reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

eh ten okropny czas infekcji, juz lepiej by bylo gdyby przymrozilo
niestety nic sie nie zanosi, pogoda raczej marcowa niz grudniowa

wszystkim chorutkom zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia!
annajak zagladaj czesciej, gratuluje i zycze spokojnej ciazy
Perfecta a gdzie mozna Jasiulka obejrzec?

dzis Jas zaliczyl pierwsza wizyte u dentysty, kontrol na poltora roku, wszystko pieknie, mamy myc zabki raz dziennie i za pol roku znowu do kontroli, niby nie trzeba tak czesto ale przez to mam nadzieje Jas nie bedzie mial strachu przed dentysta
dzielnie siedzial u taty na kolanach i nawet dal sobie w buzke zajrzec, mama bardzo dumna:cool2:

reklama
Klementinka gratulacje dla Jasia, super ze tak dzielnie dal sobie zabki obejrzec, my sie wybierzemy na pierwsza kontrole na wiosne, dbamy o zabki wiec mysle ze jest ok a nie chce isc z nia za wczesnie zeby sie nie wystraszyla :-) Ostatnio sie smialam bo kolezanka poszla z 3 letnim synkiem zeby zalakowal dziurke a ten po wizycie dostal lizaczka :-D chyba dentysta liczyl na kolejna szybka wizyte

witam po dłuuuugim czasie:zawstydzona/y::-)
ale kilka osób mnie wywoływało więc czas się odezwać:-p jakoś czasu brak na regularne czytanie a tak to ciężko się "wbić" w temat;p

na wstępie bardzo gratuluję kolejnym mamusiom:-Dszczególnie zyrafce i kasiulce:blink: coraz więcej nas;-)
ewuś coś przeczytałam że słoneczko wyszło zza chmurek:-p super, gratuluję
koriander a co do tego lizaczka od stomatologa, to my mamy już dwie wizyty za sobą, bo Tymo ma problemy z mineralizacją ząbków:baffled::-( i teraz na wtorkowej wizycie dostał czekoladkę:-p a ogólnie na pierwszej wizycie powiedziała że zdecydowanie lepsza dla dziecka jest czekolada czy lizak niż biszkopt, chrupek, paluszek...bo to się przykleja, a czekoladka czy lizak rozpuszcza i nie zostaje między ząbkami:cool2:

mam trochę nieaktualne suwaczki ale nie chce mi się teraz zmieniać-mega lenistwo ciążowe:-p muszę szybciutko obiad zrobić dla małżona, bo później jestem umówiona z Lencją i dorotką:-D:-D:-D

a wogóle to co u nas...jakoś tak zwyczajnie:-p jutro pierwszy raz idę z Tymem do Baju na Kopciuszka:-)ciekawe czy mu się spodoba:confused:a ja czuję się zdecydowanie lepiej w tej ciąży niż z Tymkiem, fakt że pierwsze 14tygodni to mega męczące przez wymioty i nieustanne mdłości ale już jest lepiej. mam małą przepuklinę:baffled:pępkową, związaną z ciążą i cukrzycę ciążową, a tak jest ok.
Tymo rośnie, przedwczoraj mieliśmy pierwszą mega histerię...ale jakoś to przetrwaliśmy:-p

kończe dziewuszki bo muszę się ogarnąć

dzięki dziewczyny!
Jagoda dostała antybiotyk oczywiście:-( na szczęście płucka czyste,ale gardło masakra:baffled: ale ten kaszel mnie przeraża <jeszcze przez przypadek zapisały mnie pielęgniarki na wizytę do lekarza któremu nie ufam za bardzo.... ale od razu poczytałam ulotkę od antybiotyku i nie przegiął z dawką - bo on z tego słynie,że daje końskie dawki,tak że niejeden przez niego w szpitalu wylądował....>

Klementinka - to WY już po dentyście??! A ja się pytałam ostatnio mojej dentystki to mi powiedziała,że mam do niej przyjść jak Jagoda skończy 2lata, prędzej jej nie przymie:errr:
Ita - ja też chyba przegapiłam moment jak się chwaliłaś ciążą:baffled::baffled: to na kiedy dokładnie i na co czekamy??!

Cześć:-)
my dzisiaj połowicznie odetchnęliśmy z ulgą, maż odebrał morfologie wszystkie markery w normie:-):-) jeszcze tylko tomo trzeba zrobić, ale na pewno też będzie oki:tak:

annajak - gratuluje, spokojnej ciąży

ola-fasola - u nas też klocki służą tylko do rozrzucania:confused:

olavip
- zdróweczka dla bidulki

zyrraffka - jak się dzisiaj z Łukaszkiem czujecie?

klementinka - dzielny z Jasia chłopczyk:tak:

ita - cześć:-) fajnie, że w końcu napisałaś, już niedługo i urodzisz:szok: miłego spotkania z dziewczynami, mam nadzieję, że u was pogoda lepsza niż u nas

u nas leje, bleee... mam nadzieję, ze w weekend będzie ładniej, bo wybieramy się na wieś

Zdrówka dla chorowitków, niech choroby szybko pójdą precz!

eh ten okropny czas infekcji, juz lepiej by bylo gdyby przymrozilo
niestety nic sie nie zanosi, pogoda raczej marcowa niz grudniowa

wszystkim chorutkom zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia!
annajak zagladaj czesciej, gratuluje i zycze spokojnej ciazy
Perfecta a gdzie mozna Jasiulka obejrzec?

dzis Jas zaliczyl pierwsza wizyte u dentysty, kontrol na poltora roku, wszystko pieknie, mamy myc zabki raz dziennie i za pol roku znowu do kontroli, niby nie trzeba tak czesto ale przez to mam nadzieje Jas nie bedzie mial strachu przed dentysta
dzielnie siedzial u taty na kolanach i nawet dal sobie w buzke zajrzec, mama bardzo dumna:cool2:

Kochana super dzielny Jaś!!!! Gratulacje tak dzielnego synka!:)! Jaśka mojego zdjęcia są na zamkniętym dzisiaj rano wrzuciłam:)

Kochane Jas mi dopiero teraz poszedł spać. Ja walcze z pogodową chandrą:) i chyba zamiast sprzatać zaraz sobie kawke zrobie. Niestety brak mi weny do popisania
Wszystkim chorowitkom ZDRÓWECZKA i uściskuję , przeganiając wszystkie chróbska a sio a kysz a kich!
A i oczywiście za kom plementa dziękujemy bardzo bardz bardzo!

witam się :-)

To przez tą pogodę, my na szczęście na razie się trzymamy zdrowe.

A ile masz wzrostu? Bo waga 57kg to nie jest tak źle.

Ja teraz ważę 55kg a mam wzrostu 173cm

oj szczuplutka szczuplutka jesteś :-) ja mam 164 i 53 kg :-) identycznie jak przed ciąża :-)

ja ze swoim jeszcze nie byłam u dentysty... i pójdę dopiero jak będzie miał dwa latka, może troszkę wcześniej.

ale ta pogodaaa brzydka :-:)no:

Klementinka gratulacje dla Jasia, super ze tak dzielnie dal sobie zabki obejrzec, my sie wybierzemy na pierwsza kontrole na wiosne, dbamy o zabki wiec mysle ze jest ok a nie chce isc z nia za wczesnie zeby sie nie wystraszyla :-) Ostatnio sie smialam bo kolezanka poszla z 3 letnim synkiem zeby zalakowal dziurke a ten po wizycie dostal lizaczka :-D chyba dentysta liczyl na kolejna szybka wizyte
hehehe dba o interes

w DE idzie sie z dzieckiem pierwszy raz jak ma kolo poltora roku, potem niby co pol roku ale dentystka mowila ze jak odwiedzimy ja za dwa lata to tez bedzie ok
troche sie martwilam bo Jas ciagle smoka ciumka ale zgryz ma ok i do spania moze jeszcze ciumkac, wiec nie zabierzemy mu jeszcze tego ukochanego przyjaciela

Perfekta ja tez lapie jakas chandre pogodowa, najlepsza na nia jest kawka i czekolada, albo zabawa z Jaskiem
Gosiu super ze wyniki ok, nastepne tez takie beda bo to cholerstwo juz od was poszlo precz
Ita super ze napisalas, zazdroszcze baja, tez bym sie wybrala z Jaskiem na jakies przedstawienie, napisz po jak sie Tymkowi podobalo, moze wiosna tez sie wybierzemy

reklama
Hejka
Ja miałam dzis wolne, ale Polcia pospała dzis tylko 2godz.20 minut wiec zanim się wykąpałam ,ugotowałam obiad, wstawiłam pranie i poprasowałam poprzednie to mój mały brzdąc wstał i juz nie mogłam nic tu napisać
Gosia - nawet nie wiesz jak się cieszę , że wyniki ok....Napewno tomografia też wyjdzie ok.....
klementinka - dzielny Jasiek....My jesteśmy umowione na 20 grudnia....zobaczymy czy Polcia też się tak dzielnie spisze jak twój synio....
percia - ale super masz tygrysiątko w domciu....
ita - jejku jak niewiele już ci zostało....ależ ten czas leci.....wiesz juz czy Tymuś bedzie miał siostrzyczkę czy braciszka????
kasiulka - współczuje dolegliwosci ciążowych!!!
Wszystkim chorującym : ZDRÓWECZKA!!!!!
A my jjuz powoli szykujemy się do wyjazdu do PL.....Nie wiem czemu ale jakoś wyjątkowo sie stresuję!!!! Mam nadzieję że lot będzie o czasie i ze będzie bez zadnych atrakcji!!!!
No nic zmykam...Robię porządek w szafie.....Na razie wszystko wywaliłam na podłogę no i niestety samo się nie poukłada w szafie więc czas ruszyć tyłeczek.....
Buziaki dla wszystkich!!!!

Do góry