reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Moja Julka je co 3-4 godz tak ok 130ml, zdarza się że zje 80-100ml. Raz tylko pochłonęła 180 ale później część ulała. Właśnie zastanawialam się czy to nie za mało :/ Niby lekarka ostatnio nic nie mówiła na jej wagę (5630gram -> przy urodzeniu ważyła 2930 wychodzi prawie 170gram na tydzień)
moja je tak samo i mniej więcej tyle samo :)

Hejka!ale straszna pogoda :no:nic tylko spać no i druga kawka już wypita:-)
J a też cały czas ćwicze A6W i też widze efekty brzuch się robi płaski jak wytrwam do końca to będzie kaloryfer jak nic:-)
anecznik-gratulacje!

jak tam mamusie?
witam się z rana
mila spała od 20 do 9 z 3 jedzonkami po drodze no ale spała;-)
anecznik - gratki z okazj obrony!!!
nadika- piękne zdjęcia znad morza
ewela- również super fotki
katarzynajanicka- Kasia, nie denerwuj się. Nie podchodź do tego jak do odrzucenia ciebie. po prostu z butli leci szybciej i nie trzeba się nameczyć. Ty byś tak nie wolała? ;-) każdy od najmłodszego idzie ku łatwiejszemu. Głowa do góry. Butelkowe mamy też są super i nie ma co sobie wrzucać. I tak długo wytrwałaś. Jesli bardzo Ci zależy trzymam kciuki za dalsze cycowanie a jeśli się nie da to nie ma co rozpaczać. Będziesz miała przynajmniej kontrolę ile zjada czy się najada i wogóle
magda_m- ładniutkie foto
piszecie, ze wasze maluchy się już przekręcają...ach...a moja nic z tego...leń jakiś czy coś jest nie tak? A czy wasze szkraby łapią już podawane zabawki obiema rękami i trzymają?
Bo moja tylko sięga do wiszących i trąca je sobie łapką- i to tylko lewą zazwyczaj;-(
paula- jaki uroczy uśmiech;-)
Agi78- fajnie, że już jesteście razem w UK. Teraz możecie już się przyzwyczajać i zaklimatyzowywać u siebie;-)
agast- jakie urocze przysypianie
ewela- te pasy to lipa- nic nie pomaga, twister jest ok, ale trzeba być systematycznym

Hejka!ale straszna pogoda :no:nic tylko spać no i druga kawka już wypita:-)
J a też cały czas ćwicze A6W i też widze efekty brzuch się robi płaski jak wytrwam do końca to będzie kaloryfer jak nic:-)
anecznik-gratulacje!

ale twoj jest pewnie juz po porodzie byl prawie plaski , a moj o jesuuu kak w 4 miesiocu ciazy :szok:

Witajcie Mamuski:)
w nocy Filipa dopadł jeszcze katar, nos zapchany, kaszlał co jakiś czas, o 4 nie wytrzymałam, obudziłam go, oczyściłam nos, podałam kropelki i cyca i zjadł, następne karmienie też z cyca było, dzis choć by nie wiem co nie podam butli, najwyżej moje ściągnięte mleko łyżeczką, a jak będę gdzieś w sklepie kupie nakładki, w realu widziałam Avent, nie wiem czy są dobre, ale spróbuję

chirurg mnie nie pocieszył dziś i najprawdopodobniej Filipa czeka zabieg jak będzie miał ok roku
pani dr za to powiedziała, że Fifi ma stulejkę, i po kąpieli mamy lekko naciągać skórkę, może się poprawi
jak nie to niech mu to zrobia razem z jąderkiem, bo mój brat miał zabieg w wieku kilku lat i ciężko to zniósł, ryczał ze dwa dni, może im mniejsze dzieciąto tym lżej, poza tym przy jednum bólu by się obyło

13 pażdziernika kolejne USG brzuszka, zobaczymy czy jadro nadal w miejscu stoi

pogoda dziś do bani u nas, więc tylko małuski spacerek zaliczymy i leżakowanie w domu
miłego dnia :)

Kurcze ale pogoda :-(
Szymek już drugi dzień jest w domu bo kaszle i ma goraczke , ja też cherlam jak rozrusznik starego auta ;-( , mam nadzieje ze te przeciwciała w mleczku ochronią Kacperka ;-)

U mnie też Kacperek też jakoś się nie spieszy z obracanie, kiedyś tam mu wyszło ze 3 razy i to wszystko, ale poczekamy. Zabawki łapie dwiema rączkami i potrafi je utrzymać chwile i patrzy na nie a potem je pakuje do buzi :-)

Kasiu - trzymam kciuki żeby wszystko wróciło do normy :-)
Gosiu - mam nadzieje że wyniki wyjdą dobre i żeby pobieranie krwi poszła szybko i bez płaczu :-)

reklama
Karo Erykl lapie obiema raczkami i ciagnie w dol , ale jeszcze niedawno robil tak samo czyli tylko tracal lapka.

Kasia dlaczego stwierdzili juz stulejke wogole sie nie da odslonic napletka ?? z czasem wszytsko samo puszcza u kilkuletnich dzieci z dowswiadczenia wiem ze im szybciej tym lepiej bo Olaf 2 latek mial zabieg i byl tydzien wyciety z zycia, ale Filipiek to chyba za maly na stwierdzenie ze nie jestes w stanie tego zrobic sama

Do góry