reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kasiulka zapomniała chyba o nas :p i Zyraffka i Perfecta i Gosiagro... hmmm... i cała reszta!!! Hop hop dziewczynki!!!!!!

Byłam dziś u gina i dzidziulek mój machał mi pięknie nóżkami i rączkami!!! Ma 2,64cm :) za trzy tygodnie USG gentyczne. Niestety napina mi się i twardnieje macica... :( muszę maksymalnie odpoczywać i robić tyle co NIC... i absolutnie nie nosić ani dziecka ani zakupów... śmieci... ehhh... jak to zrobić??? trzeba się pilnować

Zobacz załącznik 587312

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny!
Kasiek-fajna ta twoja dzidzia:-D
Chciałam was zapytać czy u was w przedzszkolach zetknełyście się z problem WSZAWICY.
W mojej mieścinie są 2 przedszkola i w jednym z nich panuje o zgrozo właśnie wszawica.
Na szczęście nie tam gdzie chodzi Pola-ale to nigdy nie wiadomo czy za chwilę u niej w przedszkolu tez nie bedzie.
Na samą myśl o wszach wszystko mnie swędzi SKĄD TO SIĘ BIERZE????
Niby nie od brudu no to skąd??!!!
Przeraża mnie że cos mogłoby pelzac w naszych głowach. Dlaczego pojawia sie to w przedszkolach i szkołach?
jakaś przyczyna musi byc
Oni w tym przedszkolu maja to świństwo od poczatku wrzesnia i jeszcze tego nie zwalczyli!!!!!!!!:szok:
Niby panuja tylko w jednej grupie-codziennie sprawdzaja im głowy a i tak wytepic nie mogą.
jak myslicie skad to sie bierze?
Pozdrowionka

Kasiu a ty jak sie miewasz? odezwij sie? caly czas o tobie pamietam!:)

Zaczynam dzisiaj radioterapię i bardzo się boję :-(

Chciałam was zapytać czy u was w przedzszkolach zetknełyście się z problem WSZAWICY.
jak myslicie skad to sie bierze?
Pozdrowionka

U Hani w przedszkolu wisi kartka, że w niektórych grupach panuje wszawica, na szczęście nie w Hani grupie, bo się dowiadywałam. Nie wiem skąd to się bierze, ogladam codziennie Hani głowę, ale na szczęście nic do tej pory nie znalazłam

Wszawica faktycznie brzmi okropnie, ale na szczęście łatwo można się pozbyć problemu. Wiem bo jako dziecko sama parę razy złapałam podczas różnego rodzaju obozów :-)

Kasiek - fajna dzidzia (niewiem czemu chciałam napisać dziewucha :-) )
Milusia - dużo zdrowia chłopaką życzę

Kamil niema już gorączki, płuca i gardło czyste. Ma jednak napady kaszlu, niewiem skąd mu się one biorą.

ja jestem, czytam ale jesienna deprecha chyba mnie dopadla :confused2::happy:

milusia co z chlopakami??
dabin wszy sie bardzo latwo rozprzestrzeniaja, przez co trudno je wyplenic bo jak jest 20 dzieci i 19 pozbedzie sie wszy a jedno jeszcze nie to cały cyrk zaczyna sie od nowa, poza tym larwy i jaja moga dlugo przetrwac na ubraniach, dywanach i zabawkach, a na takiej duzej przestrzeni jak przedszkole trudno wszystko idealnie dezynfekowac. Mnie ta wizja przeraza, jako dziecko nigdy nie mialam wszy i oby sie nam nigdy nie przytrafily :no::sorry:

Jaka ze mnie sklerotyczka. Kamil dziś poszedł do przedszkola bez czekolady ani kwiatka. Mam nadzieję że nie jako jedyny mam mamę sklerotyczkę :-)

Postanowiłam że jeśli tym razem też nam się nie uda z fasolką to idę do lekarza może coś pomoże.

jestem z doskoku oba bliźniaki w szpitalu:-(
Kuba ma 2 antybiotyki na raz,jest strasznie osłabiony:-( Szymon ma bakterię mycoplazmy i też antybiotyk,ale wolę niech leża i ich wykurują niż znów mają mi chorować...tym bardziej że Kuba miał już tysiące badań bo nie mogli znalesc przyczyny jego wysokiej gorączki(niczym nie można było zbić-antybiotyk nie działał wcale...)więc dostanie pewnie 3 antybiotyk....
I zmieniam im pediatrę już dość miarka się przebrała....

Kasiek jej jaki dzidziulek słodki,a masz przeczucie co do płci? i co sama byś wolała córeczke czy synka?(ja obstawiam babeczkę:tak:)

Kasiulka trzymam kciuki będzie dobrze

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny

Milusia
zdrowka dla chlopcow!!! niech szybko wracaja do zdrowia!!! tyle z nimi przejdziesz..moze zmiana pediatry poprawi wszystko:)

Kasiulka trzymam kciuki i zdrowka ci zycze:)

Anecznik
a ktory miesiacv sie staracie?

Zyrraffko
hop hop;p

Ja ostatnio bylam u dermatologa bo strasznie wlosy mi wypadaja, i cos mi sie wydawalo ze przod sie przezedzil...;/ niestety potwierdzilo sie a prognoza nieciekawa;/ lekow cale mnosto, majatek w aptece zostawiony

reklama
Do góry