reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

och na temat materacy jak i wielu innych rzeczy dla maluchów mnóstwo opinii, ile osób i każda inna...:tak:
paulka kochana trzymaj się dzielnie choc wiadomości niezbyt ciekawe, z maluszkiem jeszcze chwilę poczekaj a co do Patryka to skąd nagle taka diagnoza? miał wcześniej jakieś problemy ze słuchem czy to coś nowego, przepraszam że sie tak dopytuje ale pierwszy raz się spotykam z czyms takim, jakie są szanse na przyszłość? czy grozi mu później jeszcze większe pogorszenie słuchu?
oczywiście mocno trzymam kciuki żeby leczenie przyniosło jak najlepsze efekty:tak:

a my zmykamy na spacerek choć może nie taki długi bo pogoda coś nie bardzo ale na szczęście nie pada, do później brzuchatki
miłego dnia

reklama
Jakos sie lepiej czuje az po tej wizycie wczorajszej,zawsze to jakies potwierdzenie,ze u maluszka wszystko ok.
hihi mój mąż sie śmieje że 2 tyg.po wizycie chodzę szczęśliwa że wszystko ok. a 2 tyg.przed zaczynam chodzić i narzekać. ale to w końcu nasze 9 miesięcy i możemy :-)

atena83-ja w to głęboko wierze,że będzie dobrze, bo musi być,Patryk też ma powiększone migdałki, dlatego narazie dostał leki na ich obkurczenie, ale u niego to ma wpływ na oba ucha na prawe mocniej.

eagle- Patryk jako noworodek nie przeszedł pozytywnie w szpitalu badania słuchu i musieliśmy je powtarzać po trzech miesiącach, potem było już wszystko ok, ale od jakiegoś czasu zauważyliśmy,ze Patryk nie umie cicho mówić i,że jak stoi prawym bokiem do Nas a my coś do niego ciszej mówimy to On tego nie słyszy, a jak miał czapkę na uszach to nawet głośnego mówienia potrafił nie usłyszeć, poprosiliśmy panią w przedszkolu,żeby też go obserwowała pod tym kątem i Ona to potwierdziła, dlatego udaliśmy się do specjalisty i okazało się,że mamy rację:-(
co do leczenia to narazie ma przepisane leki, a na następnej wizycie kontrolnej mają podjąć decyzję co dalej

Ostatnia edycja:
Paula moja mama też właśnie w ten sposób testowała moje ucho i jak stała z lewej strony to jej nigdy nie słyszałam, a teraz słyszę dobrze. U mnie migdał rósł szybko i przez to traciłam słuch. Lekarze czekali czy przestanie rosnąć i czekali za długo, gdyby go usuneli od razu nie miałabym tylu problemów, do tej pory zostały mi potworne bóle zatok. do dziś śpie z otfartą buzią przez migdał i ciągłe przyziębienia, w dzień się kontroluje i oddycham nosem ale w nocy nie potrafię.

my właśnie tez tak do tego doszliśmy, przez testowanie, a co do leczenia to wydaje mi się,że trafiliśmy na dobrą lekarkę, bo Ona Nam już zapowiedziała,że jak nic się nie zmieni w najbliższym czasie to będzie Nas kierowała na wycięcie tych migdałków, chcieliśmy to zrobić zanim urodzę, ale nie wiem czy zdążymy, więc pewnie odłożymy to na wakacje

Witam!
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizytowiczki

Gosia - gratuluję rocznicy:tak:
Pati - szybko ta cesraka -zleci nawet gdyby miała być 20 maja:szok:
Julia - ja mam materac po siostrzenicy - kokos-gryka - i tak sie zastanawiam, czy ja rozpoznam która strona jest któa:szok:
Dziewczyny - napiszcie mi jak to poznać????
Liliti - współczuję - wymioty nic przyjemnego:no: a termin porodu zbliża się wielkimi krokami - tylko 2 tygodnie jeszcze:szok:
Paulka - dobrze, że lekarka nie zbagatelizowała - po lekach lub wycieciu migdałków jest szansa, że niedosłuch zniknie:tak:

Miłego dnia

Donoszę,ze jesteśmy po wizycie. Helenka wazy juz 2300 :-) No i wie ja zrobić dobre wrażenie na doktorze...zazwyczaj układa się poprzecznie, dziś przed wizytą ułożyła się główką w dół, a teraz znów w poprzek ..;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a umówiłyście się już z położną? Ja dostałam numer w przychodni i zadzwoniłam, przyjdzie do mnie już teraz w czwartek :-)

Ciekawe co mi ciekawego powie, hihi

Witajcie brzuchatki:)
Mala obudzila mnie o 6 rano ale po pol godz harcach dala mamusi jeszcze pospac, wiec niedawno wstalam i zjadlam sniadanko. Za chwile pora na kawke ale w miedzy czasie doczytywalam co pisalyscie.
Ja tez robie zakupy na allegro, staram sie jak najwiecej rzeczy u jednego sprzedawcy, jak wiekszosc z Was, bo tylko wtedy sie oplaca.
Materac mam kokos-pianka-gryka. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Chodzi o to by na poczatku dziecko lezalo na nieco twardszym podlozubez poduszki ,bo jeszcze nie trzyma glowki i ogilnie jest caly wiotki, stad ten kokos. Pewnie teraz sa jeszcze inne nowosci ale nawet nie sledze bo materac juz mam.

gratuluje wszystkim udanych wizyt a dzisiejszym wizytowiczkom powodzenia i samych dobrych wiesci:-)

reklama
Do góry