reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witam was ponownie.Dopiero teraz mam czas sobie siasc przed komputer:-(.Jakos strasznie szybko zlecial mi dzisiaj ten dzien.Rano poszlam do szkoly po tygodniu nieobecnosci i na dzien dobry test probny:wściekła/y: Na szczescie byl bardzo latwy i dalam sobie rade (tak mysle:sorry:)Wyniki dowiem sie dopiero w srode.Jezeli egzamin bedzie na takim samym poziomie to napewno bede miala zaliczone:-DCo do mezow to moj ruszy sie gdzies ze mna, ale tylko wtedy jak ma wolne.Niestety wolne ma tylko weekendy wiec praktycznie wszedzie chodze sama:-(Na pierwszej wizycie z polozna byl ze mna, ale juz mi zapowiedzial ze ostatni raz bo tylko gadamy o babskich sprawach a on czuje sie jak glupek:sorry:W przyszlym tygodniu mam usg i niestety pojde tylko z synkiem bo maz w pracy bedzie.Na szczescie juz sie zapowiedzial ze na polowkowe napewno zalatwi sobie wolne:-D

Zdec-Wazne że dzidzia ok:tak:A krwiaczek napewno sie wchlonie.Teraz wykorzystaj urlop i odpoczywaj :-D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, kurde,juz nie wiem co mam myslec i robic. Strasznie boli mnie dzis brzuch ;/ Wolny dzien mialam,ale tutaj pogoda orkopna,wiec w sumie leniuchowalam tylko. No i w dzien rozbolal mnie brzuch do tego stopnia,ze az wzielam no-spe,a to dopiero 3raz podczas ciazy. No i zjadlam sobie obiadokolacje z godzine temu i znowu mnie rozbolalo. Strasznie. nie sa to skurcze,poprostu ciagly bol,jak przy okresie,choc wtedy to bolalo mnie jeszcze mocniej. Wzielam kolejna no-spe. Nie mam nic oprocz tego, zadnego plamienia, biegunki czy wimiotow. Denerwuje sie strasznie :( Czy ktorejs z Was tez tak boli? Mnie wczesniej pobolewal,ale nie tak mocno,dalo sie wytrzymac i w pracy,bez tabletek. a dzis... :-( Dzis to 10tydz. i 5dz.

Kochana ja tez tak mam:tak:szczególnie popołudniu i wieczoram:eek: Wieczorami to nieraz dosłownie leżę i skręcam się z bólu:szok:byłam na wizycie w czwartek i wszystko jest ok:tak:więc tego się trzymam. Ginka mówi że to przez rozciąganie csię macicy, mnie to martwi bo w poprzednich ciążach tak nie miałam. Skoro jednak wszystko ok to chyba tak musi być:eek: A męczy mnie to strasznie:-(

Dziewczyny wróciłam:-(
Wykrakałam sobie to zwolnienie, chciałam wziąść żeby przeczekać grypę, a tymczasem dostałam bo mam jak najwięcej wypoczywać. Z mojej "dziury" zrobił się krwiak i jest duży bo ma 2cm na 1cm:-:)-( Ale lekarz powiedział że najważniejsze że serduszko bije, bo jak sobie niunia poradziła w 5tygodniu to teraz też jest duża szansa że poradzi sobie do końca. Moja niunia ma 2,3cm i jest wg USG w 9w0d, czyli prawie idealnie jak suwaczek i z tego się cieszę, że niunia rośnie;-)
A z tym krwiaczyskiem jakoś sobie poradzimy, mam nadzieję....
Dziewczyny "krwiakowe" czy któraś z was dostała Cyclonamine? Bo czytałam ulotkę i jest w niej że kobiety w ciąży nie powinny stosować:-(

Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jak duże macie te krwiaki??
Bo dla mnie to jakieś dziwne, jak byłam u innego lekarza to już tego nie było, chyba miał jakiś szitowski sprzęt :(

zdec - najważniejsze, że dzidzia ma się dobrze a krwiaczki, trzymamy kciuki, żeby jak najszybciej sobie od Ciebie poszły!

Dziewczyny, kurde,juz nie wiem co mam myslec i robic. Strasznie boli mnie dzis brzuch ;/ Wolny dzien mialam,ale tutaj pogoda orkopna,wiec w sumie leniuchowalam tylko. No i w dzien rozbolal mnie brzuch do tego stopnia,ze az wzielam no-spe,a to dopiero 3raz podczas ciazy. No i zjadlam sobie obiadokolacje z godzine temu i znowu mnie rozbolalo. Strasznie. nie sa to skurcze,poprostu ciagly bol,jak przy okresie,choc wtedy to bolalo mnie jeszcze mocniej. Wzielam kolejna no-spe. Nie mam nic oprocz tego, zadnego plamienia, biegunki czy wimiotow. Denerwuje sie strasznie :( Czy ktorejs z Was tez tak boli? Mnie wczesniej pobolewal,ale nie tak mocno,dalo sie wytrzymac i w pracy,bez tabletek. a dzis... :-( Dzis to 10tydz. i 5dz.
http://www.suwaczki.com/

ja też bym zadzwoniła do lekarza, może nic się nie dzieje ale na wszelki wypadek lepiej zareagować wcześniej, będziesz spokojniejsza ...

Co do mężów. Mój też ze mną chodzi na każdą wizytę i grzecznie ogląda kruszynkę. Na pierwszym z daleka ... ale na drugim to przybiegł do fotela zanim ginka go poprosiła ...:-):-):-):-)
oboje bardzo pragniemy dzidziusia i dlatego może wszystko tak przeżywamy...
ale to naprawdę fantastyczne jak można cieszyć się we dwoje ... :-):-):-):-):-) i ciągle te dwie fotki z USG oglądać ... :-)i do dzidzi w brzusiu mówić ....

jeszcze 2,5 dnia do mojej wizyty!

To ja już zmykam do łóżeczka. Życzę spokojnej nocy, bez wymiotów, mdłości i wszelkich innych nieprzyjemnych objawów. Do jutra kochane :-)

bry....
mnie znowu obudziły wymioty.....nudne to aż się robi...
A co do mężów jeszcze to mój oczywiście gada do brzucha i głaszcze-a już ma do czego bo brzuch mi wyskoczył-ale jakąś awersję ma do lekarzy...niestety...
A ja dzisiaj na 17 idę na wizytę....a tymczasem idę spać...prześpię mdłości, czas szybciej minie-same plusy!
I w ogóle bardziej wysypiam się w dzień niż w nocy...w nocy nie mogę spać:(
Chyba mam zespół niespokojnych nóg:(( budzę się w nocy i nie mogę wytrzymać w jednej pozycji-muszę się kręcić bo mnie uwierają nogi...:(((
może to wynika już z tego długiego leżenia...nie wiem-ale męczę się już z tym.
Oby tego krwiaka nie było i żebym mogła zacząć chodzić na spacery to świeże powietrze na mnie dobrze podziała i może będę lepiej spać w nocy.
Miłego dnia kobitki-dobranoc:)

Dzień dobry:-)Ja już po śniadanku. Pogoda kiepska- strasznie wieje, a ja nie mam pojęcia co na obiad zrobić:eek: Miłego dnia Wam życzę:-)

Oby tego krwiaka nie było i żebym mogła zacząć chodzić na spacery to świeże powietrze na mnie dobrze podziała i może będę lepiej spać w nocy.

I tego Ci życzę kochana:tak:Trzymam kciuki za Twoją wizytę i życzę samych dobrych wiadomości:-)

Cześć dziewczyny:-D
Dzisiaj szybciutko już o 6:30 byłam w pracy, żeby zaraz szybciutko skończyć. Wracam i będę leżeć.:-(
Życzę wszystkim miłego dnia:-)

To witam sie i ja u mnie tez noc ciezka (jak zwykle ostatnio)jestem po sniadanku z młodym bo pojechał juz do szkoly a mój M zaraz wraca z pracy
a ty zdec-mykaj do domku lezeci wypoczywac

reklama
czesc dziewczyny:-D u nas tez pochmurno brrrr zimno wieje az mi sie nie chce wychodzic:no: ale niestety musze bo umowilam sie do dentysy dzisiaj:-:)-( a tak mi sie nie chce jechac masakra:szok:

chyba wizyty nie szkodza co?;-)

Do góry