reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja Was podziwiam z tym apetytem :tak:
Ja niestety nie mam tak fajnie, zgagę mam nawet po chlebie a poza tym nadal męczą mnie wymioty.:baffled:
Mam tzw niepowściagliwe wymioty ciężarnych i lekarz mówi ze moge tak mieć az do 24 tyg a nawet do końca ciązy :-:)baffled:
Wiesz co??JA też tak mam ale bez problemu możesz sobie kupić "rennie" w ciąży można to brać bo dziś byłam w aptece:) także nie męcz się

reklama
W pierwszej ciazy tez miałam do 16 tyg a teraz juz 17 a tu ani widu ani słychu końca :baffled: juz jestem wykończona.
Z tym piciem to u mnie problem bo ja ogólnie mało płynów wypijam :-(ale staram się ile moge.
Staram się jeść malutko a częściej ale jakos kiepsko mi idzie.Jeszcze nic nie przytyłam :baffled: a boje się że później przybiorę znowu 20kg jak za pierwszym razem[/QUOTE]
ja schudłam 6 kg teraz dopiero przybrałam 1 kg i to też mnie martwi. Staraj się dla dzidziusia , tak jak pisałam ja się trochę odwodniłam i wylądował w szpitalu na kroplówkach:-(

Uciekam powoli dziewczyny,
Narobiłyście mi smaka tymi frytkami, śledziami i w ogóle i zaraz rozpoczną się wędrówki ludów do lodówki.:-D A tymczasem idę oglądać Barwy Szczęścia.
Do usłyszenia (napisania) jutro:-)
Pozdrawiam.

Wiesz co??JA też tak mam ale bez problemu możesz sobie kupić "rennie" w ciąży można to brać bo dziś byłam w aptece:) także nie męcz się
Powaznie?:szok:
Nikt, nawet lekarz mi do tej pory o tym nie mówił :no:
W ciąży z Paula strasznie się męczyłam ze zgagą, nic mi nie pomagało a nikt mi nie doradził takiego specyfiku kazali mi pić mleko a po nim ja czuję się fatalnie

No nie jest to nic przyjemnego.
I powiem szczerze,że Anj jest pierwsza dziewczyna którą spotykam z ta samą przypadłością co moja i która w 100000% zrozumie co mnie nęka

oj rozumiem i to bardzo dobrze i powiem ci szczerze , że denerwowało mnie to jak jakaś kobieta mówiła- wymioty - każda przez to przechodzi. Może i każda ale każda inaczej . mnie wymioty wyrywały nawet ze snu, Nie życzę tego nikomu

Powaznie?:szok:
Nikt, nawet lekarz mi do tej pory o tym nie mówił :no:
W ciąży z Paula strasznie się męczyłam ze zgagą, nic mi nie pomagało a nikt mi nie doradził takiego specyfiku kazali mi pić mleko a po nim ja czuję się fatalnie

Renni spokojnie możesz brać i coś jescze ale teraz zapomniałam nazwy

No nie jest to nic przyjemnego.
I powiem szczerze,że Anj jest pierwsza dziewczyna którą spotykam z ta samą przypadłością co moja i która w 100000% zrozumie co mnie nęka
biedactwa......
ale za to moze poród bedziecie mialy lżejszy bo teraz sie nacierpicie z tymi wymiotami..... za to ja miałam tylko mdłosci na poczatku a boje sie ze porod bede miala ciezki moja mama miala i bole z krzyża i z brzucha:szok::szok::baffled::baffled:

reklama
ja schudłam 6 kg teraz dopiero przybrałam 1 kg i to też mnie martwi. Staraj się dla dzidziusia , tak jak pisałam ja się trochę odwodniłam i wylądował w szpitalu na kroplówkach:-(
No to widze że masz tak jak ja miałam w pierwszej ciazy :tak: najpierw 6 kg w dół a potem 20 na plusie :baffled: Tez byłam w szpitalu pod kroplówkami.
Tym razem też leżałam w listopadzie i podawali mi elektrolity.
mam nadzieję że to się juz niedługo skończy i zacznę się nareszcie tak w pełni cieszyć ciązą

Do góry