reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hejka
Ja miałam dzis wolne, ale Polcia pospała dzis tylko 2godz.20 minut wiec zanim się wykąpałam ,ugotowałam obiad, wstawiłam pranie i poprasowałam poprzednie to mój mały brzdąc wstał i juz nie mogłam nic tu napisać

uśmiałam się z tego, że Polcia spała "tylko 2h20min" :-D:-D czyli ona tez jest długodystansowcem jeżeli chodzi o spanie w dzień:-) a o której idzie spać na noc i o której rano wstaje?
Na pewno lot będzie super, przynajmniej masz już doświadczenie:tak: ja się naszym w styczniu już stresuje:sorry2: na ile przylatujecie?

reklama
Gosiu - przylatujemy na cale 23 dni!!!! :-)....co do lotu do niby mam juz doswiadczenie....ale teraz jest gorzej bo pierwszy raz lecé odkád Polcia chodzi i nie wiem czy bedzie chciala mi siedziec 2 godziny na kolanach....No ale zobaczymy!!!!
A co do Polci do w dzien spi ok 3,5 godziny...ma drzemké tak 11.30 -12.00 do 15.00, 15.30.....ale rguly nie ma bo ostatnio spala P. tylko niecale 2 godziny.....a rano wstaje ok 7.45 chodzi spac o 8.30 i na szczescie zero pobudek!!!!! w nocy!!!!

witam po dłuuuugim czasie:zawstydzona/y::-)
ale kilka osób mnie wywoływało więc czas się odezwać:-p jakoś czasu brak na regularne czytanie a tak to ciężko się "wbić" w temat;p

ć
akurat ci odpisywalam na FB jak zobaczylam tego posta :-) Udanego spotkania dzisiaj z dziewczynami, super ze dzieciaczki sobie beda mogly razem poszalec a mamy poplotkowac :-)
A co to znaczy ze zeby sie zle mineralizuja, ma jakies ubytki juz? Rowniez jestem ciekawa jak Tymusiowi spodoba sie w Baju, mam piekne wspomnienia z tamtejszych przedstawien :tak: Piekne imie synkowi wybraliscie ale najwazniejsze zeby wam sie podobalo i do niego pasowalo :tak:
dzięki dziewczyny!
Jagoda dostała antybiotyk oczywiście:-( na szczęście płucka czyste,ale gardło masakra:baffled: ale ten kaszel mnie przeraża <jeszcze przez przypadek zapisały mnie pielęgniarki na wizytę do lekarza któremu nie ufam za bardzo.... ale od razu poczytałam ulotkę od antybiotyku i nie przegiął z dawką - bo on z tego słynie,że daje końskie dawki,tak że niejeden przez niego w szpitalu wylądował....>
dobrze ze juz macie lekarstwo, teraz powinno szybko zadzialac! A co to za lekarz, antybiotyki jak wit C traktuje?:szok:
Cześć:-)
my dzisiaj połowicznie odetchnęliśmy z ulgą, maż odebrał morfologie wszystkie markery w normie:-):-) jeszcze tylko tomo trzeba zrobić, ale na pewno też będzie oki:tak:
na pewno reszta badan wyjdzie dobrze, ciesze sie przeogromnie ze jest dobrze :tak:
Kochane Jas mi dopiero teraz poszedł spać. Ja walcze z pogodową chandrą:) i chyba zamiast sprzatać zaraz sobie kawke zrobie. Niestety brak mi weny do popisania
a co to za chandra, gdzie nasz wulkan energii??:-D
Hejka
Ja miałam dzis wolne, ale Polcia pospała dzis tylko 2godz.20 minut wiec zanim się wykąpałam ,ugotowałam obiad, wstawiłam pranie i poprasowałam poprzednie to mój mały brzdąc wstał i juz nie mogłam nic tu napisać

A my jjuz powoli szykujemy się do wyjazdu do PL.....Nie wiem czemu ale jakoś wyjątkowo sie stresuję!!!! Mam nadzieję że lot będzie o czasie i ze będzie bez zadnych atrakcji!!!!
No nic zmykam...Robię porządek w szafie.....Na razie wszystko wywaliłam na podłogę no i niestety samo się nie poukłada w szafie więc czas ruszyć tyłeczek.....
Buziaki dla wszystkich!!!!
hehe mnie rowniez tak jak Gosie rozbawil ten tekst..nam sie moze 3 czy 4 razy zdarzylo ze Lila przespala 2 godz :-D Nie martw sie lot minie szybko Polusia bedzie czarowala pasazerow a ty juz niedlugo sobie wypoczniesz, pojesz pysznosci i zaczniesz na powaznie szykowac sie do wesela :-D

Cześć. U nas chorowania ciąg dalszy. Przeleżałam dzisiaj większość dnia tak mnie brzuch bolał. Łukasz jeszcze zagilony ale już nie gorączkuje.

Miłego wieczorku życzę!

Gosiu - przylatujemy na cale 23 dni!!!! :-)....co do lotu do niby mam juz doswiadczenie....ale teraz jest gorzej bo pierwszy raz lecé odkád Polcia chodzi i nie wiem czy bedzie chciala mi siedziec 2 godziny na kolanach....No ale zobaczymy!!!!
A co do Polci do w dzien spi ok 3,5 godziny...ma drzemké tak 11.30 -12.00 do 15.00, 15.30.....ale rguly nie ma bo ostatnio spala P. tylko niecale 2 godziny.....a rano wstaje ok 7.45 chodzi spac o 8.30 i na szczescie zero pobudek!!!!! w nocy!!!!

kochana to ale Ty masz dobrze! :-) :tak:Polcia w ciągu dnia ma drzemkę ok 3,5 godz? :szok: :-) Mój Kuba jakby miał drzemkę 3,5 godz to chyba o 1 w nocy dopiero poszedłby spać.

Mój to od trzech dni nie ma drzemki w ciągu dnia.. nie chce mi spać, a jak tylko usłyszy ze ma iść spać to jest płacz. Wiem, że jest jeszcze mały i powinien mieć drzemki w ciągu dnia, no ale buntuje się a śpioch łapie go dopiero koło 17.
No, ale jak jeszcze trzy dni temu miał drzemkę tak 1,5 godz to chodził spać o 21 a wstawał koło 8. A teraz od trzech dni jak nie śpi w ciągu dnia to idzie spać na noc o 20 i wstaje tak samo koło 8. No dzisiaj Kubuś poszedł spać na noc o 19.20 :-) no i w nocy tak samo zero pobudek.

To ja sie pochwale naszym wczorajszym rekordem..... Ercio spal 4 godziny !!!!!! oczywiscie spi tak tylko z tata bo tata spi z nim.......

Ita suwaczek juz daleko za polmetkiem

Olavip zdrowka dla Jagodki

Koriander ja mam to samo w szafie pelno a na siebie nie ma co wlozyc

Agi dlugo u nas pobedziesz

Zyrafka kuruj sie !!!

Kasiurka ale Cie trzyma to rzigoletto

Gosiargo wiedzialam ze tak bedzie wkoncu wszytskie bylysmy z Wami myslami

Pytacie więc napiszę że będzie ekonomiczniejsza wersja czyli chłopak, prawdopodobnie Marcel, a termin mam na 26stycznia
Dziękuję :-)

Ja już mam 12 tydz i niestety nadal wymiotuje, już mam tego dosyć.

A na kiedy masz termin? Będziesz miała chłopczyka czy dziewczynkę? Może pisałas a ja przeoczyłam - przepraszam :zawstydzona/y:
no ja na twoim etapie też jeszcze czułam się koszmarnie:baffled:więc głowa do góry może niedługo będzie zdecydowanie lepiej, na pocieszenie napiszę że nawet dziś wymiotowałam ale to nie jest już takie uciążliwe:-D
dzięki dziewczyny!
Jagoda dostała antybiotyk oczywiście:-( na szczęście płucka czyste,ale gardło masakra:baffled: ale ten kaszel mnie przeraża <jeszcze przez przypadek zapisały mnie pielęgniarki na wizytę do lekarza któremu nie ufam za bardzo.... ale od razu poczytałam ulotkę od antybiotyku i nie przegiął z dawką - bo on z tego słynie,że daje końskie dawki,tak że niejeden przez niego w szpitalu wylądował....>
Ita - ja też chyba przegapiłam moment jak się chwaliłaś ciążą:baffled::baffled: to na kiedy dokładnie i na co czekamy??!
zdrówka dla Jagódki:tak:

gosiagro cieszę się że wyniki dobre:tak::tak::tak: tomografia też będzie OK:tak: a jeśli chodzi o pogodę u nas to też "szałowa" nie była, w zasadzie spotkałyśmy się u mnie u domu, przynajmniej dzieciaki mogły się razem pobawić:-D

Klementinka jak sobie radzisz z dwójką? napisz kochana czy kupiłaś jakaś dostawkę? a może wózek dla rodzeństwa?
Agi78 zazdroszczę takich długich drzemek i dodatkowo super spania w nocy:-D:szok::-D u nas coraz cześciej Tymek wcale nie śpi w dzień, ale znów jak zaśnie to walcze z nim wieczorem do 22-23. udanego pobytu w Polsce:-)

akurat ci odpisywalam na FB jak zobaczylam tego posta :-) Udanego spotkania dzisiaj z dziewczynami, super ze dzieciaczki sobie beda mogly razem poszalec a mamy poplotkowac :-)
A co to znaczy ze zeby sie zle mineralizuja, ma jakies ubytki juz? Rowniez jestem ciekawa jak Tymusiowi spodoba sie w Baju, mam piekne wspomnienia z tamtejszych przedstawien :tak: Piekne imie synkowi wybraliscie ale najwazniejsze zeby wam sie podobalo i do niego pasowalo :tak:
ja jeszcze na FB nie odpisałam, ale to już chyba jutro zrobię;-) spotkanie jak najbardziej udane:tak: wiesz co z tą mineralizacją zębów, to Tymo nie ma ubytków, przynajmniej na razie, ale ma na górnych jedynkach i dwójkach takie plamy, ja myślalam że to może prochnica, generalnie wygląda jak kamień na zębach. stomatolog powiedziała że częściowo to wina genów, częściowo inne czynniki, np jak podawałam mu wit.c to mały powinien przepłukać buźke wodą lub herbatką...pytam jak? picie mleka w nocy, po sokach z wit.c, ulewaniu, wymiotach nie wolno myć zębów, nie od razu, tylko wypłukać i takie tam różne...niestety oboję z T. mamy słabe zęby:no: więc i nasze dziecko to dopadło:wściekła/y:

zyrraffka zdrówka dla Was kochani:tak:

buuuuu, ja chcę z Wami posiedzieć i kiedyś w spokoju Was poczytać..... W pracy mi żyć nie dają, dom zapuszczony, jutro nagrywamy kolędy te co to je po nockach aranżowałam.... Niby marzę o Świętach, ale jak sobie pomyślę o przygotowaniach to :baffled:
Całuję wszystkie chorowitki i chorowitków, ściskam Ciężaróweczki, trzymam kciuki za Wiki i w ogóle myślę o Was non stoper...
Buziiii

Witam sie

ita łądne imie wybraliscie;-)
kajdusia do swiat jeszcze chwilka i odsapniesz... :*

No pierwsza, weekend, nie spac :-D
Biore sie za sprzatanie;P ale lenia mam :dry:

reklama
Pytacie więc napiszę że będzie ekonomiczniejsza wersja czyli chłopak, prawdopodobnie Marcel, a termin mam na 26stycznia

no ja na twoim etapie też jeszcze czułam się koszmarnie:baffled:więc głowa do góry może niedługo będzie zdecydowanie lepiej, na pocieszenie napiszę że nawet dziś wymiotowałam ale to nie jest już takie uciążliwe:-D

zdrówka dla Jagódki:tak:

gosiagro cieszę się że wyniki dobre:tak::tak::tak: tomografia też będzie OK:tak: a jeśli chodzi o pogodę u nas to też "szałowa" nie była, w zasadzie spotkałyśmy się u mnie u domu, przynajmniej dzieciaki mogły się razem pobawić:-D

Klementinka jak sobie radzisz z dwójką? napisz kochana czy kupiłaś jakaś dostawkę? a może wózek dla rodzeństwa?
Agi78 zazdroszczę takich długich drzemek i dodatkowo super spania w nocy:-D:szok::-D u nas coraz cześciej Tymek wcale nie śpi w dzień, ale znów jak zaśnie to walcze z nim wieczorem do 22-23. udanego pobytu w Polsce:-)

ja jeszcze na FB nie odpisałam, ale to już chyba jutro zrobię;-) spotkanie jak najbardziej udane:tak: wiesz co z tą mineralizacją zębów, to Tymo nie ma ubytków, przynajmniej na razie, ale ma na górnych jedynkach i dwójkach takie plamy, ja myślalam że to może prochnica, generalnie wygląda jak kamień na zębach. stomatolog powiedziała że częściowo to wina genów, częściowo inne czynniki, np jak podawałam mu wit.c to mały powinien przepłukać buźke wodą lub herbatką...pytam jak? picie mleka w nocy, po sokach z wit.c, ulewaniu, wymiotach nie wolno myć zębów, nie od razu, tylko wypłukać i takie tam różne...niestety oboję z T. mamy słabe zęby:no: więc i nasze dziecko to dopadło:wściekła/y:

zyrraffka zdrówka dla Was kochani:tak:

Super imie dla synka:)
Ita moja corcia ma takie przebarwienia, planuje isc z nia do stomatologa zeby zajrzal,ale przypuszczam ze to to samo co ma Mela!;/ ja mam bardzo slabe zeby:( P. ma piekne zdrowe,a ja juz od 4 roku zycia po dentystach z rodzicami latalam wiec mam na nich blokade:( Oby niemiala za mna problemow z uzebieniem...;/

MIlego dnia zycze:) zdrowka chorowitkom,moja Mela tez sie do nich zalicza;/ narazie tylko katar i oby na tym zostalo!!!

DZis Mela ma 1,5 roku:):):):)

Do góry