reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Obiadek uszykowany, zatem zgodnie z obietnicą melduje się ponownie!:-D

Podczytywałam Was regularnie, ale jakoś weny brakowało żeby pisać, a może i czasu też, bo ostatnio dość sporo się działo u nas.
Przede wszystkim chciałam się pochwalić że od poniedziałku dumnie noszę tytuł magazyniera (for friends - megi:-D);-) Praca na 5, obrona na 5 i studia tez na 5, więc jak to mój małż mówi - jestem dziobakiem powiatu:-D:-D:-D

W poniedziałek byłyśmy tez z Jagusią na ostatnim już chyba USG i maleńka ma się dobrze, juz od wielu tygodni ułożona główką w dół a waży, bagatela, ponad 2800! Więc lekarz uznał że wagowo ciąża jest już donoszona:-)

Poza tym urządziliśmy już zakątek dla małej w naszej sypialni (fotki wkleję jak tylko aparat znajdę), przyszedł też wózek - "wstrętny, okropny,oklepany, niepraktyczny" i ogólnie masowo krytykowany x-lander, który przynajmniej póki co podoba mi się niezmiernie, ale czas i praktyka pokaże czy ten stan utrzyma się na stałe (fotki wkleję na odpowiednim wątku jak tylko ten aparat...:eek:).
Poza tym już wszystko mamy gotowe - torbę do szpitala spakowaną, ciuszki poprasowane i poukładane w komodzie, zakupy do ostatniego wacika dokonane więc niecierpliwie stukając paznokciami o stół czekam na rozpakowanie:-D

A skoro już jesteśmy przy rozwiązaniach to dodam jeszcze, że moja Tajga (suczka Husky) oszczeniła się niespełna dwa tygodnie temu, zatem mamy w domu 6 uroczych duperelków różnej płci i maści (niestety ojciec nieznany:eek:), więc jakby któraś z Was chciała szczeniaczka to zapraszam z końcem czerwca :-):-):-)

Szkoda tylko że pogoda taka masakryczna - u nas temp. nie przekracza 10 stopni od ładnych kilku dni, nie mówiąc już o tym że ciągle pada.......:-:)-:)-(

ja chyba też się po kryjomu rozsypie :-):-D będziecie miały niespodziankę :-):-D
normalnie muszę teraz zaglądać co 15minut, bo dłuższa przerwa to potem takie niespodzianki.
jak mi się jeszcze któraś po cichu rozsypie to ja nie wiem:-D:-D:-D

a tak poważnie to się cieszę i czekam na kolejne dzidziusie!
dzwoniłam do gina w związku z tym kłuciem i mam się zgłosić wieczorem na IP, bo prawdopodobnie szyjka się zgładziła i mała napiera główką i trzeba to sprawdzić, spakowałam już do końca torbę, gdybym musiała tam zostać, ale stwierdziłam,ze najpierw sesja bo tyle na nią czekałam :-):-D

kochana jakie to klucia masz???? bo mnie od paru dni czasami porzadnie kluje jak mala sie rusza....ale niezglaszalam tego lekarzowi.....

czesc czerwcóeczki kochane !!!

przedwczoraj przyszlam do szpitala na kntrole i okazalo sie z mam za duze csnienie 190/120 i nie chciao spasc,zostaili mnie a n pod kroplówka i lekarstwa ale rano nadal bylo wysokie i zle sie czułam...jak doszlam na porodówke na ctg to omdlałam i natychmiast na cesarke.....mała urodzila sie o 8.33, ma 49cm i wazy 2100g. dostala 10 pkt i odrazu trafila do tatusia na raczki.....ja dochodze do siebie, niestety cisnienie nadal ciut a wysokie ale jakos mam nadzeje obniza.....sciagam poarm co 4 godz, mała pie z butelki poki co i dokarmiana jest mleczkiem zeby szbciej przybrala na wadze.lezy w podgrzewanym łozeczku......jest taka slodka ze nie moge sie ni nacszy!!! mysle e w pn wyjdziemy do domku.....

caluje was i czekam na wiesci....

Wow wiekie gratki!!!!!!!!

Normalnie jestem zmeczona leżeniem - kregosłup to mnie tak boli masakra :-( i mały jak sie mało ruszał do tej pory tak teraz sie przeciąga i mnie wsio boli :-(

Dziewczyny to córka mojej kuzynki...niestety teraz wynikł prblem z kregosłupem czeka ją kosztowna operacja jeżeli któraś jest w stanie ich wspomóc to proszę o POMOC:(
Wiktoria Surowiec

Witam się i ja.

Wreszcie uff was podczytałam, ale już zapomniałm co kto pisał:zawstydzona/y: .

U nas dziś spokojnie, mały w brzuchu wariuje, chciałam zrobić resztę zakupów wyprawkowych na allegro, bo lekarz kazał mi dużo leżakować, ale jakoś nie mam nastroju.
Deprwsja nie jakaś łąpie... wystarczy że słyszę w radio jakąś piosenkę, a już łzy w oczach....

Ide zrobię sobie omleta z bitą śmietaną, może trochę będzie mi lepiej....

o

reklama
Wróciłam z obawami czy mnie coś nie ominęło:-) Jakieś rozpakowanko może:-) Ale nie....
Magda_M gratuluję wizyty!
To i ja coś napiszę o mojej. Wszystko zamknięte na 3 spusty, raczej nie urodzę w najbliższym czasie;-) Dostałam zwolnienie do 15.06, bo dalej nie może wypisać, no ale niech mu będzie. Czy wy też tak macie z tymi zwolnieniami?
USG za dwa tygodnie, wymaz na paciorkowca pobrany, także wszystko w porządeczku:)
I chyba zmieniam koncepcję porodu, wygląda na to że będę rodzić w Trzebnicy:-):-) Mój lekarz powiedział że jeżeli wybieram między Brochowem a Trzebnicą, to Trzebnica lepsza. A do tego ordynator to jego przyjaciel;-) Także może będę się czuła bardziej bezpieczna:-D
W ogóle w ostatnich dniach mam hossę finansową, mam nadzieję że się nie przerodzi to w jakąś bessę:) Dzisiaj wyciągnęłam pismo ze spółdzielni, rozliczenie energii cieplnej za 2009 rok i mam nadpłatę prawie 400zł:-) Co oznacza że nie będę teraz musiała płacić prawie 1,5 czynszu:-)

czarna_wiedźma ja również gratuluję obrony i to jeszcze w dodatku na takie piękne oceny:) <wow>
Ja się dzisiaj przeraziłam, jak zobaczyłam skład mojej komisji egzaminacyjnej.... ciężko będzie.......

Ostatnia edycja:
Do góry