reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam drogie kuleżanki, wczoraj sie strasznie czułam, głowa mi pękała, noe wiem co mozna zjeść na taki ból głowy. Troche sie dnerwuje jutro idę do lekarza ale bez usg, musze coś wymyśleć żeby gin mi je zrobiła.:tak: Pozdrawiam ;)

reklama
Witam drogie kuleżanki, wczoraj sie strasznie czułam, głowa mi pękała, noe wiem co mozna zjeść na taki ból głowy. Troche sie dnerwuje jutro idę do lekarza ale bez usg, musze coś wymyśleć żeby gin mi je zrobiła.:tak: Pozdrawiam ;)

Na ból to paracetamol. Ginekologa możesz poprosić o zrobienie USG lub tak jak mojej mamy znajoma powiedzieć że miałaś plamienie. Tylko nie wiem czy warto tak lekarza w błąd wprowadzać.

U mnie niedzielno-chorobowe lenistwo :-) Rosolek sie skonczyl, wyslalam meza po obiad do tureckiej restauracji bo az mnie z glodu skreca

zyraffka
i juz mi smaku na fasolke po bretonsku narobilas :-D z pyszna kielbaska mmmm
anik79 ale musieliscie miec frajde z tymi mikolajami :tak: A co do wrozenia to mysle ze najlepsza wrozba bedzie usg i dobry ginekolog ktory plec bedzie potrafil rozpoznac :-D

gosia** kajdusia dziekuje za zdrowka, juz mi tylko zatkany nos zawadza, i troche jakas taka zmeczona jestem. Ale popijam dzielnie sok z cebuli az caly dom smierdzi :tak: Gosiu jak u ciebie samopoczucie, juz zdrowsza?

Witajcie dziewczyny

mam pytanie, przez pierwszy trymestr chodziłam do jednego lekarza, a od stycznia zmieniam na innego. Moje pytanie dotyczy zaświadczenia odnośnie becikowego. Teraz by je dostać lekarz musi je wypełnić, że przynajmniej w każdym trymestrzze byłam na jednej wizycie. No ale to za pierwszy trymestr ma mi wypisać ten obecny lekarz, czy na koniec ciąży wypisze ten ostatni? Już nie wiem sama, we wtorek mam wizytę i muszę jakby co dać mu ten papier do podpisania:-)

A masz wpisaną wizytę przed tc w kartę ciąży? Bo jak tak to ten nowy lekarz może Ci to potem wpisać w zaświadczenie. Czytałam ostatnio w NAJ cały artykuł o becikowym, na podstawie karty ciąży zaświadczenie może wypisać nawet lekarz pierwszego kontaktu.

Ja już jestem po obiadku....Pospacerowałam trochę po mieście i złapałam "świeżego" powietrza....Spacerowałam główną ulicą miasta...hihi..A teraz czekam na mojego P. az wróci z pracy i zmykamy do znajomych na chwilke....A jutro chyba pojde z moim P. w miasto i poprzymierzam spodnie ciążowe może nawet już się skuszę i coś kupię....Dziś jak się obudziłam to został mi pasek na brzuchu od gumki w spodniach od pidżamy....
Robiłam ten test i na 70% wyszła mi dziewczyna....No niestety nie mogę zrobić sobie testu z obrączką bo takowej nie posiadam....jeszcze...Czy jestem tu jedyną panna????;-);-)

Koriander - mi syrop z cebuli bardzo pomógł jak byłam przeziębiona parę tygodni temu...Polecam

A masz wpisaną wizytę przed tc w kartę ciąży? Bo jak tak to ten nowy lekarz może Ci to potem wpisać w zaświadczenie. Czytałam ostatnio w NAJ cały artykuł o becikowym, na podstawie karty ciąży zaświadczenie może wypisać nawet lekarz pierwszego kontaktu.

w karcie ciąży mam wpisane wszytskie wizyty, począwszy od 13.10 (był wtedy 6 tydzień i to jest też umieszczone w karcie) w sumie mam 4 wizyty w tym pierwszym trymestrze, więc nie powinno być problemow z tym zaświadczeniem?

wielkie dzieki dziewczyny za pomoc

A Kasiulka_1980 ty to czytałaś w tym najnowższym NAJ? może jeszcze będzie w kiosku to bym sobie kupiła:-)

Jeszcze raz dzięiki i pozdrawiam

ja juz po pracy i tak mnie boli glowa ze oszalaleje nie moge sie polozyc bo maly caly czas tylko mama mama.....wrrr:shocked2::-(
ja zyje do wtorku bo mam wizyte rano u gina ze wzgledu na ilosc lekow jakie biore i wszystkie moje choroby, mam nadzieje ze bedzie spoko i mnie uspokoi ,panie polozne stwierdzily ze jednak musze isc na konsultacje bo boja sie zakonczenia.........
Milego wieczorku i piszcie mniejjjjjjjjjjj :-D:-D:-D

reklama
Do góry