reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ja też wyjrzałam jakiś czas temu za okno, a tam bielusieńko :-):-):-) A moje dziecko nie ma żadnych butów na zimę, wszystkie poniżej kostek :sorry:
anusia- współczuję tej przygody... :wściekła/y:mam nadzieję, że już więcej nie trafisz na tak niepoważnych ludzi...
Dobranoc, jutro (dzisiaj) o 7 pobudka :wściekła/y:

Witam Was porannie:tak:ja też bardzo późnym wieczorem zachwycałam się padającym śniegiem. Teraz już nie pada, jest go dość mało, ale trzeba się cieszyć z tego co jest:-p

anusia004 współczuję Ci takiej przygody:no:chyba bym razniosła tę "panią" w recepcji:wściekła/y:życzę udanej prywatnej wizyty:tak::-)

Miłego dnia;-)

Ja tez sie witam wlasnie mnie obudzilo przerazliwe burczenie w brzuchu wiec koniec leniuchowania. Wczoraj padlam bardzo szybko po dniu pelnym wrazen :tak::-D Zazdroszcze wam sniegu, mam nadzieje ze przez tydzien polezy :-D

Kajdusia pytalas o tradycje swiateczne w Holandi..otoz nie istnieja, z tego powodu od lat jezdzimy z mezem do Polski bo obydwoje kochamy zwyczaje i obrzedy zwiazane ze swietami. W holandii obchodzone sa mikolajki ale swieta juz nie, dla wiekszosci to po porostu dwa dni wolnego. Nie wierzylam i szukalam, ale nie znalazlam ani jednej tradycyjnej potrawy, kazdy je to co lubi najbardziej. Rowniez tradycja wreczania prezentow pod choinke jest Holendrom raczej malo znana, w pracy dostaje sie bonus lub paczke i wsio :-D

anusia bardzo wspolczuje, ale nie daj im sie! Bardzo trzymam kciuki za wasza wizyte, mam nadzieje ze slodycz jka zobaczysz na ekranie pozwoli ci szybko zapomniec okropne babsko z recepcji!

a ja ci zazdroszcze amsterdamu, często wracam tam myslami mam ogromny sentyment do tego miasta, mieszkałam tam przez 1,5 roku na west, niedaleko erazmus park, do końca ciąży jeździłam na rowerku, chodziłam na jogę na basen, popracowałam trochę przy wykończeniówce;-) i gdyby się wszytko potoczyło tak jak miało być to pewnie nadal bym tam mieszkała.
najgorsza dla mnie tam była pogoda, te wiatry i deszcze ale i tak miło wspominam:tak:
magdalena ja do Erasmuspark mam 5 minutek spacerem :tak: Ale niespodzianka! :-D Rowniez jezdze rowerem i planuje dopoki dam rade na niego wsiasc, na joge i basen ide juz w przyszlym roku ;-) Przyznam ci sie ze albo ja zwariowalam i tak sie przyzwyczailam ze nic nie czuje albo pogoda zmienila sie na lepsze :-) Kiedy tu przyjechalam tez ciagle lalo, a teraz owszem pada, ale nie wiecej nic w Polsce, i lato bywa suche, a w zeszla zime padal snieg i zamarzly wszystkie kanaly i rzeki w kraju :tak: Szkoda ze cie tu nie ma, byloby nam razniej, moze kiedys odwiedzisz stare katy?

kpi a ty masz zaraz wizyte i ja juz tez trzymam kciuki obu rak, wiec na razie nie bede juz nic pisala! Daj znac szybciutko bo i tak dlugo sie nie odzywalas:-D:-D

Ostatnia edycja:
Dzieńdoberek!u mnie też troszke śniegu jest córcia szczęśliwa najlepiej by już bałwana lepiła ale na to jeszcze śniegu nie wystarczy niestety.Wczoraj nie zaglądałam bo siedzieliśmy u teściów na obiadku i dosyć póżno wróciliśmy.

Cześć dziewczyny, wróciłam z pracy o 2 godziny wcześniej niż planowalam- odwołali jedne zajęcia :-)
Dziś w nocy nie mogłam zasnąć i o 2.30 w nocy zrobiłam sobie kanapki i oglądałam na kompie wczorajszy odcinek brzyduli, który ściągnęłam sobie z netu :-D A niby byłam taaaka zmęczona....

karo85- super te warunki w Medicoverze! Ale ta cena jak dla mnie przerażająca. Ale jeżeli Was na to stać to pewnie- czemu nie :-)
koriander- ale te Święta mają być białe u Was, czy u nas? :sorry:
gniesha- ja też nie wiem jak z tą opryszczka, ale wierzyć mi się nie chce, żeby mogła być aż tak niebezpieczna...
paulka82- nie wiedziałam wcześniej o tych tabletkach z łożyska, a to ciekawe, muszę o tym poczytać...
paula24211- ja już pokupowałam wszystkie prezenty i wszystkie poza jednym na allegro, poza tym, że można coś kupić taniej niż w sklepie (choć nie zawsze), jest też większy wybór i pomysły też można fajne znaleźć
krakowianka79- mnie też piersi bolą mniej niż na początku :-) A gdzie pod Poznaniem macie tą działkę?
Elizka21- dobre wieści, gratuluję!
anecznik- no tak to już jest, że wszyscy będą już nadgorliwi w stosunku do Ciebie, i z każdym miesiącem coraz bardziej... Jak miałam Piotrusia w brzuchu i szalałam na weselu w 9tym miesiącu to obce kelnerki przychodziły do mnie z wodą z prośbą, żebym usiadła i odpoczęła... A o bliskich i znajomych już nie wspomnę... Tylko ja się zachowywałam normalnie :-) A najśmieszniejsze jest to, że nigdy nie wiesz, czy wkurzy Cię akurat ktoś kto się będzie liczył z twoim brzuchem, czy ktoś kto nie będzie zważał na twoją ciążę :-D:-D:-D

A w pracy zaczął się stały zestaw pytań, średnio kilka osób dziennie (w poprzedniej ciąży też tak było):
- a już wiecie Co?
-nie, jeszcze nie...
- a chcecie wiedzieć?
Normalnie standard!!!!! :-D

Przepraszam, że tak późno odpisuję ale w weekend nie miałam kiedy. Działkę kochana mamy za mosiną. 25 km od Poznania

Cześć dziewczyny :-) Ja się przyszłam przywitać i zaraz zmykam.
Od wczoraj coś mnie bolą plecy :eek: chyba źle spałam ale ból jest trochę uciążliwy jeszcze dzisiaj. Od wczoraj też mam mdłości :eek: dzisiaj mi nie przeszły - a miałam nadzieje że II trymestr obędzie się bez tego typu "przyjemności".

A z weselszych rzeczy to u nas też śnieg popruszył :tak: ale w sumie oprócz śliskich ulic i chodników to tego śniegu już nie wiele pozostało :-p

Miłego dnia :cool2:

reklama
Witam w poniedzialkowy ranek ja w pracy zamulam strasznie sie dzisiaj nie wyspalam:-:)no::no::no:
jestem wykończona i tak strasznie mnie plecy dzisiaj bolą :szok::szok::szok:

zycze Wam miłego dnia

Do góry