reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Anecznik- Ty sie w sierpniu do pracy wybierasz?

Tylko w wypadku gdybym dostała jakąś super propozycję to bym ją przyjęła. Cokolwiek myślicie ale dziecko też trzeba za coś utrzymać. Zresztą będę się martwić w sierpniu jeśli się jakaś okazja trafi a pułki co to nawet o tym nie myślę :-)

Moje koleżanki mają bardzo dobre wspomnienia z porodów na Karowej.
Czytałam na forach że Żelazna jest bardzo przereklamowana.
Ha! Ja z kolei mam kilka kolezanek ktore rodzily na zelaznej i sa zachwycone. Kiedy je odwiedzalam to bylam w szoku jak super to wszystko wyglada i jaka jest opieka a mialam porownanie ze szpitala na Solcu gdzie ja rodzilam i wydawalo mi sie ze bylo ok. Pytanie co oznacza ze szpital jest przereklamowany? :cool2:

Ha! Ja z kolei mam kilka kolezanek ktore rodzily na zelaznej i sa zachwycone. Kiedy je odwiedzalam to bylam w szoku jak super to wszystko wyglada i jaka jest opieka a mialam porownanie ze szpitala na Solcu gdzie ja rodzilam i wydawalo mi sie ze bylo ok. Pytanie co oznacza ze szpital jest przereklamowany? :cool2:

Hm...ja tylko słyszałam, że tak jest. Podobno na Żelaznej jest bardzo ładnie bo zrobili remont ale średnio opiekują się matką już po urodzeniu dziecka. Tak czytałam na forach, ale było też dużo pozytywnych opinii. Co osoba to inne doświadczenia. O każdym szpitalu jest coś na tak a coś na nie.....;-)

Hm...ja tylko słyszałam, że tak jest. Podobno na Żelaznej jest bardzo ładnie bo zrobili remont ale średnio opiekują się matką już po urodzeniu dziecka. Tak czytałam na forach, ale było też dużo pozytywnych opinii. Co osoba to inne doświadczenia. O każdym szpitalu jest coś na tak a coś na nie.....;-)
No i tu sie zgodze, bo kazdy oczekuje czegos innego. Jak urodzilam (na Solcu) to Hanka ssała cyca jak by to robila od zawsze, a ja miałam rzeke mleka i nie potrzebowalam absolutnie zadnej pomocy przy laktacji, ale gdyby bylo inaczej to nie wiem nawet gdzie w tym szpitalu mialabym szukac poloznej od tego. Na zelaznej laktacyjne przychodza kilka razy dziennie i sprawdzaja czy wszystko gra.

Wydaje mi się że nawet jeśli wybierzemy najlepszy szpital, ale trafimy na gorszy dzień lekarza lub położnej (w końcu to też ludzie) to też różnie może być. Najważniejsze żeby urodziło się zdrowe i silne i żeby z nami też wszystko było ok i szybko z juniorem do domu :-D

Wydaje mi się że nawet jeśli wybierzemy najlepszy szpital, ale trafimy na gorszy dzień lekarza lub położnej (w końcu to też ludzie) to też różnie może być. Najważniejsze żeby urodziło się zdrowe i silne i żeby z nami też wszystko było ok i szybko z juniorem do domu :-D

Dokładnie :-)

A myślałyście już o szkole rodzenia? Ja już się zapisałam, zajęcia zaczynam 11 lutego.

Zapisujcie się bo są długie terminy ;-)

Ja wiem jedno nie chce rodzić u siebie w Grójcu... dlatego wybrałam lekarza ze szpitala warszawskiego. Tyle że licze się z tym że za coś tam będę musiała zapłacic np. pojedynczą sale do porodu czy coś podobnego.

no właśnie, na większości stron internetowych szpitali warszawskich można znaleść cennik dopłat do porodu. Znieczulenie, pojedyńcza sala, indywidualna położna, itp. Ceny wszędzie podobne.

reklama
Do góry