reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ciekawe kiedy pierwszy raz wygłoszę tekst typu " Ja w Twoim wieku to nigdy...." który pewnie będzie daleki od prawdy. Jak sobie przypomnę co działo się na moich imprezach uuuu (czasem się łezka w oku kręci, że się to skończyło :-) )

Dziewczyny jestem trochę wkurzona byłam dziś na wizycie i wiem tylko tyle że dziecko żyje i się rusza (co widziałam sama). Pani doktor nie zmierzyła nie sprawdziła kości nosowej przezorności karkowej itp. a to ostatni dzwonek już na to. Może dlatego że powiedziałam iż nie będę robiła badań prenatalnych, ale mi chodziło że prywatnie w jakieś klinice. Zastanawiam się teraz czy nie pójść do jakiegoś innego lekarza prywatnie żeby sprawdził czy odpuścić. Chcemy iść koło 16 tygodnia na badanie USG 3d ale czy wtedy da się jeszcze stwierdzić niektóre wady (Down itp.) Doradźcie odpuścić i poczekać na 3d czy pójść prywatnie by sprawdzili tą kość nosową itp.??

reklama
Ciekawe kiedy pierwszy raz wygłoszę tekst typu " Ja w Twoim wieku to nigdy...." który pewnie będzie daleki od prawdy. Jak sobie przypomnę co działo się na moich imprezach uuuu (czasem się łezka w oku kręci, że się to skończyło :-) )

Dziewczyny jestem trochę wkurzona byłam dziś na wizycie i wiem tylko tyle że dziecko żyje i się rusza (co widziałam sama). Pani doktor nie zmierzyła nie sprawdziła kości nosowej przezorności karkowej itp. a to ostatni dzwonek już na to. Może dlatego że powiedziałam iż nie będę robiła badań prenatalnych, ale mi chodziło że prywatnie w jakieś klinice. Zastanawiam się teraz czy nie pójść do jakiegoś innego lekarza prywatnie żeby sprawdził czy odpuścić. Chcemy iść koło 16 tygodnia na badanie USG 3d ale czy wtedy da się jeszcze stwierdzić niektóre wady (Down itp.) Doradźcie odpuścić i poczekać na 3d czy pójść prywatnie by sprawdzili tą kość nosową itp.??

anecznik idź prywatnie, to bardzo wazne badanie

Anecznik ja bym poszla prywatnie :tak: zreszta ja chodzilam do gina z Mikim panstwowo a na USG mimo wszystko chodzilam prywatnie bo wolalam wiedziec wszystko na pewno ze jest oki, no i plytke dostawalam ;-)

Wciąż się zastanawiam. Przez chwilę myślałam żeby pójść do innego lekarza na NFZ i zobaczyć czy zbada. Raczej nie powinien się dowiedzieć że ktoś już prowadzi moją ciążę (chyba że się mylę?? ). Fakt że wyjdę na mało rozgarniętą co dopiero pod koniec I trymestru się zorientowała że może być w ciąży :-D:-D Z drugiej strony mój już się denerwuje że przecież to badanie i tak niczego nie zmieni bo nie przerwiemy ciąży a ja się niepotrzebnie nakręcam. Może i ma rację.

Ostatnia edycja:
Anecznik a za ile masz następną wizytę?? ja bym chyba mimo to poszła prywatnie teraz żeby mieć spokój a na 3d np. w 20 tygodniu czy jakoś tak - już nie pamiętam kiedy sie je robi najlepiej

anecznik ja tez uwazam ze powinnas isc..to nie tylko badanie w kierunku zespolu downa lecz rowniez pokazuje czy nie ma rozszczepienia kregoslupa, czy sa wszystkie konczyny itp. Mimo ze nie planujecie aborcji w zadnym wypadku to jednak te badania pozwalaja dowiedziec się wielu rzeczy o rosnącym maluszku. Wykrycie niektorych wad pozwala tez na ich leczenie lub zaplanowanie leczenia w momencie narodzin, a to moze maluszka uchronic przed smiercia - no ale wybor jak wiadomo ostatecznie jest wasz

Kasiek a jak ty sie czujesz na ostatniej prostej??? :-)

Lena jak Gaja???

emalia jak sie czujesz, jak twoj brzuszek? Bardzo bardzo sie ciesze i zawsze z ogromna radoscia czytam wszelkie towje posty!!!!!!! Buziaczki ogromne :) Czyzyby byl synek?

Ja czekam na zdjecie Perfectuni w blondzie :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Nadika kiedy masz chemię, dawaj szybciutko znać, będziemy posyłać jakieś pozytywne fluidy

a u nas nic nowego, wiosna w pełni, korzystamy ile się da ze słoneczka i tak mija dzień za dniem :)

jutro mam następną chemię ;/ boję się - mam nadzieję że i po tej nie będę się źle czuła i ominą mnie skutki uboczne, coraz bardziej mnie ta choroba przeraża!
Jak się będę dobrze czuła po tej chemii to chcę odwiedzić Kasiulkę na cmentarzu.

Do góry