reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Hej :-)
my teraz mega zabiegani jesteśmy, w piątek odebraliśmy klucze do mieszkania:-):-) jest cudowne:tak::tak::tak: teraz jeździmy i szukamy sprzętów i tego podobnych, na razie większości prac w środku nie można robić bo budynek nie jest odebrany przez nadzór techniczny, ale szukać już można:-D a że wszystko z Majusią to 2 razy więcej czasu trzeba :tak:do tego przygotowania do świat, więc czasu na nic zupełnie nie ma

hefi - najlepsze życzenia urodzinowe dla Ciebie! Sto lat, sto lat:-):-)
zyrrafka - jak się Łukaszek czuje?

adorea, nadika - śliczne pokoiki, a po ilości samochodzików widać, że ich mieszkańcami są chłopcy:-D

nadika, eagle - trudno określić czy się jej podobało;-) jak weszliśmy to się rozpłakała, potem uspokoiła, ale przez 40 minut nie zeszła z moich kolan:blink: zrobiła to dopiero na 5 minut przed końcem zajęć:-D można było zostać jeszcze po zajęciach to już potem biegała, układała klocki z jakąś dziewczynką i iść do domu nie chciała:sorry2: widać, że potrzebuje teraz dużo czasu na aklimatyzację:tak: sama idea bardzo fajna było około 12 dzieciaczków, troje takich mniejszych 7-9 miesięcznych, i większość ponad 2 latka, one bardzo były odważne i zaangażowane:tak: na zajęciach były tance, czytanie bajek, masażyki i na koniec praca plastyczna - robienie z wycinanki bałwanka:-) szkoda, że to tylko raz w m-cu i trzeba mieć szczęście żeby sie dostać

Lena - przy oddziale Miejskiej Biblioteki Publicznej na ul. Sztabowej

Kasiek, adorea - współczuje problemów ze spaniem, u nas w zasadzie z usypianiem nigdy nie było problemów, od małego ją uczyłam zasypiać samą, jedyny problem jaki mamy to ze Majusia jest rannym ptaszkiem i wstaje o 5 :-D

eagle - a o której Tomeczek wstaje, ze już po 9 ma drzemkę? super, że Asia tak chętnie chodzi do przedszkola, eh.. te dzieci tak szybko dorastają;-) już mama nie jest najważniejsza, tylko koleżanki i koledzy:tak:

olavip - a czy ty już się lepiej czujesz, że dywan prałaś?:eek: dbaj o siebie i maluszka w brzuszku

nadika - ja śpiworka nie mam, więc nie pomogę

agi - pewnie już jesteście w Polsce:-)

mama_kubulki- cześć:-)

Perfecta - rewelacyjne zakupy, Jasio na pewno będzie w siódmym niebie, no ale jak ty masz tyle przestrzeni to możesz szaleć:tak::tak:

koriander - :-) jak wam weekend mija?

milusia - co tam u Ciebie i chłopców?

Ostatnia edycja:
Dzień dobry niedzielnie witam się z poranna kawka i ciasteczkiem młody ucina sobie drzemke, Asia układa puzzle, tata na spacerze z psowatym to i ja mam relax jak Wasze przygotowania świąteczne? u nas juz pomału czuć ta atmosferę, wczoraj zamieszkała z nami choinka - na razie stoi na balkonie ale poźniej chcemy się za nia zabrać
takie pustki na forum to wszystkie pewnie szaleja i pichcą świąteczne przysmaki

Agi hop hop jak po przylocie? teraz pewnie próbujecie się nacieszyć rodziną i bliskimi ale daj znać że żyjecie

Perfecta jak wczorajsze łowy zakupowe? bo allegrowe to całkiem calkiem udane, ciekawe co na to Jasiu? a co to za dzisiejsze szaleństwo jeśli można wiedzieć?

Olavip a czy Ty oszalałaś z tym praniem dywanów? dopiero co pisałaś że cie cos rozkłada a tu za takie porzadki się bierzesz? kochana przypominam ze w ciąży jesteś:tak:

Gosiagro Tomek w tygodniu wstaje z asią ok 7 żebym mogła sie z nimi wyzbierać i odstawic młoda na 8 do przedszkola stąd ucina sobie taka krótka zazwyczaj 30 min drzemke, w weekend lub gdy tatus jest w domu i Tomek nie musi towarzyszyć siostrze w drodze do przedszkola śpi nieco dłużej bo nawet do 8 wtedy ta drzemka nam wypada i zostaje tylko ta ok 13, wieczorem zasypia w okolicach 19.30-20
super ze mozecie już sie "rozgościc" w nowym M, przynajmniej macie czas na spokojnie wszystko przemyślec jak urządzić, róbcie jakies fotki jak sie wszystko zmienia i proszę sie nam tu chwalić
a z tym klubem szkoda że tylko raz w miesiącu, pewnie gdyby spotkania były częściej to Majusia szybciej by sie zaaklimatyzowała
ja z Tomkiem nie mam takich problemów choć jest "rzepem-przylepą mamusi" w towarzystwie dzieci moge dla niego nie istnieć, ale on to do takich atrakcji przyzwyczajony od dawna, kilka razy jak byliśmy na "wizytacjach" w przedszkolu to był w swoim żywiole - zabawki, dzieci, tańce

Hefi ja także przyłącze się do najpiękniejszych życzeń urodzinowych, sto lat :-)

Ostatnia edycja:
Hej
Kochane , dzieki za troske i pamięć o nas....Lot spoko, choc Pola nawet na moment nie chciala zasnać....i musiałam z nią chodzic po samolocie....Podchodziła do każdego, dawała "cieeeść" albo pytała "cio to?" ale nikt nie powiedział nic złego więc ok....Na lotnisku jak zobaczyła dziadków a zwłaszcza dziadka to się nie mało posikała ze szczęścia i padła w samochodzie zaraz jak tylko ruszyliśmy i spała do samych Siedlec....Bałam sie o noc...bo tu inne łózeczko i inne mieszkanie....ale padła wczoraj o 20.00 ( swoim sposobem tzn. odłozyłam ja do łózeczka i wyszłam) i przespała calutka noc...Wstała o 8.00 cała w skowronkach i teraz bawi sie z dziadkami.....Także wszystko ok.....Jeszcze raz dzieki za pamięć i trzymanie BB-owych kciuk...Jak zwykle mają magiczna moc :-)
gosiagro - ależ to musi byc ekscytacja odebrać klucze od własnego mieszkania....Super, jeszcze raz gratuluje kochana miłego , owocnego shoppingu!!!!
perciu - super łowy!!! Jasiek bedzie cały happy , na 100%!!!
zyrafciu - jak mój zięć??
hefi - Wszystkiego najlepszego!!!! Spełnienia wszelkich marzeń...Buziak!!!

Eagluniu- super że macie juz HALINKĘ:) My w tym tygodniu pewnie nabędziemy:) Ja w ferworze sprzątająco gotujaco-pracującym :-D ostatnio doba za krótka ale dzieki Jasiowi ZNÓW CZUJE MAGIE ŚWIĄT , która przez ostatnie lata , a zwłaszcza po śmierci mojego Tatunia ukochanego jakoś zanikła:-(. Ale teraz powraca , czuję w powietrzu święta i cieszę się nimi bo jest JAŚ! Zatryniam 10 razy więcej niż zwykle a mam w sobie tyle energi że szok:tak::-D

Aguś- Ta Twoja Poluśka to Aniołeczek grzeczniutki! Gratuluję!:tak: Cieszę się że tak pięknie Wam podróż minęła i Polcia się tak szybko przystosowała!:-D Ale to pewnie dlatego że jest wśród rodzinki, czuje miłość ogromna i radość Kochane życzę Wam udanego pobytu!!!! A jak będziecie przejeżdżać gdzieś NEAR BY to ZAPRASZAM NA KAWKIE:-D i Kukurydziane Chrupki or jakieś sweetasy:)

HEFI WSZYSTKIEGOO NAJ z okazji urodzin, dużo zdróka pociechy z Julci i męża:)
images

Eagle- W pierwszej kolejności powiem: WOW Jakie to już doroślaki!!!! Asia taka Pannica już A Tomuś to już Dorosły Chłopak!!!! Kochana drzewko piękne! Tak jak lubię złoto-czerwono!!!!:tak: A jakie pracowite pomocniki przzy ubieraniu Halinki:-D Super:tak:

reklama
Agi - to rewelka z tym lotem:tak: pewnie teraz Polcia nie odstępuje dziadków na krok:-D:-D a ty kochana korzystaj, to kiedy ten "Dzień siostrzany"?:-):-)

eagle - wow jaka świetna ekipa choinkowa:tak::tak: A Asia jak już wyrosła, cudna przedszkolaczka:-D:-D Tomuś tez super chłopak, my już też swoją choinkę ubraliśmy:tak: na święta wyjeżdżamy to chciałam się już teraz nią nacieszyć
Co do mojego mieszkanka, to proszę bardzo Majusia na włościach:-p:-D

06. Okna 2.jpg

Do góry