reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

kolorowych majteczek z motywami z różnych bajek, ogląda je, podziwia i każe mi samej sobie je założyć :confused:

:-D:-D:-D:-D hahaha wyobraziłam sobie jak przymierzasz majteczki z supermenem :-D:-D

Kochana nie martw się, nic na siłe, może wprowadź jakiś system nagród jak mamakubulki? Co Damiś lubi?

My mamy jakiś najzwyklejszy nocnik, chyba z Lidla. Nakładki na sedes Lila nie lubi, już woli jak ją trzymam nad sedesem, ale w przedszkolu sika tylko z nakładką np...bo inne dzieci też. A nocników tam nie używają więc nie miała wyboru :tak:

reklama
Kasiek popieram Kasiulkę,mały parę razy się zasika będzie mu "fe" i myślę że jesli nie będzie miał pieluchy,to będzie się kontrolował,bliźniaki tak miały z nocną pieluchą,jak była zakładana to potrafiły w nią sikać,a od kąd nie mają to czują po prostu i nie ma opcji że się znikają w majtki:-) a w dzień to już prawie rok są odpampersowani:tak: butle też odstawione więc czas robić następne:-D

Koriander ale o jakim rzucaniu mowa?hmmm...;-)jak zajdę to rzucę...:happy2:

Śliczne te Wasze dzieciaki, a dziewczynki mają tak długie włosy że szok:szok::-)

Nadika hop hop???????czyżby coś się dzieje???:-)

Mamokubulki - tak, w dzień chodzi przeważnie w pieluszce :zawstydzona/y: ale to tylko dlatego że się zapomina i np. zesika się na kanapie czy na łóżku... nie chcę żeby mi wszystko śmierdziało siuśkami... może i mam złe podejście, ale uważam że nie jest jeszcze gotowy na zdjęcie pampersa... zawsze rano jak wstanie, pierwsze co to biegnie po nocnik i ładnie zrobi siusiu i kupkę, ale na tym koniec... w dzień ani raz nie zawoła, pytam non stop to zawsze odpowiedź "nie chce"... do 3 roku go oduczę, wiosną i latem będzie łatwiej...

mi też nie chciało się latać ciągle ze szmatką, z Sylwią na ręku i wycierać siuśki i pilnować jeszcze zeby na kanapę i krzesła nasikał. Jak zdjęłam pampka i widziałam że nici z wołania siusiu to dawałąm sobie spokój i tyle. Jakieś 2 tyg. temu powiedziałam teraz albo nigdy. Rano czytaliśmy książeczkę o Kajtusiu który żegna się z pieluszką, później Łukasz jeszcze z 10 razy życzył sobie żeby mu czytać :-), zdjęłam pieluchę i jakiś cud się zdarzył. Były może 2 wpadki i sam zaczął zdejmować rajtki i majteczki, siadać na nocnik i sam potem zakładał bieliznę i rajtki. Na noc jeszcze mu zakładam pieluchę ale zazwyczaj jest sucha. Problem mamy z kupą, nie chce robić do nocnika i ląduje w majtkach :/

póżniej poodpisuje, ide niedługo z SYlwią do kontroli do pediatry papa

Aha, no i kupiłam już nocniczek Fisher Price grający, przyjdzie w przyszłym tygodniu... może mu się spodoba? mam nadzieje... jakie nocniczki mają Wasze dzieci????

Hania też sika na taki zwykły, kupiłam jej z myszką Minnie. Taki grający też mialam, ale nie była zainteresowana sikaniem do niego, więc wydałam koleżance. Ale każde dziecko jest inne ;-)

Powodzenia Wam życzę, kupę siana można zaoszczędzić na pieluszkach

kasiek mam ten nocnik fp grajacy od 2 lat;) gral kiedy sam chcial...... ale juz nie korzystamy z niego, bo sedesik z nakladka jest fajniejszy;)
milusia do dziela!

ja chciałam się dzisiaj rozpakować ale Daniel jest uparty i chyba zbyt dobrze mu u mnie w brzuszku :)
a ja już nie mogę chodzić, mały jest tak bardzo nisko ułożony że już chyba niżej się nie da. Boję się że jak zaczną się skurcze czy wody odejdą to niezdążą podać mi antybiotyku na GBS i za szybko urodzę.

help!!!!!
DZiewczyny mam ogromny problem....:wściekła/y:
Wymknęło mi się ostatnio przy chłopcach i powiedziałam K.mać,a te dupki podłapały i cały czas teraz chodzą i jak coś nie wyjdzie to k.mać...:eek: na początku nie reagowałam,udawałam ze nie słyszę,nie było tematu,myślałam że jak nie zwrócę uwagi to zapomną,ale niestety...
Już zaczęłam mówić że tak brzydko, że nie można a oni dalej....:szok:
Co robić?zajadą do babci i będą k.wować to mi się dopiero oberwie....:eek:

reklama
Nadika - Ty jeszcze tu? :-D

Milusia - u nas było to samo, nie wiem u kogo usłyszał ale mówił qurwa i to wiedział kiedy używać tego słowa, nie zwracałam uwagi, ignorowałam i teraz chyba zapomniał bo nie słyszę żeby to mówił... ale teraz na topie jest CHOLERA ;)

Do góry