reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Lena wspolczuje:-(
Liza oby antybiotyk szybko pomogl
izia samochody to studnie bez dna, ciagle cos
kasiek ja nosze Jasia bo czasami sie tego domaga, nawet w pologu nosilam i w ciazy
Ola Jas tez mial wczoraj szczeienie, te 6w1 plus pneumo, dzis marudny caly dzien, goraczke tez mial w nocy
Olavip a czemu masz zakaz noszenia? mi lekarz mowil ze jak ciaza zdrowa to do 15 kg spokojnie mozna nosic, ale oczywiscie sluchaj sie swojego lekarza bo kazda ciaza jest inna
ewelinka 25 dzien, wow:szok: respect! a urodziny beda super na pewno, malowanie twarzy brzmi swietnie

mnie wczoraj tez zaszczepili przy okazji na krztusiec, tezec i blonice, reka boli mnie okropnie, ogolnie tez sie kiepsko czuje wiec moge zrozumiec dzieciaczki ze sa takie marudne po szczepionkach

Ostatnia edycja:
reklama
jejku:-( a co to za guzki??? jak to się leczy? Będziesz chodzić na rehabilitację?

Ja też mam tą samą chorobę co Lena te guzki to inaczej choroba Scheuermanna, poczytaj sobie w necie to nic ciekawego, jest nieuleczlna i tylko rehabilitacja na jakiś czas może pomóc, ja się z tym męcze już ponad 7 lat od kiedy to cholerstwo zdiagnozowałam a mam to znacznie dłużej...teraz jak siedze przed kompem to czuję już ból...a objawia się to bólem wzdłuż kręgosłupa ciągną mnie tak jakby mięśnie na odcinku piersiowym u mnie akurat, a jak mam atak choroby to nawet leżenie sprawia mi ból, a co ciekawe najlepiej czuje się wtedy chodząc :)

hej,tylko się przywitam bo wpadłam na chwilkę. Może wieczorkiem uda mi się nadrobić chociaż nie wiem bo kończymy pokój dla natanka i trochę roboty mam.
tylko jedno zdanie do emalii - zgadzam sie z wypowiedzią kajdusi i tym razem przycisnęłabym ikonkę "dziękuję" co wcale nie oznaczałoby że Cie nie lubię czy chcę Ci sprawić przykrość, zrobiłabym to tylko dlatego że nie chciałabym powtarzać i pisać tego co kajdusia. W przypadku wypowiedzi zyraffki było podobnie, podziękowałam bo się z nią zgodziłam i nie chciałam nic więcej pisać, nie miałam zamiaru sprawiać byś czuła się nie lubiana.

wróciłam od drugiego lekarza potwierdził diagnoze...jedyne co to rehabilitacja jezeli ból będzie dalej to chca zlikwidowac chociaz przepuklinki;(ale ja mam odcinek ledzwiowy i nie powiem ze sie nie boje bo strasznie sie boje bo konsekwencja zle przeprowadzonej operacji moze byc porazenie od pasa w dóół a jak wiemy błędy popełniaja naawet najlepsi specjalisci!gdybym chociaz miała 40 lat to moze bym sie zgodziła ale teraz w 99% jestem na NIE:(
Moge tylko podziekowac mojej mamie bo mialam kilkanascie skierowan do sanatorium a ona ciagle nie chciała mnie wysłac!
Charakterystycznym objawem choroby jest ból w okolicy kręgosłupa, uczucie zmęczenia, stopniowe pogarszanie się postawy, pochylanie do przodu, tworzenie się okrągłych pleców, narastające ograniczenie ruchów i pojawiające się zniekształce­nia kości. Ból i nasilenie objawów choroby występuje często po długotrwałym siedzeniu, staniu a nawet chodzeniu. Dlatego przeciwwskazane jest dłuższe przebywanie w wyżej wymienionych pozycjach(siedzenie przy biurku czy stole,długie spacery, stanie w bezruchu a nawet długa jazda samochodem) Chorzy na chorobę Scheuermanna większość czasu powinni spędzać w pozycjach odciążających kręgosłup tj. leżenie na twardym podłożu na plecach czy pływanie(w szczególności na plecach, przeciwwskazane jest pływanie tradycyjną żabką z głową uniesioną nad wodę).
U kobiet bóle mogę nasilać się znacznie podczas miesiączki. Zwiększa się także po wysiłku lub zmęczeniu głównie przy czynnoś­ciach w pozycji pochylonej do przo­du, stojącej lub siedzącej.
Ruchomość kręgo­słupa stopniowo zmniejsza się, zna­cznie zwiększają się krzywizny krę­gosłupa zniekształcające postawę, powstają przykurcze zgięciowe w stawach biodrowych. Ból bardzo często występuje w odcinku krzyżowym ze względu na tzw. miednicę przeciążeniową i nieprawidłowe, poziome ustawienie kości krzyżowej. U mnie tak to wszystko wygląda!
Nie wiem co dalej jestem załamana!bo czasami mi ketonal nie pomaga:(

reklama
Do góry