reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ita - spory już ten Twój synek:-D, to teraz czekać tylko rozwiązania:-D
Agi - wiem, że to trudne, ale staraj się myśleć pozytywnie:tak:
czarna wiedźma - gratuluje obrony:tak:
zdec- ja zwolnienie dostałam tylko na 2 tyg; jeżeli wybierasz miedzy Brochowem a Trzebnicą, to wybierz Trzebnicę, wczoraj dzwonili do mojego M. z Brochowa jako do prowadzącego działalność, żeby wsparł ich finansowo, bo nie brakuje im na gaziki i opatrunki jednorazowe:szok::szok::szok:; super z ta nadpłata to możesz dalej szaleć z zakupami choć chyba wszystko już masz:-p:-p:-D:-D
lena - mi na zgagę pomaga mleko

Lecę robić jakiś obiad, dzisiaj łosoś z ziemniaczkami i jakąś suróweczka:-)

reklama
gryzka - współczuje sytuacji z samochodem, u nas pod blokiem palą gimnazjaliści na przewie bo ich tu nauczyciele nie widzą i ostatnio pomalowali nam tył samochodu sprayem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, nikogo za rękę nie złapałam, ale kto ma takie pomysły:no::no:, jeszcze jak przeczytałam o tych słoneczkach co Lena pisała:szok::szok:
heh .. no to tez swoje przezyliscie :( ja tylko mam nadzieje, ze nasze maluchy nie wyrosna na takich "glupich lobuziakow"..

cobra18 - co do przeprania wozka - to oczywiscie to co sie da, to w pralce na 40 stopniach - bo widze, ze slowa "pralka" zapomnialam uzyc ;D recznie tylko ten kawalek budki nierozbieralny ;)

eagle - doskonale rozumiem co czujesz, my tez w planach mamy tylko 2jke - i niby to niewygodnie i tyle przy porodzie mek, ale taki slodki to jednak stan .. wyczekiwania ;)

Ja to nie jestem matką polką. Kocham moją córke i owszem, ale cały dzień z nią być to nie dla mnie. :cool: ja jakoś nie lubię długo się z nią bawić. A siedząc w domu, musiałabym sie sporo z nią bawić. Zdecydowanie taki układ - dzieci i praca - jest dla mnie wygodny. Spełniam sie zawodowo, mam kontakt z ludźmi i mam szczęśliwe dziecko, bo poświęcam jej czas po południu i nie stresuję się przy tym.
ja tez siedzac cale dnie tylko z malcem stracilabym glowe ;) a tak, mala sie swietnie czuje w zlobku a ja w pracy, a potem akurat jest czas na aktywna zabawe i nauke ;) I zadna sie nie zdazy soba znudzic ;D Po drugim malcu planuje troszke pozniej wrocic do pracy i posiedziec z nim do roku /kilkunastu miesiecy. Fakt faktem, moze inaczej byloby jakby Malgosia bardzo nielubila zlobka - ale trafilismy na fantastyczne opiekunki; a i z racji mojego szybkiego powrotu do pracy do poprzedniego zlobka trafila tez szybko - i tez jej sie podobalo ;D

ewelinko - gratuluje sytuacji "pracowej" i babcinej ;) chociaz pewnie to prowadzi do wielu spiec, to i tak swiadomosc, ze mala jest pod dobra opieka jest bezcenna ;)

czarnawiedzmo - gratuluje tytulu mgr i pelnej gotowosci bojowo-szpitalowej ;)

Widze, ze zaczal sie i u nas sezon dzieciaczkowy - juz prawie wszystkie terminy czerwcowe sa bezpieczne, takze nic dziwnego :) Tylko czekac na kolejne wiesci ! :D Dla juz upieczonych mam - gratulacje ! :D

Udalo mi sie szczesliwie znalezc na sobote wolny termin u ginki, takze krotkie badanko bedzie i zerkniecie jak tam sie sytuacja szyjkowa rozwija ;) Bez usg, takze tak kontrolnie tylko .. nawet testy na paciorkowca chyba dopiero na nastepnej wizycie - ciekawe tylko czy mam sie juz do niej potem umawiac co 2 czy co 3 tygodnie ;] Ale za to przy okazji zrobie sobie morfologie i mocz - nie bede musiala jezdzic tak w te i wewte ..
U nas tez pogoda sie zrobla ladna - nawet przez dluzsza chwile slonce bylo ;D Teraz juz poszlo sobie widac w inne regiony kraju, ale i tak spacer z mala mysle ze bedzie dlugi i i udany ;)
A co do "chlodnej" pogody - to tak jak ktoras z Was juz pisala - na prawde lepiej, e jest tak chlodno, a nie upaly po 30 stopni ;) Puchlybysmy strasznie i samopoczucie byloby nie najlepsze. Niestety "wiosna/lato z Malgosia w brzuszku" wlasnie takie byly, takze mam porownanie ;) Mam tylko nadzieje, ze spacerowy czas naszych malcow bedzie juz znacznie cieplejszy ;D

ja właśnie zrobiłam pierogi leniwe a zasapałam się przy tym że masakra:-D

Mniam....mniam....mniam.... ale bym sobie zjadła;):)
A tak czekam na piersi z kurczaka, bo siedzą sobie w piekarniku:)

gosiagro nie do końca wszystko mam. Akurat byłoby na sofę, właśnie znalazłam fajną i nie drogą na allegro, czekam tylko na męża czy się na nią zdecydujemy IKEA! ROZKŁADANA SOFA! NOWA-OKAZJA! (1046543187) - Aukcje internetowe Allegro.

Tylko znowu się boję że za długa, bo ma 205cm wygląda na to:( no i pewnie lipa....

Ostatnia edycja:
Ale produkujecie... Dziewczyny od dziś zakładam mleczarnię :D hihihii

A co do zgagi to ma moją tylko Renne działa

fajna:tak::tak:, rozumiem, że na styk by wam weszła?

Właśnie nie wiem czy to ta o której myślę. Bo wygląda na to że ta mogłaby nie wejść, chyba że się przestawi skrzynię z zabawkami;) A może a nóż mała będzie taka grzeczna, że będzie mogła sama spać i sofa będzie służyła tylko do siedzenia:)<marzyciel>:):)

liliti kochana gratulacje!!! Zdrówka życzę:-)

A ja moje drogie odezwę się później bo dopiero weszłam do domu i naprawdę skonana jestem :-(

reklama
cobra18 - co do przeprania wozka - to oczywiscie to co sie da, to w pralce na 40 stopniach - bo widze, ze slowa "pralka" zapomnialam uzyc ;D recznie tylko ten kawalek budki nierozbieralny ;)

tylko z czystego lenistwa bym to i tak w pralke wrzucila:-ptakze spokojnie.tylko czy to mozna rozebrac w moim przypadku:confused:

Do góry