reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

a ja zjadłam zupke serowa, puściłam sobie muzyke klasyczną a moja księżniczka od razu zaczela kopać he he :tak::tak::tak::-)
najchętniej poszlabym sie kimnąc
troche ogarnęlam w pokoju bo jak u rumunów he he wszystko na wierzchu leżało nie daj Boze ktos by nie spodziewanie przyszedł to az wstyd:szok::szok::-D

siadłam chwilke popisalam prace ale w takim tempie to nie wiem kiedy ja skoncze:no::no::no:

a jeszcze na przyszly tydzien 3 egaminy i koło :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: powariowali
a ja ide zakładac firanki;)miałam jechac do tesciów ale brat potrzebuje auto;wiec dzisiaj porobie pierożki:)

reklama
no nic.monika po woli spada do pracy ,po 23 poczytam co tu naskrobalyscie przez caly dzien,wczoraj bylo od 14-23 ponad 20stron :D

kurde wkopalam sie strasznie...obiecalam dawno temu ze na dzien babci i tzn zjazd rodzinny zrobie jakies babeczki... a ze nie umiem to mam w planie je kupic w cukierni :D musza prosto wygladac,zeby wygladaly na moje :-p

pzdr milego dniaa

no nic.monika po woli spada do pracy ,po 23 poczytam co tu naskrobalyscie przez caly dzien,wczoraj bylo od 14-23 ponad 20stron :D

kurde wkopalam sie strasznie...obiecalam dawno temu ze na dzien babci i tzn zjazd rodzinny zrobie jakies babeczki... a ze nie umiem to mam w planie je kupic w cukierni :D musza prosto wygladac,zeby wygladaly na moje :-p

pzdr milego dniaa

również miłego dnia:tak::tak:;-)

Ja w związku z tym, że pracuje przy funduszu alimentacyjnym udzielam Ewie rad na priv bo rzucam już gotowymi artykułami z kodeksów i nie chce forum zaśmiecać :) z racji mojej pracy jestem cholernie cięta na takich tatusiów co to zrobią dziecko a potedm ich nie ma

no na takich trzeba byc cietym bo uwazaja ze gó... mozna im zrobic a mozna tak naprawde bardzo duzo niech czuja ze nic im nie ujdzie płazem:tak::tak::tak::tak:

Ja w związku z tym, że pracuje przy funduszu alimentacyjnym udzielam Ewie rad na priv bo rzucam już gotowymi artykułami z kodeksów i nie chce forum zaśmiecać :) z racji mojej pracy jestem cholernie cięta na takich tatusiów co to zrobią dziecko a potedm ich nie ma

super,że jest wśród nas ktoś kto się zna na tym i jest na bieżąco, nie możemy pozwolić,żeby nam ktoś skrzywdził mamusię "naszych" forumowych bliźniaków:-):-D
ewus2090 oczywiście nie gniewaj się za to sformułowanie :-)

Lekarz mówił, z emogę brać Manti. Czy któraś z was walczy ze zgagą i czym???
Widzę, żę masz ten sam problem, własnie miałam dziś o to zapytać, co pomaga :-) jak tylko wyjdę z domu kupię LEN

Jestem załamana po wczorajszej rozmowie z babcią dzieci...Nie sądzilam że będzie aż tak zmanipulowana....To co usłyszłam to po prostu przesezło wszelkie możliwe granice!!!Wszystkiem winna jestem ja...Tylko do mnie ma żal o ciąże...nie do niego bo to JA powiowinnam myślec o zabezpieczeniu....Że to moja wina itd....Że zmarnowałam mu życie....Że przez tydzień musieli go pilnowac bo chciał cos sobie zrobić....Że byli u psychologa i kiedy zapytała czy mnie kocha on powiedział że nie...gdzie dla mnie zawsze mowil że wie że ja jestem ta jedyną....Żebym nie liczyła na to że będziemy razem...że przewróciłam ich dom do góry nogami...że oni pomoga mu i będą go wspierać(nawet płacić alimenty...)A dziećmi sie nie interesuja bo "ich jeszcze nie ma..."to już kompletnie mnie rozbiło....Ja mówie tak to ja do lekarza mam nie chodzic ?? tabletek nie brac bo dzieci jeszcze nie ma???!!W ogóle po tej rozmowie całą noc nie spałam...Bardzo żałuje że na nią poszłam...Bo teraz nie umiem sobie poradzić sama ze sobą....Jest tragicznie...Jestem już po prostu załamana i nie mam siły....
Ewuś poradzisz sobie! To okropne, że cała odpowiedzialność spadła na Ciebie,m ale uwierz mi wiele kobiet daje sobie radę. Walcz o alimenty, mam nadzieję, że chociaż w tej kwestii coś wywalczysz, bo akurat na swoim przykładnie wiem, że bywa różnie... ale trzymam kciuki za to, żebyś miała siłę przez to przejść! najważniejsze, żebyś sie nie załamywała:tak:

dziewczyny,zwlaszcza pierwszy raz w ciazy,boicie sie porodu?? ja nasluchalam sie wielu nieprawdopodobnych historii...ale nie boje sie bolu,,pewnie narazie:)
A czego to się bać? :-D W sumie nigdy nie rodziłam, ale przez tysiące lat kobiety to robią i żyły, więc ja też sobie poradzę, szczególnie, że mam przekroczoną granicę czucia i odczuwam ból słabiej niż inni :-)

no na takich trzeba byc cietym bo uwazaja ze gó... mozna im zrobic a mozna tak naprawde bardzo duzo niech czuja ze nic im nie ujdzie płazem:tak::tak::tak::tak:
Oby Twoje słowa sie sprawdziły, bo niestety ludzie umieją tak zakombinować, że wychodzi na to, że nie mają nic. Np. Mój ojciec ma wobec mnie 30 tys. długu, bo alimentów nie płaci, jego matka, bo ojciec zmarł i on wszystko mają zapisane na siostrę jego matki, tak więc ani samochody, ani dom nie są ich... na papierze i komornik nie ma jak długu wyegzekować...

Witajcie dziewuszki

Ja też mam ostatnio problemy ze spaniem. Na plecach nie mogę, bo zaczyna mnie ciągnąć. Tak więc śpię na lewym lub prawym boku, tylko najgorsze jest to, że przy każdym przewracaniu budzę się i w ogóle jakoś mi ciasno w tym łóżku. Poza tym każdej nocy jest obowiązkowe wyjście do toalety i potem nie mogę zasnąć, no ale dobrze, że siedzę sobie w domku i nie muszę rano wcześnie wstawać :-)

Też chyba zamówię sobie tego rogala do spania, może będzie lepiej.

Ja planuję iść do szkoły rodzenia, prawdopodobnie na osiedlu chrobrego w poznaniu, ponieważ tam prowadzi ją położna z lutyckiej a ja chcę rodzić właśnie tam. Mówi, że najlepiej zapisać się koło 28 tygodnia. w sumie jest 10 spotkań po dwie godziny i koszt to 30 zł za spotkanie.

No nic trzeba zakręcić się wkoło jakiegoś obiadu. Miłego dnia.

reklama

Bardzo dobrze , że pomagasz dziewczynie. Ja w zeszłym roku podwyżkę alimentów dostałam, ale dopiero po apelacji. W sumie dostałam 100 % podwyżki, ale kwota nie jest zawrotna. Chociaż jestem zadowolona.

Może zrób muffinki. Szybko się robi i są przepyszne. jak chcesz to wieczorem lub jutro dam ci przepis, jest sprawdzony i bardzo prosty.

Do góry