reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

dziewczyny co oznacza za niski hematokryt?(bo mam tylko 35 a norma to 37)
Wynik glukozy na czczo 60 po 2h 87 więc chyba dobry co nie?
Niestety mocz chyba lipa:/
nabłonki płaski:liczne
leukocyty'4-8wpw
erytrocyty swieze;1-3wpw
szczawiany wapnia:d,liczne
bakterie;nieliczne
sluz: laczne pasma

nie musisz sie martwic, przy normie 37, 35 to dobrze, pamietaj ze bedziesz miala blizniaki, obnizony hematokryt oznacza mozliwosc niedokrwistosci ale zawsze sprawdza sie go z poziomem hemoglobiny i czerwonych krwinek, bo same jego obinizenie przy innych wartosciach prawidlowych nie jest niepokojace, tym bardziej u Ciebie,bo czasami jak sie za duzo wypije,czyli przyslowiowo rozrzedzi krew to hematokryt tez bedzie nizszy
glukoze masz super a mocz nie jest zly ale radzilabym powtorzyc badanie za kilka dni, bo sa nieliczne bakterie i trudno powiedziec czy to wynik zlego pobrania moczy czy poczatek infekcji, leuk norma do 10 a krew do 5. Po prostu powtorz badanie za kilka dni a teraz najlepsza bedzie zurawina aby zapobiec ew rozwojowi infkcji

reklama
ewus ten mocz to moze przez nerki, pamietam ze mialas bole nerek (kamienie??), wiec to moze wplywa na wynik

kpi wlasnie o tobie myslalam, jak wam idzie wicie gniazdka?:-D Fakt, dziecko najbezpieczniej pewnie by w prozniowym baloniku byloby umiescic ;-);-)

ewelinka :-D:-D A masz jakis pomysl jak to z corka wyjasnic? kurcze, duze dzieci, duzy klopot :sorry2:

neti79 - a nie jest tak, że wskaźnik hematokrytu obniża się u kobiet w ciąży do około 35 - 36% ? Mój gin zawsze zwraca uwagę na to abym miała go poniżej 37, jesli na którymś z badań wychodzi mi 37 lub więcej każe mi więcej pić.

koriander-powiem ci że niestety tak jest kiedy już sobie myślisz że dziecko odchowane i nie będzie żadnych kłopotów to niestety nie ma tak dobrze.Narazie pedagog zaproponowała zmiane klasy dla niej Zawsze to było takie spokojne dziecko a teraz i przestała się uczyć i żle się zachowuje może zmiana klasy odłaczy ją chociarz od tych koleżaneczek

ewus te szczwiny to bakteria i pewnie tabletki ci jakies przepisze. Nic sie nie martw :-)

Moj syn mnie wykańcza gra na jakiejs starej harmonijce boszee nerwy mamie psuje tylko :/

Ja daleko w tyle,ale i tak weszlam tylko na chwilke. Biegne ponownie na zkupy. W niedziele juz wyjazd i wciaz nowe rzeczy potrzeba dokupic.
Stanęło zatem na Switelu - internetowe mamy bardzo ją chwalą, jest tania i ma dużo fajnych opcji. Może któraś z Was ją już ma???
.[/COLOR]

wiedzmo o ktorym modelu mowisz?? bo wlasnie widzialam,ze maja te nianie dobre opinie.

Szczesliwym wizytowkom gratuluje,tym ktore czekaja na wyzyte zycze szczescia. pozdrawiam wszystkie :)

neti79 - a nie jest tak, że wskaźnik hematokrytu obniża się u kobiet w ciąży do około 35 - 36% ? Mój gin zawsze zwraca uwagę na to abym miała go poniżej 37, jesli na którymś z badań wychodzi mi 37 lub więcej każe mi więcej pić.

tak wlasnie jest dlatego napisalam do ewus ze trzeba to kontrolowac z innymi paramertami aby stwierdzic czy dzieje sie cos zlego; w ciazy zwieksza sie o kilka litrow ilosc krwi krazacej wiec tym samym hematokryt musi byc nieco nizszy

reklama
Ania. - super wieści - i ładna waga Twojej Kruszynki:tak:
Kasiulka - ja to się muszę dopiero wybrać do przychodni, bo od czasu przeprowadzki nie zmieniałam lekarza a teraz to bez sensu, żeby z innego miasta mi tu położna po porodzie przychodziła bo tu nie złożyłam deklaracji - ale, że przychodzi przed porodem to pierwsze słyszę
Lena - jak lekarz kazał to bierz i leż a nie szalej;-)
Karo - super zdjęcia:tak: no i powodzenia z insuliną

Do góry