy moja nie śpi za dużo. Jeżeli by z nią być cały dzień na dworze, to miałaby przerwy tylko na karmienie i zmianę pieluchy. I do tego nie chce się bawić, jak chcę się z nią pobawić to ona marudzi. No i jeszcze z miesiąc temu sobie gugała, a teraz to już tylko AAaaaaa jak marudzi właściwie nic więcej z gadania, no chyba że rano jej się zdarzy. Czy ktoś też tak ma??

katarzynajanicki co do kup to rzeczywiście lena może mieć rację. Nadmiar ziół jest szkodliwy. Też to przeżywałam gdy małej dawałam herbatkę latem a dodatkowo sama piję herbatkę na laktację.

agast22 to jeszcze jest film nad którym ty pracowałaś?

A teraz zjadła z 70ml kleiku na moim mleku, dopiła po kąpieli 120ml MM i poszła spać:) Już jej nie słyszę więc pewnie odpadła i będzie spała do północy:) A potem to już jak zwykle co noc....:(

Aniu ja właśnie robię dokładnie co Ty....Malutka zjadła po kąpieli ale nie zasnęła tak jak zwykle...Zostawiłam ja więc w łóżeczku i teraz nasłu****ę przez niańkę z salonu czy się tam nie wierci....Od 5 minut jest cisza...Odczekam jeszcze z 5 i pójdę sprawdzić czy śpi...
Życzę przespanej nocki....Obyś nie musiała wstawać zbyt często do Natalci...
Witam dziewczyny po kilkudniowej ponownej przerwie:-)
Po zrobieniu matrycy miałam kompa jeden dzień i znów się spierniczył tym razem dysk twardy no i dzis nareszcie zrobiony mam nadzieje że juz będzie działał oczywiscie przyszedł gość co miał podłączyć internet bo cos tam od nowa trzeba było wgrac no i mu sie nie udało jak poszedł ja sie dorwałam zdesperowana do kompa i po 2 minutach miałam już neta niezły ze mnie fachowiec :-D
Ale dzis humoru i tak nie mam mąż zgubił w drodze z samochodu do domu dwutygodniową wypłate z całym portfelem no holera by to wzieła on się załamał no ale cóż to tylko kasa może chociarz ktoś chociarz dokumenty odeśle:baffled:
A teraz ide troche poczytac bo zaległości mam niezłe:rofl2:

Ewelinka współczuję przeżyć...Napewno zdenerwowaliście się strata portfela...Może znajdzie sie jednak jakiś uczciwy znalazca....Mam nadzieję że tak będzie....

O jejku mam nadzieję ze Młoda zaśnie...Oglądam Na Wspólnej ...Nie oglądałam juz chyba od tygodnia bo albo ja karmię albo kąpie...I ciekawa jestem jak nocka minie...Boje się że przez te kupy może nas czekać ciężkie wstawanie!!!

zdec - no to niezły numer z tymi butlami, znaczy w avencie mocniejsze mleczko robisz:)co do gugania, to moja jak była całkiem malutka to zaczęła, później miała taki okres że bardzo mało odgłosów wydawała i chyba przeszła jakiś skok bo jak zaczęła się odwracać z plecków to spowrotem zaczęła gugać ale już znacznie jej się repertuar zmienił

kasiajanicka - przy rozszerzaniu diety to normalne że są czasem problemy z kupkami, moja bez rozszerzania miała kłopoty a teraz to dopiero

gosiagro - ja mam ten sam schemat, bo u mnie też pisze od-do w zależności od kondycji

ewela - gratki dla dżinksa

kajdusia - to extra!!znaczy wie gdzie mu dobrze było;)kotki to super zwierzaki,ja uwielbiam. :-):-):-)

agast - to ciekawa praca, super:tak:

koriander - co do policzka to ja teraz wszystko na ząbki zwalam więc całkiem możliwe, a jak tam Twój projekt z przyjaciółkami?

perfecta - gratulacje dla dzielnego Jasia i dumnej mamusi:tak::tak::tak:

ewelinka - ojjj to niedobrze:no: moze choć dokumenty i karty do bankomatu ktoś odda, bo cały portfel z zawartością to pewnie nie:no:

agi - zdrówka dla Polci, męczy się biedaczka

Idę robić A6W ale tak mi się już nie chce!!!!monotonne te ćwiczenia

Sorki nie kojarze cie z forum czerwcowek, jestes tu nowa? napisz cos o sobie w ramach powitania :-)
Znalazłam w końcu czas na forum :) Mój P. na Mazurach stara się o dofinansowanie z UP, mała odchorowuje katar, przesypiając cały dzień, więc jej mamusia relaksuje się przed kompem, nie przejmując się nawałem prac domowych ;p (ani mi, ani Emilce rozłożone pranie i prasowanie nie przeszkadzają. Przed powrotem P. ogarnę rozgardiasz ;p)
Jestem czerwcową świeżo upieczoną mamusią pogodnej Emilki (wg opinii znajomych mała jest przez cały czas albo zdziwiona i zaciekawiona,albo ucieszona, tudzież ma porażenie nerwu twarzowego, bo się cały czas śmieje). Choć z tą pogodnością to różnie bywa- zwłaszcza gdy trzeba nosek oczyścić Fridą lub jesteśmy po szczepieniu :no:
Poza macierzyństwem pogłębiam swoje wykształcenie na dziennej (!) magisterce i niedługo wracam do pracy (koniec prawie rocznego bezrobocia :-() A im bliżej końca macierzynskiego, tym mniejsza mam ochote na ponowne podjecie pracy i zostawienie mojego szkraba pod nie moja opieka...

reklama
Lena- to raczej nie od nadmairu ziół, herbatkę dostał dziś pierwszy raz od nie wiem kiedy, ja owszem 2 razy dziennie pije na karmienie herbatkę, ale nie żeby w hurtowych ilościach, myślę, że to kleik w połączeniu z zębami i faktem, że tatuś dziś po urlopie do pracy poszedł, normalnie jak B z pracy wrócił dziecku humor wrócił, pewnie tęsknił za tatusiem, bo ostatnio miał go cały dzień, a dziś do 19 tylko mamusia

jutro mu nie podam tego kleiku, tylko normalnie mleczko i jabłuszko na deser,

jaki on cwany jest: jak widzi mnie z tubką żelu na dziąsełka to od razu rozdziawia gębola i happy...

idę sobie m jak miłóść pooglądać, mąż na piłce, młody zasypia więc mam luzik :)

Do góry