reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

ona...m a te pyzy sama robisz czy kupne?
mnie tak naszlo na pyzy ale takie dobre, prawdziwe ze chyba zaczne je lepic, tylko jakis przepis by sie przydal

i sto lat w dniu urodzin

Ostatnia edycja:
reklama
hej
na kurs chodze do Charite Virchow Klinikum bo tu chce rodzic
wazne bylo dla mnie poznac szpital i troche personel bo ja calkowicie jestem antyszpitalna i boje sie tego stresu

polozna mam super, nie Polke bo zadna nie miala czasu (urlopy albo nie ta dzielnica)
mam Niemke i jest naprawde swietna, daje duzo rad, wlasciwie te spotkania z nia to jak pojscie na kawe z kolezanka ale przy tym jest bardzo rzeczowa, jak chcesz podam Ci numer tel.
moze powinnas zmienic jak twoja polozna nie ma dla Ciebie czasu, od 32 tc. pwinnas miec badania co 2 tygodnie i czesto robi sie je na przemian z lekarzem i polozna
polozna powinno sie dobrze poznac i nabrac do niej zaufania bo przez 10 dni po porodzie bedzie przychodzic codziennie, i nasze malenstwa beda w jej rekach

Piszę już drugi raz , bo wcześniej wszystko mi się skasowało :angry:Ja rodzę w St. Joseph i chyba stąd wybiorę nową położną ,bo widzę że sporo z nich często bywa u mnie w okolicach :) A co do porodu to nie przejmuj się , taki przedporodowy stres chyba większość z nas dopadł lub dopadnie. Ja staram się myśleć pozytywnie i nie panikować :D bo mój mężuś boi się okropnie :baffled::baffled::baffled:

ona...m wszystkiego najlepszego w dniu urodzin

:rofl:

ona..m tak sie zastanawiam jak ty dasz rade z trojka malych dzieci ,jak ciezko z jednym jest? To na spacer cięzko bedzie ci wyjsc :/

ja jestem pelna nadzieji!
w tej chwili chodze na spacery juz z pojedynczym wozkiem bo Susanaah chodzi sama!mam po starszych corkach podwojny wozek i narazie bede go uzywac po porodzie (poki CAroline nie bedzie bardziej zaprawiona w bojach!)wiec to nie problem!
bardziej martwie sie tym ze od wrzesnia zaczynam szkole Susanaah idzie do przedszkola( do grupy przygotowawczej do szkoly-w irlandii szkole mozna zaczac w wieku 4 lat).Caroline i Colin zostana z opiekunka i to troche dla mnie przerazajace.ale...uwazam ze to ostatni dzwonek dla mnie aby pojsc do szkoly!pozniej nie bedzie mi sie chcialo.

kurcze, sama bym zjadła pyzy,mmmmmm :-)
teraz pędze na lekcje frencza a wieczorekim to juz na pewno nie zjem duzo, bo zgaga mnie zabije :-(
już czuję że się zaczyna :-(

ona...m a te pyzy sama robisz czy kupne?
mnie tak naszlo na pyzy ale takie dobre, prawdziwe ze chyba zaczne je lepic, tylko jakis przepis by sie przydal

i sto lat w dniu urodzin

lepie sama!haha to z nudow haha
bo widzisz..ja przy 2 dzieci robie wiecej rzeczy niz robilam przy jednym!to przy 3 bede miala calkiem motorek w d....
a przepis mam z neta!zawsze robie wg niego i wychodza rewelacyjne tylko mielone powinno byc mieszane bo sama wolowina dlugo sie robi!no ale farsz kazdy robi wg uznania.
Pyzy z mięsem - Przepis - Onet.pl Gotowanie

i dziekuje za zyczonka

lepie sama!haha to z nudow haha
bo widzisz..ja przy 2 dzieci robie wiecej rzeczy niz robilam przy jednym!to przy 3 bede miala calkiem motorek w d....
a przepis mam z neta!zawsze robie wg niego i wychodza rewelacyjne tylko mielone powinno byc mieszane bo sama wolowina dlugo sie robi!no ale farsz kazdy robi wg uznania.
Pyzy z mięsem - Przepis - Onet.pl Gotowanie

i dziekuje za zyczonka

A jaką mąkę dodajesz ,bo w sumie w tym przepisie nie ma mowy nic o jej rodzaju :/

ona...m dzieki za przepis, jutro u mnie pyzy chocbym caly dzien miala lepiec ale po prostu na sama mysl slina leci mi po klawiaturze
z boczusiem i cebulka mnnnniammmmmm

neti mi lekarz doradzil na zgage absolutnie wieczorem nic slodkiego nie jesc, nawet kakao nie pic
podobno slodnie pogarsza i u mnie sie sprawdza

sluchajcie, dzis na kursie polozna poradzila nam ze te ktore chca (lub musza) po roku do pracy wrocic to juz teraz powinny rozgladac sie za przedszkolem dla dziecka
wiec chyba zaczne wedrowki po przedszkolach z dzieckiem w brzuchu jeszcze hihihi

Ostatnia edycja:
ona...m dzieki za przepis, jutro u mnie pyzy chocbym caly dzien miala lepiec ale po prostu na sama mysl slina leci mi po klawiaturze
z boczusiem i cebulka mnnnniammmmmm

neti mi lekarz doradzil na zgage absolutnie wieczorem nic slodkiego nie jesc, nawet kakao nie pic
podobno slodnie pogarsza i u mnie sie sprawdza

sluchajcie, dzis na kursie polozna poradzila nam ze te ktore chca (lub musza) po roku do pracy wrocic to juz teraz powinny rozgladac sie za przedszkolem dla dziecka
wiec chyba zaczne wedrowki po przedszkolach z dzieckiem w brzuchu jeszcze hihihi

powodzenia w klejeniu!szybko ci pojdzie zobaczysz!
Ty sie smiejesz z tym przedszkolem!a w irlandii wiele mam zapisuje juz do podstawowki bedac jeszcze w ciazy!
nawet formulaz ktory wypelniasz wyglada tak
"domniemana plec i domniemane imie dziecka"
"przyblizona data porodu".sama cos takiego wypelnialam!

a u mnie to jednak raczej nie zatrucie ciazowe a jedynie przemeczenie i choc caly dzien mam dreszcze i spuchniete kostki i nadgarstki to zadobrze sie czuje na zatrucie!
za to....po tym jak wylecial mi kilka dni temu czop mam tak straszne uplawy ze co chwilke latam do kibelka zeby sprawdzic czy nie ma krwi:(
to takie wkrecanie sobie przed porodem!
moja kolezanka ktora miala termin na 1 czerwca wlasnie urodzila coreczke przez cc!powodem cc bylo ulozenie posladkowe.dzidzia malutka ale zdrowa :)2600 i 48 dluga.wydolna oddechowo.takze wszystko w jaknajlepszym porzadku. kurcze chyba dzisiaj nie zejde juz z tej kanapy haha!a takie mialam plany!(myslalam ze jeszcze pranie zrobie ale chyba nic z tego)zostanie na jutro nic mi sie nie stanie hihi

reklama
Do góry