reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

wiesz neti, czasami mam wrazenie ze to tylko o kase chodzi a nie o nasze zdrowie
wystarczy spojrzec ile kosztuja butelki z BPA a ile te bez
steptokoki, pneumokoki i masa innych nowych wynalazkow, ktore wyciagaja kase z portfela
niedawno straszyli matki pneumokokami i dodatkowymi szczepiokami na nie

zgadzam się z Tobą w 100%,
po prostu wydaje mi się ,że żerują na nas; przeciez wiadomo że matka czy ciężarna zrobi dla swojego dziecka wszystko, kasa nie ma znaczenia; skoro te wymazy na paciorkowca są takie ważne i zagrażające zdrowiu to dlazcego się za nie płaci?? powinny być bezpłatne bo obowiązkowe
to samo ze szczepieniami, skoro choroby sa tak niezwykle groźne czemu nie są obowiązkowe i bezpłatne tylko zalecane i sporo kosztują, skoro buteki z BPA są takie toksyczne powinny byc wycofane ze sklepów a mimo wszystko nadal są w sprzedaży a te bez BPA są znacznie droższe
ale cóż, my zrobimy wszystko, wydamy każde pieniądze żeby tylko zapewnić naszym dzieciom co nalepsze

reklama
cześć brzuchatki!!

Najlepsze życzenia dla wszystkich mamuś- zapakowanych i rozpakowanych;-)
Wszystkiego naj również dla solenizantek i jubilatek!

Ja dziś na nogach od 6. Rano byłam na KTG- wszystko ok. A o 18.40 mam dziś usg- znów sprawdzimy ilość wód i jak mała rośnie;-)
Pozdrawiam was cieplutko i czekam na wieści która robi sobie dzisiaj prezent i rodzi;-)

witam się w dwupaku, po prawie bezsennej nocy:-:)-(, zasnęłam dopiero o 3, brzuch mnie 2 dni bolał, wczoraj skurcze ale takie co pól godziny, ale nic się nie rozwinęło, więc raczej nici z prezentu na Dzień Matki:-(
Wszystkim Mamusiom najlepsze życzenia i pozostałym solenizantkom paula, ewelinka, Agi - Sto lat, obyście już niedługo swoje maleństwa tuliły:tak::tak:

Ewelinka - to nieźle cie lekarz skasował:szok::szok:, ja zapłaciłam 50 zl
ita - super, że jesteście już w domu:-), niech Tymonek teraz zdrowo rośnie:tak:
sealet- tak, mam skurcze cały czas, ale są bardzo nieregularne:-(, najgorsze to czekanie:no:

zgadzam się z Tobą w 100%,
po prostu wydaje mi się ,że żerują na nas; przeciez wiadomo że matka czy ciężarna zrobi dla swojego dziecka wszystko, kasa nie ma znaczenia; skoro te wymazy na paciorkowca są takie ważne i zagrażające zdrowiu to dlazcego się za nie płaci?? powinny być bezpłatne bo obowiązkowe
to samo ze szczepieniami, skoro choroby sa tak niezwykle groźne czemu nie są obowiązkowe i bezpłatne tylko zalecane i sporo kosztują, skoro buteki z BPA są takie toksyczne powinny byc wycofane ze sklepów a mimo wszystko nadal są w sprzedaży a te bez BPA są znacznie droższe
ale cóż, my zrobimy wszystko, wydamy każde pieniądze żeby tylko zapewnić naszym dzieciom co nalepsze
Dokładnie ja też nie wierzę w takie coś, żerują bo wiadomo co matka nie zrobi dla swojego maleństwa.....kiedyś nawet butelek nie było plastykowych tylko po oranżadzie na nią naciągniety smok i jakoś się żyło;)A teraz wymyślają....sama lekarka mi mówiła jak może być butelka antykolkowa....śmiała się, że z ludzi robią baranów.....na kolkę pomagają lekarstwa i to nie zawsze....

wczoraj byłam na badaniu tetna Malucha oraz przepływu krwi w pepowinie, wszystko OK :) jak to pan doktor powiedział "Pani Kasiu, prosze teraz męża uwodzić, okna pomyć, zakupy zrobić, mieszkanie posprzątać, bo do szczęścia brak tylko skurczy"

ale ja to wszystko robię, znaczy bez mycia okien, i jakoś Fili nie chce wychodzić, pewnie sobie myśli "nie ma jak u mamy"

następna wizyta z badaniami 1 czerwca, pewnie nadal 2w1

Cześć Dziewczyny!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MAMUŚ JUŻ ROZPAKOWANYCH I DLA TYCH JESZCZE -PRZED- SZYBKIEGO ŁATWEGO PLUM I ŻEBY DZIECIACZKI BYŁY ZDROWE:-)

Agi78 - , paulka24211 , ewelinka- z okazji urodzin/imienin wszystkiego najlepszego:-D

Ja noce mam spokojne, dzisiaj tylko raz siusiu wstawałam.
Ja narazie też nie miałam wymazu zobaczymy w poniedziałek na wizycie.

Karo- gratuluję mgr i powodzenia na wizycie!

Serdeczne życzenia dla wszystkich mamusiek dla tych co już są i dla przyzłych!!!
Ja po śniadanku idę pod prysznic i jeszcze raz na owtórzenie wczorajszego KTG boję się strasznie ale mam nadzieję, że dziś będzie lepiej;)

trzymam kciuki, napewno będzie dobrze:)

idę zjeść śniadanko:-)

Najlepsze życzenia dla wszystkich mamusiek :-) i dodatkowe dla solenizantek :-D

Dziwne uczucie, mój pierwszy dzień matki :-) Nie wiem jak Wy ale ja się już w 100% czuje mamą i że to również moje święto, mimo że moi bliscy uważają że dzień matki to będę dopiero za rok obchodzić :-(

Pytam się dziś mojego męża o której w sobotę do teściów jedziemy, a on do mnie skąd pewność że pojedziemy :-D :-D i że teraz on nie robi planów dłuższych niż jednodniowe :-D :-D w sumie racja.
Jednak ja mam przeczucie że maluch urodzi się po terminie, zwłaszcza teraz kiedy całymi dniami leże. Trochę mnie to przeraża bo nic tylko leżymy i rośniemy, zwłaszcza on a już ma 3600 :szok::szok: Jednak moje przeczucia rzadko się spełniają, więc mam nadzieję że i tym razem się mylą :-)

A mi to juz nikt zyczeń z okazji imienin nie złoży :-:)-:)-(
0002020F.gif

Dziewczynki Kochane , dziękuję za życzonka urodzinowe.....

Ja właśnie wróciłam z USG sie martwie bardzo...Moja malutka ma 2400kg ale jest strasznie malutka....Rośnie bardzo powoli.....i jest do tyłu o jakieś 3 , 3,5 tygodnia....
Lekarka mi powiedziała że niby jest ok... że po prostu urodzi sie mała ale ja boje się że coś jest nie tak....Jakos przestalam ufac ostatnio tej mojej lekarce....
Pozostałe organy ok...Tzn serduszko rytmiczne ok. 140, pęcherz, żołądek itp....AFI - 14..powiedziala że ilośc wód płodowych prawidłowa...ale czy 14 to nie za dużo????
Szyjka zamknieta...tylko brzuszek troszke sie opuścił.....
Martwi mnie tylko tez słaby wzrost małej...Boże żeby to nie było nic złego.....Zaraz zadzwonie na Karową i spytam co o tym sądzić???

reklama
Cześć Dziewczyny!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MAMUŚ JUŻ ROZPAKOWANYCH I DLA TYCH JESZCZE -PRZED- SZYBKIEGO ŁATWEGO PLUM I ŻEBY DZIECIACZKI BYŁY ZDROWE:-)

Agi78 - , paulka24211 , ewelinka- z okazji urodzin/imienin wszystkiego najlepszego:-D

Ja noce mam spokojne, dzisiaj tylko raz siusiu wstawałam.
Ja narazie też nie miałam wymazu zobaczymy w poniedziałek na wizycie.

Karo- gratuluję mgr i powodzenia na wizycie!

trzymam kciuki, napewno będzie dobrze:)

idę zjeść śniadanko:-)
Też mam taka nadzieję;)

Do góry