reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam nowe mamuśki...
Ja dzisiaj nie najlepiej... cały dzień mnie mdli, a już myślałam że mdłości mnie ominą, nie ma co się cieszyc za wczasu...
Pojawiły się wczoraj dopiero... i nie odstępują mnie na krok...
W ogóle straciłam całkowicie apetyt...
Ech...

Ide spac, może mi przejdzie...
Dobranoc kochane

Weszłaś w 6 tydzień a to początek mdłości... niestety... :eek:

Śpij słodko Kochana :-D

reklama
Kajdusia! Jestem w szoku jaki ty masz duży brzuszek!!!
Aniu u kazdego jest inaczej, ale zazwyczaj brzuszek najpierw rośnie na dole i wyglada, jakby się człowiek najadł o potem podnosi się do góry i już tak zostaje dopóki nie opadnie w ostatnim miesiącu.
Weszłaś w 6 tydzień a to początek mdłości... niestety... :eek:
Hmm, znaczy, że mnie to jeszcze moze spotkać... A tak sie cieszę, ze póki co adnych dolegliwosci nie mam, poza tym, ze na potegę chce mi się spać, no ale w pierwszej ciązy też nie wymiotowalam.
Co do płci, to w pierwszej ciązy wiedziałam (dopiero w 6-tym miesiacu, bo mały był wstydliwy na USG i się zasłaniał :-)) teraz tez bym chciała wiedzieć, przynajmniej mamy o polowę imion mniej do wyboru :-D
Co do seksiku, to owszem owszem, tym razem się nie ograniczam, więc póki jest ochota to korzystam.

Ostatnia edycja:
Witajcie kobietki. Więc pożegnałam się z chlebem tego poprostu się nie jada więc zajadam dietetyczny żytni chlebek a rano to miałam śniadanie aż z 2 krakersów ale się objadłam:no:Miłego dnia:-)

jesli o mnie chodzi mdlosci mam o poczatku,tzn zaraz po termine miesiaczki spodziewanej, najpierw tylko rano a teraz i rano i w poludnie i wieczorami, apetyt ma straszny-wiecznie jestem glodna,cos niesamowitego,wymiotowa nie wymiotuje poki co i mam nadzieje ze tak zostanie;-)straram sie nie zaniedbywać mężusia ale same wecie jak trudno o chwile komfortu w takim stanie;-)tym nudnoscią toważyszą zawroty glowy,piersi rosna wiec i bola ale tylko przy dotyku. te wszystkie dolegliwosci to pikus,najwazniejsze zeby dzieciatko bylo zdrowe- my damy rade;-)

reklama
Kasiulka_1980, lasposa - mamy podobnie :( Ehh...jak ja nie lubie 6 tygodnia :p
Jeszcze nie wymiotowałam, ale z dnia na dzien jest coraz gorzej...a tak sie cieszyłam, że mnie to ominęło...Zastanawiam sie nawet, czy nie urwać się wcześniej z pracy...

Zazwyczaj jest tak, ze jak kobieta ma chcice na ogórki, to bedzie chłopiec, a jak na słodkie - dziewczynka. A co jak kobieta ma chcice na mięso?? :)

Jeżeli chodzi o płeć dziecka, to my juz nie możemy się doczekać :) Na razie obstawiamy "Zuzie", ale jakby był chłopczyk, to tez byśmy byli baaaaardzo szczęśliwi :)

Do góry