reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Obiadek uszykowany, zatem zgodnie z obietnicą melduje się ponownie!:-D

Podczytywałam Was regularnie, ale jakoś weny brakowało żeby pisać, a może i czasu też, bo ostatnio dość sporo się działo u nas.
Przede wszystkim chciałam się pochwalić że od poniedziałku dumnie noszę tytuł magazyniera (for friends - megi:-D);-) Praca na 5, obrona na 5 i studia tez na 5, więc jak to mój małż mówi - jestem dziobakiem powiatu:-D:-D:-D

W poniedziałek byłyśmy tez z Jagusią na ostatnim już chyba USG i maleńka ma się dobrze, juz od wielu tygodni ułożona główką w dół a waży, bagatela, ponad 2800! Więc lekarz uznał że wagowo ciąża jest już donoszona:-)

Poza tym urządziliśmy już zakątek dla małej w naszej sypialni (fotki wkleję jak tylko aparat znajdę), przyszedł też wózek - "wstrętny, okropny,oklepany, niepraktyczny" i ogólnie masowo krytykowany x-lander, który przynajmniej póki co podoba mi się niezmiernie, ale czas i praktyka pokaże czy ten stan utrzyma się na stałe (fotki wkleję na odpowiednim wątku jak tylko ten aparat...:eek:).
Poza tym już wszystko mamy gotowe - torbę do szpitala spakowaną, ciuszki poprasowane i poukładane w komodzie, zakupy do ostatniego wacika dokonane więc niecierpliwie stukając paznokciami o stół czekam na rozpakowanie:-D

A skoro już jesteśmy przy rozwiązaniach to dodam jeszcze, że moja Tajga (suczka Husky) oszczeniła się niespełna dwa tygodnie temu, zatem mamy w domu 6 uroczych duperelków różnej płci i maści (niestety ojciec nieznany:eek:), więc jakby któraś z Was chciała szczeniaczka to zapraszam z końcem czerwca :-):-):-)

Szkoda tylko że pogoda taka masakryczna - u nas temp. nie przekracza 10 stopni od ładnych kilku dni, nie mówiąc już o tym że ciągle pada.......:-:)-:)-(

ja chyba też się po kryjomu rozsypie :-):-D będziecie miały niespodziankę :-):-D
normalnie muszę teraz zaglądać co 15minut, bo dłuższa przerwa to potem takie niespodzianki.
jak mi się jeszcze któraś po cichu rozsypie to ja nie wiem:-D:-D:-D

a tak poważnie to się cieszę i czekam na kolejne dzidziusie!
dzwoniłam do gina w związku z tym kłuciem i mam się zgłosić wieczorem na IP, bo prawdopodobnie szyjka się zgładziła i mała napiera główką i trzeba to sprawdzić, spakowałam już do końca torbę, gdybym musiała tam zostać, ale stwierdziłam,ze najpierw sesja bo tyle na nią czekałam :-):-D

kochana jakie to klucia masz???? bo mnie od paru dni czasami porzadnie kluje jak mala sie rusza....ale niezglaszalam tego lekarzowi.....

czesc czerwcóeczki kochane !!!

przedwczoraj przyszlam do szpitala na kntrole i okazalo sie z mam za duze csnienie 190/120 i nie chciao spasc,zostaili mnie a n pod kroplówka i lekarstwa ale rano nadal bylo wysokie i zle sie czułam...jak doszlam na porodówke na ctg to omdlałam i natychmiast na cesarke.....mała urodzila sie o 8.33, ma 49cm i wazy 2100g. dostala 10 pkt i odrazu trafila do tatusia na raczki.....ja dochodze do siebie, niestety cisnienie nadal ciut a wysokie ale jakos mam nadzeje obniza.....sciagam poarm co 4 godz, mała pie z butelki poki co i dokarmiana jest mleczkiem zeby szbciej przybrala na wadze.lezy w podgrzewanym łozeczku......jest taka slodka ze nie moge sie ni nacszy!!! mysle e w pn wyjdziemy do domku.....

caluje was i czekam na wiesci....

Wow wiekie gratki!!!!!!!!

Normalnie jestem zmeczona leżeniem - kregosłup to mnie tak boli masakra :-( i mały jak sie mało ruszał do tej pory tak teraz sie przeciąga i mnie wsio boli :-(

Dziewczyny to córka mojej kuzynki...niestety teraz wynikł prblem z kregosłupem czeka ją kosztowna operacja jeżeli któraś jest w stanie ich wspomóc to proszę o POMOC:(
Wiktoria Surowiec

Witam się i ja.

Wreszcie uff was podczytałam, ale już zapomniałm co kto pisał:zawstydzona/y: .

U nas dziś spokojnie, mały w brzuchu wariuje, chciałam zrobić resztę zakupów wyprawkowych na allegro, bo lekarz kazał mi dużo leżakować, ale jakoś nie mam nastroju.
Deprwsja nie jakaś łąpie... wystarczy że słyszę w radio jakąś piosenkę, a już łzy w oczach....

Ide zrobię sobie omleta z bitą śmietaną, może trochę będzie mi lepiej....

o

reklama
Wróciłam z obawami czy mnie coś nie ominęło:-) Jakieś rozpakowanko może:-) Ale nie....
Magda_M gratuluję wizyty!
To i ja coś napiszę o mojej. Wszystko zamknięte na 3 spusty, raczej nie urodzę w najbliższym czasie;-) Dostałam zwolnienie do 15.06, bo dalej nie może wypisać, no ale niech mu będzie. Czy wy też tak macie z tymi zwolnieniami?
USG za dwa tygodnie, wymaz na paciorkowca pobrany, także wszystko w porządeczku:)
I chyba zmieniam koncepcję porodu, wygląda na to że będę rodzić w Trzebnicy:-):-) Mój lekarz powiedział że jeżeli wybieram między Brochowem a Trzebnicą, to Trzebnica lepsza. A do tego ordynator to jego przyjaciel;-) Także może będę się czuła bardziej bezpieczna:-D
W ogóle w ostatnich dniach mam hossę finansową, mam nadzieję że się nie przerodzi to w jakąś bessę:) Dzisiaj wyciągnęłam pismo ze spółdzielni, rozliczenie energii cieplnej za 2009 rok i mam nadpłatę prawie 400zł:-) Co oznacza że nie będę teraz musiała płacić prawie 1,5 czynszu:-)

czarna_wiedźma ja również gratuluję obrony i to jeszcze w dodatku na takie piękne oceny:) <wow>
Ja się dzisiaj przeraziłam, jak zobaczyłam skład mojej komisji egzaminacyjnej.... ciężko będzie.......

Ostatnia edycja:
Do góry