reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie,

Ja juz po śniadanku ... wczoraj kupiłam sobie truskawki mrożone ... a dziś zjadłam chyba z pół kilo makaronu z tymi truskawkami i śmietanka .... ale cudo!!! tego było mi trzeba :-)

poza tym nagdarstek i dłoń coraz bardziej kolorowa po pobraniu :-( czegoś takiego to ja jeszcze nigdy nie miałam ... smaruję maścią arnikową ale nie wiem czy do Świąt zejdzie ... chyba nie :no:

U nas nadal bielutko a do tego słonecznie więc jest po prostu przepięknie ... ;) jadę do pracy na Wigilię ale chyba wyjdę wcześniej i jakiś park odwiedzę :-)

dorotka28de - trzymaj się na usg i melduj jak dzidziuś!

ewelinka307 - życzę wspaniałego dnia, pełnego radości i miłości no i żeby słoneczko zawsze Wam świeciło !!!

koriander - Ty dzisiaj lecisz do domku??? a dasz radę jeszcze przed Świętami zajrzeć do nas?

gniesha - Tobie również udanej wizyty!

asia15 - dobre masz to swoje kochanie ... moje też pomaga a ja uczę sie nie zwracać na wszystko uwagi i nie przejmować się drobiazgami

reklama
klementinka - nie denerwuj się!!! na pewno rajty (masz na myśli rajstopy???) nie mogły zrobic nic złego dzidziusiowi ... a brzuch może pobolewać z wielu innych przyczyn, które są całkiem normalne ...

opowiem Ci historię z ostatniego poniedziałku ...
dojechaliśmy na usg i podczas parkowania drugi samochód uderzył w nas, lekko ale bujneło ...a ja od razu czy dzidziusiowi się nic nie stało... od razu też zrobiło się gorąco, zaczął boleć mnie brzuch i czułam coś mokrego na wkładce ... wiecie co widziałam oczami wyobraźni ????
stres ustąpił jak w gabinecie poszłam do WC i nic nie zobaczyłam ...a już do końca przestałam się tym martwić jak pan doktor "pukał" mój brzuch żeby dzidziuś trochę się obudził i przekręcił do badania ... ja bym w życiu tak aż tak mocno nie dotkęła swojego brzucha (mówię mocno a w zasadzie to nie było ani mocne ani bolesne ... ale ja z brzuchem jak z jajkiem więc ... każdy mocniejszy dotyk niż głaskanie to już mocno) ...

więc na pewno jest wszystko w porządku i nic się złego nie stało!!!
to niemożliwe!

sluchajcie, ja juz fiksuje
wczoraj umowilam sie z kolezanka, a ze zimno ubralam rajty pod spodnie
i te rajty zrolowaly mi sie na dol brzucha i dzis mnie troche tam boli, tak czuje ten brzuch
czy mam panikowac czy dac sobie spokoj? z dzidzia nic sie nie dzieje bo nie boli
tak sobie mysle ze jak na usg mnie ugniatal to bylo glebiej niz te rajty
ooooo chyba zwariowalam ale odpiszcie mi prosze

Kochana stres zaszkodzi Ci bardziej niż te rajty:-) Ja wiem chyba co masz na myśli, bo ja po domu łażę w luźnych rzeczach, ale jak idę z psem i zakładam takie ciepłe lajkry pod brzusio..to potem też czuję ucisk. Nie martw się, rajty nie mogą zaszkodzić Twojemu dziecku. Brzusio boli nie od tego. Może połóż się na chwilę i odpocznij.

klementinka - nie denerwuj się!!! na pewno rajty (masz na myśli rajstopy???) nie mogły zrobic nic złego dzidziusiowi ... a brzuch może pobolewać z wielu innych przyczyn, które są całkiem normalne ...

opowiem Ci historię z ostatniego poniedziałku ...
dojechaliśmy na usg i podczas parkowania drugi samochód uderzył w nas, lekko ale bujneło ...a ja od razu czy dzidziusiowi się nic nie stało... od razu też zrobiło się gorąco, zaczął boleć mnie brzuch i czułam coś mokrego na wkładce ... wiecie co widziałam oczami wyobraźni ????
stres ustąpił jak w gabinecie poszłam do WC i nic nie zobaczyłam ...a już do końca przestałam się tym martwić jak pan doktor "pukał" mój brzuch żeby dzidziuś trochę się obudził i przekręcił do badania ... ja bym w życiu tak aż tak mocno nie dotkęła swojego brzucha (mówię mocno a w zasadzie to nie było ani mocne ani bolesne ... ale ja z brzuchem jak z jajkiem więc ... każdy mocniejszy dotyk niż głaskanie to już mocno) ...

więc na pewno jest wszystko w porządku i nic się złego nie stało!!!
to niemożliwe!
oj dzieki Ci za uspokojenie
ja sie zrobilam straszna panikara
a rajty to rajstopy ale tak ich nie znosze juz ze na zawsze zostana rajtami

Gniesha wlasnie tego potrzebowalam, racjonalnego przetlumaczenia

Ja mam zamiar teraz kupić specjalne rajstopy ciążowe, na święta do spódniczki się przydadzą...mam nadzieje że będą wygodne.

Athena, ja właśnie pokupiłam takie rajstopy. Ale miałam z tym problem. Potrzebowałam rozmiar 3 i nie mogłam takiego znaleźć w całym Szczecinie. W końcu zakupiłam większą ilość przez internet w sklepie KLOE.pl sklep z bielizną - Bielizna damska, bielizna erotyczna, biustonosze, stringi oraz koszula nocna Porównywałam ceny i są naprawdę przystępne. Przesyłkę dostałam w 3 dni...i mają wybór kolorków.

Ja sie zastanawiam nad kupnem takich rajstop, jak narazie udaje mi sie naciągac te normalne na brzuszek i jest oki:) tyle ze kupuje te wieksze :-D
Ale mi to nawet majtki przeszkadzaja i jak mnie cos choc troche uciska to moge zwariowac, ujdzie jeszcze jak chodze ale jak usiade to zsuwam wszystko ;-) hahahah

kpi jutro lecimy a dzis ostatnie podrygi :tak: Mysle ze zagladne do was przed swietami, zwlaszcza ze wizyta we wtorek i trzeba sie zameldowac z rozkau pani Moderator :-p Alez mialas przygode przed usg, wyobrazam sobie ten stres.. na szczescie to glownie nasza wyobraznia tak dziala :confused2:

Klementinka racje maja dziwczyny, rajstopy nie moga zrobic krzywdy dziecku, ani uszkodzic macicy ani nic podobnego. Bol brzucha mogl po prostu przypadkowo pojawic sie w tym momencie ;-) Nie martw sie bo dzidzius jest juz w takim wieku ze nic go nie ruszy :-D

gniesha fajna stronka, praktyczne ciuszki i jakie ladne!

Witam dziewczyny

Dziś miałam wizytę usg i wszytsko jest w jak najlepszym porządku. Maluch ma 12 cm i waży 162g. płci nie udało się podejrzeć bo leżał sobie na brzuszku i miał nóżki podkurczone. Nawet nie wiecie jak się cieszę. ja też od kilku dni już "schizowałam", mąż miał mnie dosyć, no, ale teraz już sobie pwoiedziałam, że żadanych głupich mysli. wszytsko jest dobrze:). Mam tylko trochę za mało żelaza i muszę pobrać tabletki, ale lekarz mówi, że dziecko wyciąga to wszytsko.

w sumie przytyłam 4 kilo,widać to tylko na brzuszku.

pozdrawiam i życzę wszytskim samych dobrych wieści.

Heh wszystkim, dziewczyny znacie jakiegoś dobrego ginekologa w Warszawie? Już mam dość dojeżdżania do Łodzi prawie 100 km, poza tym trochę się martwię jak to będzie dojeżdżać później z brzuszkiem, a jednak do Warszawy mam bliżej.

reklama
Witam was wszystkie u mnie piękna pogoda mróz -11 stopni ale pieknie snieżnie i słonecznie
EWELINKA życze wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
o ile się nie myle to jeszcze jedna z nas ma ślubdzisiaj lub jutro
zdec coś sie nie odzywa mam nadzieje ze wszystko ok ja wybieram się dzisiaj na USG z całą rodzinką już nie mogę się doczekać

Do góry