Witam z rana!
Pytanko do tych które już czują ruchy maluszków: możecie opisać jakie to odczucie? w jaki sposób się to objawia i czy często...?
Wydaje mi się że czuję ruchy, ale nie jestem pewna czy to już to...
Na początku to takie łaskotanie jakby, albo przelewanie się w brzuchu.Ja teraz juz czuję kopniaki i już nawet brzuch sie rusza, jak maluch kopie.
Jestem załamana po wczorajszej rozmowie z babcią dzieci...Nie sądzilam że będzie aż tak zmanipulowana....To co usłyszłam to po prostu przesezło wszelkie możliwe granice!!!Wszystkiem winna jestem ja...Tylko do mnie ma żal o ciąże...nie do niego bo to JA powiowinnam myślec o zabezpieczeniu....Że to moja wina itd....Że zmarnowałam mu życie....Że przez tydzień musieli go pilnowac bo chciał cos sobie zrobić....Że byli u psychologa i kiedy zapytała czy mnie kocha on powiedział że nie...gdzie dla mnie zawsze mowil że wie że ja jestem ta jedyną....Żebym nie liczyła na to że będziemy razem...że przewróciłam ich dom do góry nogami...że oni pomoga mu i będą go wspierać(nawet płacić alimenty...)A dziećmi sie nie interesuja bo "ich jeszcze nie ma..."to już kompletnie mnie rozbiło....Ja mówie tak to ja do lekarza mam nie chodzic ?? tabletek nie brac bo dzieci jeszcze nie ma???!!W ogóle po tej rozmowie całą noc nie spałam...Bardzo żałuje że na nią poszłam...Bo teraz nie umiem sobie poradzić sama ze sobą....Jest tragicznie...Jestem już po prostu załamana i nie mam siły....
ewus zachowanie matki twojego ex jest żenujące. A straszenie ciebie, ze synek sobie zycie odbierze to cios poniżej pasa.
Daj sobie spokój z nimi. Przestań się z nimi kontaktować. Myśl o sobie, o dzieciach. Zbieraj faktury za leki, za wyprawke dla dzieci. Jak się dzieci urodzą to złóż pozew o alimenty, o zwrot części wydatków związanych z ciążą, porodem i wyprawką.
Nazwisko daj swoje. Jeśli sie jakimś cudem tatuś opamięta, i być może jeszcze będziecie razem, zawsze możecie zmienić dzieciom nazwisko na jego.
Jeśli jednak chcesz w rubryce ojciec mieć , ze on jest ojcem - to tak zrób. Jeśli bedą chcieli udowodnić, że nie jest ojcem dziecka, to niech robią badania DNA.
Zanim wpiszesz ojciec nieznany, zapytaj w opiece społecznej na jakie świadczenia możesz liczyć jako samotna matka. Wówczas bedziesz miała pieniądze z OPS. Zastanów się co ci będzie wygodniejsze. On jako ojciec i aliemnty, czy ojciec nieznany i świadczenie z OPS, które niestety jest mniejsze niż alimenty. Wówczas jeśli on bedzie chciał prawnie być ojcem, to on bedzie musiał wystąpić do sądu o ustalenie ojcostwa.
Przedewszystkim myśl pozytywnie. Głowa do góry. :-) I nie kontaktuj sie z nimi, zobaczysz, że dobrze na tym wyjdziesz. Wiem co mówię, bo przeszłam przez rozwód i oskarżenia różnego rodzaju.
dziękuję za podpowiedzi co brac na zgagę. dzisiaj chyba zakupię te tabletki z Lnu, bo w pracy bedzie i wygodniej to przyjmować.