reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Witajcie ciężaróweczki

Ciekawe jak tam dzisiaj moje cisnienie,jeszcze nie mierzyłam. Kawe wypiłam , hałke opedzlowałam , teraz za banana sie wezme :-)

MagdaM hehe ja mówie na te nogi baleronki jak je widze, buzia tez pyza, o maj gudnes dobrze,ze my przed sezonem rodzimy,bo w lato takim baleronkiem to bym nie chciala byc :baffled:

Paula ty to masz spust do tego spania.

Ja jak wstane juz po 8smej pojade mlodego do rzedszkola odstawic to juz mi sie nie chce spac, chociaz dzisiaj taka pogoda pochmurna, ciemnica normalnie ,ze wrecz mozna by i isc spac.

Ja mam fotelik tez z wozka BABY DESIGN – ESPIRO

ojj ewus to sie porobiło no ;-(, pozostaje nam byc dobrej mysli i trzymac kciuki.

reklama
Witam z pochmurnego rana!
Nocka w miare przespana z 3 wizytami w kibelku to już chyba norma;-)Ja się zastanawiam między tymhttp://www.allegro.pl/item1005762990_maxi_cosi_pebble_marble_pink_od_g_7_dpd_0zl.html a maxi cosi cabrio fix ten drugi miałam dla córci i byłam bardzo zadowolona ale teraz może dla odmiany kupie ten nowszy model kolorek jest cudny dla dziewczynki:-)
julia,dorotka,cobra-super że na wizytach wszystko ok i maluszki rosną dziwi mnie że niektóre mają wizyty jeszcze co miesiąc ja już dziś trzecia wizyta co dwa tyg ale wcale się z tego nie ciesze bo coraz więcej kasy idzie.
ewus-trymaj się kochana niech grzecznie jeszcze siedzą w brzuchu:tak:

Niewiem czemu się nie wyświetla ten fotelik ale chodzi mi o maxi cosi pebble w kolorku fioletowo różowym

Ostatnia edycja:
Cześć brzuszki kochane

U mnie też pogoda lipna, pada deszcz. Mały w nocy tak się we znaki dawał i siku 3 razy, że wogóle się nie wypałam.
Właśnie wcinam czekoladę na poprawę humrku.

Miłego dnia wam życzę

Witajcie dziewczęta!

jeśli ma któraś z Was troszkę zbędnego słońca to bardzo proszę o wysłanie go do Szczecina, bo u Nas szaro,ponuro i zimno, a dziś muszę jechać odebrać Patryka do przedszkola, bo mąż zostaje dłużej w pracy i nie da rady, a w taką pogodę to nie jest miła wycieczka. Ale sobie dziś pospałam, wymyśliłam sobie,że położę sobie na materac łóżkowy taką grubą puchata kołdrę i będę na niej spać i to był doskonały pomysły, bo mogłam w końcu spać na lewym boku, tym, gdzie miałam pęknięte żebro bo mnie twardy materac już nie uciskał i nawet na siusiu wstałam tylko raz.

ewuś- Kochanie trzymaj się dzielnie, wytrzymaj jeszcze kilka dni, dobrze,ze jesteś pod dobrą opieką i na pewno wszystko będzie dobrze!

julia- jedna z moich koleżanek tez miała synka bardzo nisko w kanale rodnym pod koniec ciąży i jak już dostała silnych skurczy porodowych to przyjeżdżając do szpitala mały tak napierał,ze miała rozwarcie na 6cm a z resztą porodu uwinęła się w niecałe dwie godziny, więc u Ciebie tez może tak być, bo wtedy omija Cię czas kiedy dziecko podczas skurczy schodzi główką do kanału rodnego

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!:-) Tak sobie pomyślałam,że niektóre z Nas niedługo nie będa pisały o wadze dzieci w brzuszkach tylko wadze urodzeniowej!

Miłego dnia!

Kochana co do sloneczka to niestety nie podziele sie z toba;/ poniewaz tez go nieposiadam...:(w nocy lalo strsznie

Pocieszajaca jest ta wiadomosc i powiem wam ze ciesze sie ze mala juz tak nisko jest=) mam nadzieje ze w moim przypadku to sie sprawdzi:)

Co do przespania calej nocy to tylko moge pomarzyc;/ budze sie zawsze jak przekladalam sie na drugi bok i no i standard 3-4 lazienka zaliczona;/ a marzy mi sie przespac cala noc i pospac do 10-11 a nie po 7 oczy jak pinpongi;/ ale o tym to juz na parenascie lat moge zapomniec hihi.

Cześć dziewczyny,
Ja również jestem po wizycie ale najlepszych wiadomości nie mam :( Szyjka mi się skróciła do 1 cm na dodatek mam już rozwarcie na 1 cm. Jeśli będę leżeć to te 3 tyg. powinnam wytrzymać (dla dobra płuc małej) w najgorszym wypadku urodzić mogę w każdej chwili. A tak poza tym mała rozwija się wzorcowo. Waży 2300 gram i mierzy 51 cm :)
My zakupiliśmy fotelik maxi cosi pebble ale chyba crash testów w adacu nie miał jeszcze :/

Witajcie moje Puchatki;)
Ja wstałam idę się kąpać i załatwiać ciasto na wesele;)
U mnie też brzydka pogoda;)Ale cóż przynajmniej sypialnia pomalowana;)

hej dziewuszki....

Emalia, Kreatorka!!!
W tym pięknym dla Was Obu dniu, życzę Wam i Waszym Mężczyzną
Samego szczescia,milosci,wytrwalosci....i pieknych dzieciaczkow buzka*

Ewuska-Ojjj Biedaczka....:szok: Trzyma mocno...Kciuk za ciebie i chlopakow...:* Bedzie dobrze..MUSI BYC!!!!!
Ili-Bedzie dobrze tez dasz rade z cora....

dziewczyny przeczytalamk 30 stron:szok: Ile wy piszecie....

A u mnie WSzuystko na dobrej dordze jest....

Spedzilam super weekend z Mezem....I w sobote bylo fajnie iw niedziele poszlam z nim do restauracji....

I od wczoraj jestesmy Juz w Naszym domku....Wybaczylam mu....

Ale nadala mu nie ufam to musi przysc z czase...kocham go Bardzo On nas tez...wiec....Zobaczymy jak to bedzie...Boje sie troszke ale trzeba dac 2 szance czasem....

No teraz sie wyspałam:-D:-D:-D nie ma to jak pospac jeszcze 2 godz coraz czesciej mi sie to zdaza ze wstaje razem z mężem przed 7 on jedzie do pracy a ja chwile pobuszuje na kompie i spac mi sie chce znowu :-D:-D:-D takiej to dobrze he he ale trzeba korzystac
a ja mam jakiegos schiza ze sacza mi sie wody :szok::szok::szok::szok: dobrze ze dzisiaj wizytka to sprawdzi czy z tymi wodami oki jest:szok:

ewuś- trzymaj sie dzielnie
zdec-pozdrów Ewuś od nas jak bedziesz pisac do niej niech bedzie dzielna
lena- miłego poszukiwania ciasta, ale mam ochotę na torta takiego z bitą śmietaną:tak::tak::tak: możesz podrzucić kawałke:-D:-D:-D
paulka82- ja równiez nie poratuje słoneczkiem:-(
sochi- pewnie ze trzeba spróbowac z czasem wszystko moze sie uloży i bedzie super zobaczysz
paulinakr84- nie jestes sama z tą szyjka wiele z nas ma ją juz skroconą i rozwartą damy radę

witam dziewczynki, wysyłam do was gorące słońce bo u mnie tego w nadmiarze, ide właśnie wyłożyć sie na tarasie:-)

Jak byłam w aptece i pytałam o spirytus do pępka to farmaceutka powiedziała że musiałabym mieć recepte:szok: ale poleciła gotowe waciki nasączone spirytusem o nazwie LEKO to wzięłam 10 szt.

Ewuś trzymamy kciuki za Twoje bąbelki;-)

reklama
Witam w ten pochmurny dzień,

dziewczyny macie już takie wrażenie że brzuch Wam się obniżył? bo ja już nie wiem czy mi się wydaje czy się obniżył. Mąż ma już dość bo cały czas przed lustrem stoję i marudzę.
Jak brzuch się obniży to znaczy że poród tuż tuż??
Ja już się tak denerwuje że nie mogę spać. Szyjka 1,5tyg temu się skracała i rozwarcie było na 0.5cm, cały czas się boję że za wcześnie urodzę (mały miał ostatnio 1700g, gdyby miał już ponad 2000g byłabym spokojniejsza)

Pytanie do dziewczyn tych które muszą leżeć - leżycie cały czas czy może od czasu do czasu gdzieś wychodzicie? Ja mam jeszcze trochę rzeczy do kupienia i się zastanawiam czy mogę z mężem wyskoczyć do sklepu na małe zakupy.

Cześć dziewczyny,
Ja również jestem po wizycie ale najlepszych wiadomości nie mam :( Szyjka mi się skróciła do 1 cm na dodatek mam już rozwarcie na 1 cm. Jeśli będę leżeć to te 3 tyg. powinnam wytrzymać (dla dobra płuc małej) w najgorszym wypadku urodzić mogę w każdej chwili. A tak poza tym mała rozwija się wzorcowo. Waży 2300 gram i mierzy 51 cm :)
My zakupiliśmy fotelik maxi cosi pebble ale chyba crash testów w adacu nie miał jeszcze :/
Najważniejsze że mała się dobrze rozwija i jest już duża więc jakby co napewno sobie poradzi. Mi lekarz mówił że najlepiej jak mój mały będzie miał ponad 2200 i ja się martwię bo ostatnio miał 1700g i rozwarcie szyjki było 0.5cm

Sochi dobrze że z mężem się pogodziłaś ale ja na Twoim miejscu bym tak od razu wszystkiego nie wybaczała i trochę jeszcze potrzymała go w niepewności, niech nie myśli że tak łatwo mu ujdzie to co zrobił. Napewno ciężko będzie odbudować zaufanie ale z czasem pewnie to się zmieni. Życzę Ci powodzenia!!

Do góry