reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witajcie,

jestem juz po wizycie:-) dzidzius ma się dobrze:)) a po krwiaku nie ma juz śladu:-):-) no i dobrze, bo nic nie robilam tylko lezalam, mimo wszystko jeszcze mam brac duphaston w zmniejszonej dawce do 16 tygodnia, nastepna wizyta 23 grudnia to chyba pójde do niego z karpiem i barszczykiem:-D:-D

witam nowa mamusie;-)
to super bardzo się cieszę ze maluszek ok i ze po krwiaku nie ma śladu.a jak maleństwo duże juz?

Gosiagro superowo. Ja mam wizyte teraz 7 i 21. Ja biorę Duphaston i dzisiaj mam go brać zamiast 3 razy 1, potem 2 razy 1, 1 razy 1. jeszcze przez 6 dni. Boję się bo jestem w 10 tc. po 2 poronieniach w 2003 i teraz tak się boję go odstawić, nawet stopniowo. Mam stracha że plamienia wrócą.

Witam Was serdecznie dziewczęta!

Widzę że przewija się temat przezierności karkowej i badań genetycznych. Ja osobiście za namowa lekarza a i po lekturze na ten temat zdecydowałam się ich nie robić. Nie mam żadnych predyspozycji do wystapienia wad genetycznych, a ponoć bardzo duży odsetek tych badań wychodzi nieprawidłowo przy zupełnie zdrowych ciążach. Następnym krokiem w takiej sytuacji jest amniopunkcja która jest obarczona 1-2% ryzykiem utraty ciązy bądź strach az do samego rozwiązania. A co jesli faktycznie wyszłoby coś nie tak? Świadome usunięcie ciązy?? To ja chyba już wolę nie wiedzieć.

reklama
Witam serdecznie wszystkie czerwcóweczki :)
Przyznam szczerze że podglądam Was od wielu już tygodni, ale w obawie przed najgorszym scenariuszem wolałam poczekać z ujawnieniem się do końcówki pierwszego trymestru. Mam nadzieję, że miło i do samego końca pomyślnie będzie nam się oczekiwać na nasze maleństwa :)
A teraz zmykam sie powpisywać do pozostałych wątków czerwcówkowych bo widzę że troszkę ich tutaj macie (teraz to już mamy :) )

Witaj:-)Gratulacje:tak:

Witajcie,

jestem juz po wizycie:-) dzidzius ma się dobrze:)) a po krwiaku nie ma juz śladu:-):-) no i dobrze, bo nic nie robilam tylko lezalam, mimo wszystko jeszcze mam brac duphaston w zmniejszonej dawce do 16 tygodnia, nastepna wizyta 23 grudnia to chyba pójde do niego z karpiem i barszczykiem:-D:-D

witam nowa mamusie;-)

Cieszę się że wszystko ok:tak: Gratuluję:-)

Do góry