reklama
koriander
Fanka BB :)
Tu sie tez bardzo boja tzw smierci lozeczkowej, pewnie przez to ze nadal wielka tajemnica jest co ja moze powodowac.
No a poza tym jak sie czlowiek zastanowi od ilu rzeczy maluszkowi cos sie moze stac to az strach miec dzieci To samo z baldachimami: wieszac czy nie, bo sie kurz zbiera albo powietrze gorzej doplywa U nas zawisnie moskitiera i nic mnie nie obchodzi czy sie z niej bedzie kurzylo, komarow tu latem jak na Mazurach brrrr
No a poza tym jak sie czlowiek zastanowi od ilu rzeczy maluszkowi cos sie moze stac to az strach miec dzieci To samo z baldachimami: wieszac czy nie, bo sie kurz zbiera albo powietrze gorzej doplywa U nas zawisnie moskitiera i nic mnie nie obchodzi czy sie z niej bedzie kurzylo, komarow tu latem jak na Mazurach brrrr
Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
Co to za położne które was odwiedzają?? Czyżby do nas też jakaś miała wpaść???
Kurcze chciałabym to wcześniej wiedzieć, żeby drugi pokój odgruzować z tych wszystkich "dziecięcych" rzeczy
Ja byłam w przychodni spytać jak to będzie po urodzeniu dziecka, dowiedzialam się, że przyjdzie na pierwszą wizytę lekarka z pielęgniarką, dodatkowo dostałam numer do położnej, zadzwoniłam i powiedziałam, kiedy rodzę, a ona, ze w takim razie w czwartek u mnie będzie i wszystko omówimy ;-)
nadika
annajak fajna kołyska, ja miałam mieć bardzo podobną ale jak już trochę wcześniej pisałam moja teściowa wstawiła ją sobie do swojej sypialni, bo jak będziemy u niej to stwierdziła że dziecko będzie miało gdzie leżeć no i z kołyski pozostały tylko marzenia :-)
ewuś cieszę się że zaczyna się układać, aż promieniejesz szczęściem :-)
jeśli chodzi o położne to u mnie tak jest że wcześniej składam u położnej środowiskowej w mojej przychodni taką deklarację że będe chciała by po porodzie nas odwiedziła, a jak już będę dzieckiem w domu to wtedy dzwonię do niej i ona przyjdzie z wizytą
ewuś cieszę się że zaczyna się układać, aż promieniejesz szczęściem :-)
jeśli chodzi o położne to u mnie tak jest że wcześniej składam u położnej środowiskowej w mojej przychodni taką deklarację że będe chciała by po porodzie nas odwiedziła, a jak już będę dzieckiem w domu to wtedy dzwonię do niej i ona przyjdzie z wizytą
cześć brzuchatki!
ja dziś jakaś zmarnowana i niewyspana- wstałam z bólem głowy...i później okazało się czemu...na 10 byłam u lekarza na wizycie i ciśnienie 100/60 co jak na moje to nizutko- także zaaplikowałam sobie kawkę i odrobinę mi lepiej...
wyniki morfologii mam super- trzymają się książkowo- za to z moczu wyszło sporo bakterii więc muszę zrobić posiew...malutka się wierci- se
rduszko ładniutko bije..
byłam też w szpitalu odebrać pen do insuliny..i teraz już kłuję swoje udo...czego się nie robi dla dzieci...
mam już resztę zdjęć z mojej sesji także pokazuję wam dalej:
ja dziś jakaś zmarnowana i niewyspana- wstałam z bólem głowy...i później okazało się czemu...na 10 byłam u lekarza na wizycie i ciśnienie 100/60 co jak na moje to nizutko- także zaaplikowałam sobie kawkę i odrobinę mi lepiej...
wyniki morfologii mam super- trzymają się książkowo- za to z moczu wyszło sporo bakterii więc muszę zrobić posiew...malutka się wierci- se
rduszko ładniutko bije..
byłam też w szpitalu odebrać pen do insuliny..i teraz już kłuję swoje udo...czego się nie robi dla dzieci...
mam już resztę zdjęć z mojej sesji także pokazuję wam dalej:
Lenuszka
Mamusia Gajusi
U mnie w przychodni zawsze przed wizytą bądź po bierze do siebie pielęgniarka środowiskowa i mówi co do szpitala, co dla dzidziusia, jak tam jestOgólnie można pytaćJa byłam w przychodni spytać jak to będzie po urodzeniu dziecka, dowiedzialam się, że przyjdzie na pierwszą wizytę lekarka z pielęgniarką, dodatkowo dostałam numer do położnej, zadzwoniłam i powiedziałam, kiedy rodzę, a ona, ze w takim razie w czwartek u mnie będzie i wszystko omówimy ;-)
kpi23
paulka82 - życzę dużo zdrowia dla Ciebie i Patryka - oby wszystko co złe wkrótce sobie poszło!
Ania - gratulacje dorodnej Helenki . Ależ te Maluchy nam rosną!
Kasiulka_1980 - ja też pierwsze słyszę, żeby położna przed porodem przychodziła ... no ale jeśli tak jest u Ciebie to moze coś fajnego podpowie, daj znać jak było
koriander - cieszę sie razem z Wami z nowego mieszkanka niech sie Wam tam dobrze wiedzie
starszne rzeczy znalazłaś o tych ochraniaczach do łóżeczka ... ale zawsze można znaleźć coś co może zaszkodzić dziecku więc chyba musiałoby spać i leżeć jak astonauta - w powietrzu bez grawitacji ... hehe ...
ja będę je miała ...
ewus - super, że masz teraz tyle radości , fajnie jak przyjaciółka jest też w ciąży ... bedzie miały na pewno wspólne tematy i życzę udanego spotkania ...
karo - fajowe macie fotki!!! piękna pamiątka dla Was i Milenki będzie
Ania - gratulacje dorodnej Helenki . Ależ te Maluchy nam rosną!
Kasiulka_1980 - ja też pierwsze słyszę, żeby położna przed porodem przychodziła ... no ale jeśli tak jest u Ciebie to moze coś fajnego podpowie, daj znać jak było
koriander - cieszę sie razem z Wami z nowego mieszkanka niech sie Wam tam dobrze wiedzie
starszne rzeczy znalazłaś o tych ochraniaczach do łóżeczka ... ale zawsze można znaleźć coś co może zaszkodzić dziecku więc chyba musiałoby spać i leżeć jak astonauta - w powietrzu bez grawitacji ... hehe ...
ja będę je miała ...
ewus - super, że masz teraz tyle radości , fajnie jak przyjaciółka jest też w ciąży ... bedzie miały na pewno wspólne tematy i życzę udanego spotkania ...
karo - fajowe macie fotki!!! piękna pamiątka dla Was i Milenki będzie
ewelinka307
A ja właśnie wróciłam ze szkoły bo byłam wezwana moja mądra córka z innymi koleżankami upatrzyły sobie jakomś dziewczyne i cały czas się z niej naśmiewają i coś jej robią no i oczywiście całe zebranie było ach ten głupi wiek kiedy jej to przejdzie wiedząc po sobie to pewnie jeszcze ze trzy lataale najlepsze jest to co zrobiła jej mądra przyćmiona ciążą matka kazali nam się podpisać pod czymś tam i napisać date oczywiście co ja zrobiłam ładnie się podpisałam i napisałam date swojego porodu zamiast dzisiejszej a co tamniewiem co ta pedagog i dyrektorka sobie pomyślały że nawet niewiem który dziś jest zwróciła mi tylko uwage prosze wpisać prawidłową date
Ania-super że wizyta udana!
koriander-ja nauczona doświadczeniem z poprzednimi córciami nie kupuje ani baldachimu ani ochraniacza ani pościeli przynajmiej na początek tylko kocyk i prześcieradło reszta jest naprawde zbędna i poprzednio do niczego mi się nie przydała
karo-ja dziś to samo100/65 tragedia normalnie usypiam na siedząco.
Ania-super że wizyta udana!
koriander-ja nauczona doświadczeniem z poprzednimi córciami nie kupuje ani baldachimu ani ochraniacza ani pościeli przynajmiej na początek tylko kocyk i prześcieradło reszta jest naprawde zbędna i poprzednio do niczego mi się nie przydała
karo-ja dziś to samo100/65 tragedia normalnie usypiam na siedząco.
reklama
Lencja
:)
dziewczyny co oznacza za niski hematokryt?(bo mam tylko 35 a norma to 37)
Wynik glukozy na czczo 60 po 2h 87 więc chyba dobry co nie?
Niestety mocz chyba lipa:/
nabłonki płaski:liczne
leukocyty'4-8wpw
erytrocyty swieze;1-3wpw
szczawiany wapnia:d,liczne
bakterie;nieliczne
sluz: laczne pasma
Co do hematokrytu to masz dobry wynik, w ciąży jest niższy niż podaje norma
Glukozę tez masz ok, a co do reszty to ja się nie umiem wypowiedzieć...
karo85 - super sesja!
Ostatnia edycja: