reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Cześć laseczki parę dni mnie nie było ale widzę że produkcja mała pewnie wszystkie sprzątają i zakupują się:-D
u nas daleko w polu jakoś w tym roku nie dociera do mnie że to już święta chyba przez pogodę :-(nie powiem że nie cieszy mnie że jest taka ale jednak na święta przydałoby się troche śniegu
z pozytywów to namówiłam męża na krótki wypad w góry w ferie jupi:-Dw końcu gdzieś się wyrwiemy choć nie powiem przeraża mnie droga z Michałem taki kawał ale zobaczymy
kasiulka gratki małego ludzika choć już nie taki mały:tak: a jak dzisiaj nie ma niespodzianek ?
zyrafka zdrówka dla Łukaszka i dla ciebie:tak:
Ewa uuuu niezłe podróże chyba nie co dziennie
izd witam napisz coś o sobie:-)
i to na razie na tyle młody wzywa i trzeba się po jakieś zakupy wybrać :tak:jak ja nie lubię tego przedświątecznego tłoku w sklepach brrrrrr pa

reklama
Krzysiek znów ma anginę a dopiero w czwartek skończyliśmy poprzedni antybiotyk, na razie dostaliśmy kolejny plus lek antybakteryjny ale jeśli jeszcze raz powtórzy się angina po przed wizytą mam zrobić badania....Teraz Krzyś bawi się samochodami w swoim pokoju i wogóle nie widać że jeszcze o 2 w nocy zbijałam mu gorączkę, ustawia sobie auta na półkach albo na podłodze w rządku nazywając każde które bierze w rączkę. On mnie zadziwia swoją dorosłością,a w ciągu ostatnich dni zaczął jeszcze ładniej mówić ładniej buduje krótkie zdania....o a teraz przyszedł upomnieć się o bajkę w TV i mamusia włączyła mu Rajdka- jego ulubioną bajkę i dziecko teraz ogląda...polecam to bajeczkę bo jest w sam raz dla małych chłopców. za darmo można ją obejrzeć tu Rajdek | Super Bajki z tej strony polecam też strażackie opowieści i Finleja.

Hej. Wpadłam tylko na sekundę, mały przeżywa jakąś traumę, od kiedy uczyliśmy go samodzielnego zasypiania, na widok łóżeczka płacz i lament. Poddałam się. Nie mam zamiaru dziecka stresować. Najwyżej będę go usypiała przed kolejne kilka lat... :( U mnie ok. Chociaż te święta są dla mnie wyjątkowo smutne... jakoś podołam. Udanych zakupów, miłego sprzątania i jeszcze na święta się odezwę. Buziaczki :*
Nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumie, ale powiem Ci że jak ja odpuściłam to Krzysiek coraz częściej zasypia u siebie (oczywiście tylko wieczorem) z tym że musze z nim być a często jeszcze bujać go za tyłek...dziś w nocy chciałam żeby spał ze mną a on z gorączką uciekł mi do siebie do łóżeczka i kazał się bujać i tam usnął.

Hejka.
Mnie tez dawno nie bylo..
Mikolaja polozylam spac, obiad robie i pomyslalam ze wpadne...

Adorea kurcze zdrówka dla malego! :****
Kasiek1983 u mnie Miki sam zasypia u siebie w łóżeczku, ale czasem ma tak ze kolo 24 sie budzi i biore go do nas , a czasem spi ładnie od 19:30 do 6:30 bez pobudki... ;/

Świeta za 4 dni a ja ich nie czuje wogole ;/ ehhhh

Cześć Kochane!
Wróciłam z pracy, żeby rodzinie obiada zrobić, zaraz lecimy na wigilię do Piotrka do przedszkola i znów do pracy.... Kurcze, kiedy wreszcie zrobię porządki w domu....
Kasiulka- wspaniałe wieści o maleństwie, ja przy Małgosi tak miałam, że mocno plamiłam po wizytach u gina....
Julka- duzo zdrowia dla Twojej rodziny, szkoda, ze świąt nie spędzą w domu :-(
Żyrafka- dobrze, ze Łukaszek wraca do zdrowia, a Ty olej przygotowania świąteczne- masz swoje prawa :-D
Kasiek- mam nadzieje, że Wasze święta będą mimo wszystko pogodne. Ja z Piotrkiem miałam problem z zasypianiem i żadna mądra książka nie zaskutkowała właściwie do dziś. Nawet teraz nie może po prostu położyć się i zasnąć ....
eagle- przed Tobą też pewnie pierwsze jasełka w przedszkolu?
avena kupe lat :-D Jeszcze zdjęcie Iguni podrzuć
Gosiagro- duże przestrzenie supermarketów chyba zawsze prowokują dzieci do biegania, mamy ta samo, Gosia specjalnie nieśmiała nie jest, ale uwielbia stanąc w bezpiecznej odległości i kokietować minami :-D
izia- ale super, że wyjedziecie w góry. Tam śnieg będzie na pewno :-) Ja też bym chciała, zeby już trochę (zaznaczam- trochę ;-)) popadało
adorea- zdrówka dla Krzysia! Jestem pod wrażeniem jak Krzyś ładnie mówi, Gosiak nie gada w zasadzie nić, Piotrek w jej wieku był dużo bardziej do przodu, natomiast ona jest bardziej kumata i bystra, zachowuje się jak niemówiący przedszkolak, ale to zasługa starszego rodzeństwa:tak:
Lenka, Lencja, Perfekcia- Kuchareczki nieocenione moje Wy Kochane- chce robić pierogi z kapustą i grzybami, poratujcie dobrym przepisem!!!!

na razie

Ostatnia edycja:
cześć wszystkim zapracowanym :)

ja dzis tez nieco w biegu od rana, ostatnie drobne zakupy i koniec, teraz młody śpi, mała sie bawi - rosołek się gotuje i szykuje się leniwe popołudnie bo tata w pracy więc niewiele zdzialamy

acha nie wspominałam Wam wczoraj byliśmy u Asi w przedszkolu na Jasełkach, ech piękne to było takie skarby malutkie poprzebierane, tańczace, śpiewające, oczywiście ja pobeczałam się jak głupia ale to bylo do przewidzenia:-p

to teraz ponadrabiam nieco lekturę

Izd witaj i rozgość się, napisz coś o sobie

Kasiulka spora już dzidzia, co do plamienia wiem że tak może być, choć osobiście nigdy tak nie miałam, a jak dziś tez coś się pojawilo?

Koriander to świetnie że tak Lilcia daje sobie rade, i chyba jest calkowitym zaprzeczeniem teorii że dzieci dwujęzyczne zaczynaja później mówić

Ewa1981 wpadaj choć na chwilkę i pisz co u Was?

zyraffka nie ladnie tak znikać, daj choć znac od czasu do czasu że żyjecie, a jak remoncik na ukonczeniu?

Kasiek wydaje mi sie ze nie ma co na sile uczyć zasypiania, na wszystko przyjdzie czas, to tak samo jak z nauka sikania na nocnik przyjdzie czas że dziecko bedzie gotowe

avena super że i Ty wpadła choć na chwilkę ale o takiej godz??:szok: matko ja to sie na 18 bok przewracalam juz w łóżku wtedy:-D

Gosiagro hmmmmm czy ja wiem pewnie nie prędko, aż wstyd sie przyznac ale oni mieszkaja tam juz jakies 4-5 lat a ja jeszcze tam ich nie odwiedziłam, wcześniej jak mieszkali na Kościuszki to bywalam we wrocławiu 4-5 razy w roku tyle że wtedy ja byłam nie dzieciata i niemężata a z kuzynką czesto bywalyśmy na rynku i okolicznych knajpkach etc:-) ech piękne to były czasy:-D

izia super ze udalo sie z wyjazdem oby wtedy nieco śniegu było, ja też nie lubię tego tłoku w sklepach przed świetami, dlatego staram się większe zakupy porobić wcześniej

Adorea zdrowka dla Krzysia i innych chorowitków także

Kajdusia oj tak wlasnie jesteśmy po ;-)

i jeszcze cos o spacerach było, powiem Wam że moja Asia w tym wieku już była całkowicie bezwozkowa, spacery tylko na nóżkach, wózek zabieralyśmy tylko gdzieś w dalsze trasy a służył głównie do transportu zabawek czy zakupów lub ewentualnie gdy już panienke nożki zabolały od chodzenia a tak to tylko sama, młody póki co jeszcze dość chetnie z niego korzysta:tak:

to i ja sie przyłacze do próśb do naszych kuchareczek potrzebuje przepis na jakies pyszne ciasto z brzoskwiniami mam ich 3 puszki i nie wiem co zrobić

CześC:-)

Ja ciągle w biegu. Niestety trzeba mamie pomóc w przygotowaniach do świąt i na dodatek ciągle jeżdzę tymi okropnymi pociągami osobowymi (w piątek na noc w sobotę z pracy, w niedzielę znów na nockę w poniedziałek z nocki; dziś jadę wieczorkiem bo jutro dzień mnie czeka w pracy).Mówię Wam jestem strasznie tym zmęczona.
Przez to czuję się winna bo zaniedbuję Karolinę. teraz tatuś poszedł z Nią na spacer, a ja choC chwilę mam dla siebie.

Hej
Wywołana zgłaszam się z pokorą:-D :rofl2:
No fakt zakochana to już nie ma czasu na forum:sorry2::-D
Postaram się poprawić :-D

U nas wszystko dobrze, a nawet bardzo dobrze:tak:
Dzis malowałam włoski i ogólnie zalatana ostatnio jestem, maluchy tak łobuzuja że masakra...:szok:
miłość kwitnie, kwitnie:-D hehe....
no i to na tyle by było bo bliźniaki rozbieraja mi pokój....!!:szok: :-D

reklama
milusia cieszę się że u Ciebie się układa :)) życzę powodzenia!!
izia na forum przygotowania do świąt pełną parą :) stąd ta cisza przedświąteczna chyba.Fajnie że mąż dał się namówić na zimowy wypad
adorea zdróweczka dlaKrzysia
gosiagro jak tak opisujesz zachowanie Majeczki to zauważam że Natan podobnie reaguje, jak jesteśmy w markecie, w galerii to jest ok, a jak mniejsza przestrzeń i dużo ludzi to masakra.. Mam nadzieję że im minie ten okres.
ewa no to masz naprawdę napiety grafik. Może przez święta uda się odpocząć i pobyć więcej z Karolinką i rodzinką
aisa dla Ciebie również wszystkiego dobrego na Święta!!!
Liza przytulaski dla Ciebie!!! pewnie poczujesz magię świąt w wigilię:)
kajdusia widzę że u Ciebie również napiety grafik
eagle fajniue Cię widzieć :) napewno fajne takie jasełka w wykonaniu własnego dziecka :)ja jeszcze muszę trochę poczekać aż mały do przedszkola pójdzie:)
avenko fajnie że się odezwałaś:) rosną nam małe jarosze :))

a ja dzisiaj przeszukałam neta i znalazłam w mojej okolicy tylko jeden taki klubik gdzie prowadzone są zajecia dla takich małych dzieci i zapisałam nas na 03 stycznia. Zajęcia trwają 45min i są raz w tygodniu, dzieci na nich spiewaja, bawia się, są zajęcia plastyczne, tak ogólnie to tzw rytmika dla najmłodzszych. ZXobaczymy jak mój nieśmiałek i wstydniś i strachliwiec się zachowa.Mam nadzieję że mu się spodoba i nie bedzie płaczu. Muszę cos robic by zaczął się mniej bać i był smielszy.

Do góry