reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam
Ja również życzę wszystkim mamusiom wszystkiego najlepszego:-)

Ja miałam przedstawienie w przedszkolu dwa dni temu i było to moje drugie przedstawienia z okazji Dnia Mamy a i tak mi się łezki zakręciły, pamiętam jak nie dawno Szymonek siedział w brzuszku, a tu dokładnie za miesiąc będzie kończył 5 lat:-), ach jak ten czas leci...
U mnie dzisiaj nocka spokojna był tylko jeden skurcz i o dziwo ani razu nie wstałam do wc:szok:

reklama
WSZYSTKIM MAMOM NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA W DNIU DZISIEJSZYM :-)

Już dzwoniłam do swojej mamy z zyczeniami i do brata, bo ma dziś urodzinki. Super prezent moja mama dostała kiedyś:-)

Żadna się nie rozpakowała od wczoraj wieczorem.Super ,że ewuś się trzyma z maluchami.

Z tym paciorkowcem, na który robimy wymaz to spokojnie. Naprawdę nie ma co panikować.Jeszcze 3 lata temu nie było takich rzeczy jak wymaz na paciorkowca, to nowe zalecenie. Uważacie,że kiedyś tego nie było? Oczywiście ,że tak jak dziś część kobiet miało a część nie tyle że nikt tego nie badał. Kiedys nasze mamy rodziły nas i nie było takiej paniki, niektóre z Was maja już starsze dzieci i też nie było wymazu, więc spokojnie. Za jakiś czas pojawi sie jakieś nowe zalecenie, którego dziś nie ma. Takie są prawa medycyny.
Naprawdę, musimy do wszystkiego podchodzić z dystansem.

karo gratulacje z powodu obrony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Witam i ja równierz dołączam się do życzeń dla wszystkich mamusiek:-):-):-)
paula-dla ciebie równierz życzonka najlepsze imieninkowe:tak:

A mi się dziś dobrze spało tylko raz na siusiu no ale skurcz już czasem jak złapie to mocny jak holera ciekawe czy ja dziś nie urodze niedość że dzień matki to w kwiaciarni się troche narobie a przy 2 cm rozwarciu to niewiem jak to będzie a w dodatku moje imieninki to jeszcze pewnie zabaluje przy pikolo:-D:-D:-Da wieczorem do szpitala:-D:-D:-D
U mnie w przedszkolu to dopiero 8 czerwca bo robią też rodzinnie razem z dniem ojca mam nadzieje że jeszcze do 8 doczekam i tak lekarz się wczoraj dziwił że jeszcze się trzymam a gdyby on jeszcze wiedział że ja wcale nie leżałam przez ten cały czas tylko mimo że biore od niego zwolnienie to cały czas pracuje no i sprzątam łaże gotuje :-D

Witajcie zarosniete meszkiem brzuchatki :-D

Na wstepie Najlepszego w Dniu Mamy i Najlepszego w dniu imienin wszystkim pauliną i eweliną :-) i prezentów full oczywiscie :-)
Musze pozniej do kwiaciarni skoczyc jakis kwiatek dla mamy zakupic.

A co do brzucha, no ja wkładam całą rękę i mam luzy jeszcze :confused:

A hemoroida ta masc Avenoc,albo AVesoc cos takiego nie pamietam. W kazdym badz razie, moj hemorroid jeszcze nie wyleczony,a gin powiedzial,ze trzeba wszystkiego probowac dopoki nie zejdzie. Ponoc zimne oklady pomagaja,ale jakos nie moge sie zebrac.

Wogole co rusz mi sie szpital sni,ze chca mnie zatrzymac ,a ja mowie po co ,bo nie mam skurczy i w dodatku torby przy sobie ...

A ja chciałam zrobić sobie prezent urodzinowy ale niestety to już nieaktualne....a właśnie tak mi liczyli że o 26 maja zrobią mi cesarke...No cóż....

Wszystkim mamusiom wszystkiego dobrego!!!!
Maja czy czerwca???Bo się pogubiłam:-D:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ile już dzieciaczków!!!Super, gratulacje dla wszystkich mam. I mam jeszcze małe pytanko, czy zaczęły Wam się obniżać brzuszki?Da się to odczuć jakoś, bo mój chyba cały czas jest bardzo wysoko:-D Chyba już za dużo czytam o zbliżającym się porodzie, hihihi.
Mi mąż powiedział że chyba zaczyna się obniżać-ja tam nie wiem:confused:
wiz - ja tez mam dość, psychicznie i fizycznie. Noce sa koszmarne,spac mi sie chce wciąz,ale jak zbliza sie noc i mam sie polożyc to brrr,ze znowu to samo. Ciagle sie budze,bo cos mnie boli,kłuje,uwiera :-(
Dobrze że nie jestem sama:tak:

Ja już po wizycie:-)badania wszystkie super nawet hemoglobina wzrosła po tym jak biore żelazo:tak:Moja mała zdrowiutka wody ok łożysko już z jednej strony zaczyna się zwapniać czyli do porodu niedaleko mała waży 3 kg czyli sporo jak na początek36tyg powiedział że jest już donoszona ale jeszcze z tydzień dwa mogłabym wytrzymać szyjka ma już tylko 0.5cm i rozwarcie na jednego palucha a dwa tygodnie temu miała jeszcze2.5cm więc te skurcze co mam powoli robią swoje.Pobrał mi na paciorkowca z dwóch dziurek i to w dodatku za każdą dziurke liczy osobno po 70zł plus usg i wizyta razem 300:no:ech zwolnienie dostałam do 8czerwca no i zobaczymy czy wytrzymam czy się coś rozkręci
Kurcze ja to też się boje jak moja Marysia zareaguje na dzidzi jednego dnia się tuli do brzucha i mówi że kocha swoją siostrzyczke a drugiego dnia mówi że ją zabije:szok:
O rany,ale zdzierają!!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok: Szok!!!!

Mi mi
jak powiedziałam jej że jestem w 9 miesiącu ciąży to mi powiedziała że trzeciej kolejki nie będzie robić i że najbliższy termin jaki może mnie wcisnąć to poniedziałek na 9 rano a jakbym nie była w ciąży to środek czerwca by się coś znalazło dopiero:szok::szok::szok: Wszędzie u nas są takie kolejki do stomatologa:shocked2::shocked2::shocked2::eek::eek:

Witam i ja równierz dołączam się do życzeń dla wszystkich mamusiek:-):-):-)
paula-dla ciebie równierz życzonka najlepsze imieninkowe:tak:

A mi się dziś dobrze spało tylko raz na siusiu no ale skurcz już czasem jak złapie to mocny jak holera ciekawe czy ja dziś nie urodze niedość że dzień matki to w kwiaciarni się troche narobie a przy 2 cm rozwarciu to niewiem jak to będzie a w dodatku moje imieninki to jeszcze pewnie zabaluje przy pikolo:-D:-D:-Da wieczorem do szpitala:-D:-D:-D
U mnie w przedszkolu to dopiero 8 czerwca bo robią też rodzinnie razem z dniem ojca mam nadzieje że jeszcze do 8 doczekam i tak lekarz się wczoraj dziwił że jeszcze się trzymam a gdyby on jeszcze wiedział że ja wcale nie leżałam przez ten cały czas tylko mimo że biore od niego zwolnienie to cały czas pracuje no i sprzątam łaże gotuje :-D

kurcze własnie tak mi sie wydawalo ze ktoś jeszcze miał imieninki dzisiaj
Kochana- Wszystkiego Najlepszego!!!!!

Co do paciorkowca to u nas tego nie robią... przynajmniej z tego co wiem to w połowie woj lubelskiego nie robią...
Teraz u niektórych lekarzy zaleca się robić badania na hiv-a ja tez nie miałam robionych.

Ale sie objadłam na sniadanie - chyba peknę - hałke z dzemem truskawkowym i jagodzianke :p

A co do łozeczka, to wczoraj zdjelam posciel,bo stwierdziłam,ze kurzem zajdzie i bede musiala ja wtedy prac drugi raz.

reklama
Witajcie mamy:-)
ja nadal w dwupaku ale coś powoli się dzieje zobaczymy, mała niżej, boli mnie cały dół, i mam mocne nieustające napinania brzucha tak od 5 rano, ale nie bolą, może to nic a może pora się szykować:blink:
Położna mnie trochę zmarwiła bo mała się przekręciła i ma wypięte plecki z lewej strony brzucha, powiedziała, że mam siedzieć z prostymi plecami, bo inaczej możemy mieć ciężki poród:eek: mam nadzieję, że ułoży się tak jak trzeba moja mała księżniczka...
wszystkim mamom życzę samych radości z waszych pociech:tak::tak::tak:
paulinkakrk84, pati gratuluję i życzę duuuużo zdrówka:-):-):-)
karo gratuluję magistra:tak:
pozdrawiam Was cieplutko i trzymam za wszystkie kciuki

Do góry