reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Cały dzień poza domem- się napracowałam się :nerd: Moje dzieci (w sensie muzycznie moje ;-)) grały dziś koncercik, nawet ładnie, duma mnie rozpiera, że to ja JA ich tak grać nauczyłam :-p:rofl2:
Koriander- ty smarkulo :-D Zdrówka dla wszystkich smarkaczy! A czemu tak mało piszesz? :-(chli chlip :-(
Gosiagro, milusia, lencja heloł?
emalia- miłego ralaxingu jutro w kinie. A głosuję codziennie :tak:
izia- buu, Kochana , ale Cię dołeczek złapał :-( Przytulam mocniutko, wiem, że trudno, ale spróbuj się czasem wyrwać z domu....
julia- Kochana, ja do szczupłych nie należę, do tego piersi mi się wylewają ze stroju kąpielowego i muszę się cały pilnować, żeby nie wyskoczyły :eek:, ale wchodzę po szyję i mnie nie widać :-D Jak wybiorę się kiedyś do Poznania to wyciągnę Cię i spotkamy się na tych termach :tak:kurcze, szkoda, że nie masz jak wrócić do pracy, a w jakim zawodzie pracowałaś przed ciażą?
Perfekcia- ja sprzątam cały czas, ale nigdy nie zdążę, bo trzeba sprzątać na nowo :baffled:
Liza- musiałaś sie pozbyć zęba? współczuję....
mamakubulki- Dopiero o 16 odbieracie Kubusia ze żłobka? Zdrówka dla niego, oby katarek szybko minął
olavip- nosz biurokratki cholerne w tej służbie zdrowia :wściekła/y: Trzymam kciuki, żeby ta przepuklina wkrótce znikneła :tak:
Żyrafka- podziwiam Cię, masz bardzo trudną pracę, na pewno również emocjonalnie! Dużo siły życzę i cały czas zaciskam kciuki za kropeczki :-)
nadika- główka do góry! Jestem pewna, że od czwartku będziesz dużo spokojniejsza i rzeczywistość wyda Ci się dużo lepsza :tak:
kreatorka- z tymi blachami to nie wiem.... A jeśli chodzi o pracę to mam przeczucie, że Ty artystyczna dusza jesteś :-D W dodatku kreatywna :-D Na pewno coś wymyślisz i znajdziesz coś fajnego :tak:
lena- ja z Tobą pójdę na te andrzejki!!! :-D

Dobranoc

reklama
Witam zajmuję miejsce na podium i lecę was poczytać:-D
kajdusia nie no ty nie należysz do szczupłych?no brak mi słów:zawstydzona/y:duma cię rozpiera więc jednak nie tak zle z tą pracą są pozytywy:tak::-D
lenka a co twojemu się odwidziało?może ma inne plany na andrzejki;-):tak:
zyrafka podziwiam cię za twoją pracę potrzeba ci chyba dużo siły i cierpliwości przy tych dzieciaczkach a w jakim wieku one są?Dbaj o siebie i staraj się nie stresować choć wiem że łatwo się mówi
Liza jak dzisiaj po ząbku lepiej?
kreatorka blachy powinno się wymienić w ciągu miesiąca no i oczywiście skarbówka chyba że macie fakturę to nie skarbówka wiem że za każdy dzień nalicza odsetki a z komunikacją to nie spotkałam się jeszcze z karą
nadika od jutra odetchniesz pełną piersią zobaczysz:tak:
zyrafka dzięki za podpowiedż ale wieczorem padam na twarz i kompiel w wannie mi nie w głowie szybki prysznic i lulu padam o 21 i przeważnie koło 00 pierwsza pobudka:-(

Ostatnia edycja:
Druga
Niewyspana
Zmęczona
Zmartwiona
Jaś wstał w nocy z wielkim rykiem potem zasnął i znów się obudził strasznie płacząc:-(Rano wstał niby z dobrym humorem ale za chwilkę już było wszytsko na nie:-( Jeść nie chce Podziumdział 6 łyżeczek jajeczniczki i płacz i nie i tupanie. Martwie się że coś mu jest... Moje dziecko nigdy się tak nie zachowywalo:-( Mam nadzieję że to zęby ale boję się że coś jeszcze może mu dolegać...
Przepraszam że tylko o sobie ale nie mam siły dzisiaj jeszcze mnie łeb boli od pogody.

Jutro umówiłam wizyte u naszego pediatry. Nie daje mi to spokoju i wole sprawdzić. Niech go osłucha zajrzy w uszka , morfologie zrobimy i mocz i moze kupke się uda tak bym miała pewnośc że jemu nic nie jest i to zęby tylko:-(

czecia:-D

Zaraz jedziemy z Jankiem na szczepienie. Dobrze ,że mam ze mna idzie to fotki zrobie.
Ale się cieszę na to kino. Jak dziecko. W końcu gdzieś wyjdę. Mam nadzieję ,że tatuś sobie poradzi a ja będę mogła skupi sie na filmie a nie na myśleniu co w domu.

Perciu- ja obstawiam zęby. Mój też taki był przy 4-kach. Co chwilę buczał i zmiany nastroju. Tak jak by coś mu dokuczało. Oby szybko przeszło.

Kajdusia- zawsze miałam do ciebie szacunek. Zdolna jesteś i tyle. Gratuluje koncerciku:tak:

A ja tam nasze chorowitki? Co u Was?

Witam!brrr jak zimno nielubie takiej pogody co innego jak już śnieg spadnie my dziś brykamy na szczepienie wcale mi się nie chce mam nadzieje że duzo płaczu nie bedzie co do bałaganu to u mnie masakra wydaje mi sie że cały czas tylko sprzatam a bałagan cały czas taki sam

Hej
U nas masakra, Lila w nocy dostala strasznego kaszlu, pewnie jej katar zaczal splywac, oddycha jakby miala atak astmy, pojechalismy do lekarza, nie ma zapalenia pluc i to podobno normalna infekcja..wszystko jest "fine" :no: mamy w ogole nic nie robic tylko czekac czy sie nie pogorszy :-( jestem zalamana Lila tak charczy ze az sie serce kroi w ogole glos jakby tracila cos strasznego
Tez przepraszam ze tylko o sobie ale nawet nie mam sily was doczytac:no: ,

Zdrowka dla wszystkich chorujacych i pwodzenia na szczepieniach!

Hej
U nas masakra, Lila w nocy dostala strasznego kaszlu, pewnie jej katar zaczal splywac, oddycha jakby miala atak astmy, pojechalismy do lekarza, nie ma zapalenia pluc i to podobno normalna infekcja..wszystko jest "fine" :no: mamy w ogole nic nie robic tylko czekac czy sie nie pogorszy :-( jestem zalamana Lila tak charczy ze az sie serce kroi w ogole glos jakby tracila cos strasznego

O matko! Kochana oby szybko przeszło Księżniczce! Oklepuj ją często i jakiś syropek by się przydał. Nam ta pediatra jak Jas był chory w pierwszych dniach przepisała stodal , ale już jak gilki stały się bardziej gęste i kaszelek się pojawił przepisała flegamine w kropelkach dla dzieci. I uspokoiła mnie mówiąc że końcówka infekcji zawsze taka jest że wydzielina robi się gęściejsza , pojawia sie kaszelek i ciężej wyciągnąc gilki. Rób Kochana inhalacje z soli f. plus jakiś syropek wykrztuśny dla dzieci podany do 17 a póżniej ja osobiście polecam Ci dać Lilci napć się troszke naparu z majeranku i ZDRÓWKA ZDRÓWKA ZDRÓWKA !!!!!!!!!!!!!!

Druga
Niewyspana
Zmęczona
Zmartwiona
Jaś wstał w nocy z wielkim rykiem potem zasnął i znów się obudził strasznie płacząc:-(Rano wstał niby z dobrym humorem ale za chwilkę już było wszytsko na nie:-( Jeść nie chce Podziumdział 6 łyżeczek jajeczniczki i płacz i nie i tupanie. Martwie się że coś mu jest... Moje dziecko nigdy się tak nie zachowywalo:-( Mam nadzieję że to zęby ale boję się że coś jeszcze może mu dolegać...
Przepraszam że tylko o sobie ale nie mam siły dzisiaj jeszcze mnie łeb boli od pogody.
jakbym o swoim Jasiu czytala sprzed kilku dni, ja tez obstawialam zeby, rosna jak wariaty, a moze jeszcze bunt doszedl czy skok rozwojowy
Hej

wspolczuje
Jas na takie nocne dusznosci dostal czopki, mialam mu je podawac tylko na noc, rozkurczaly oskrzela i uspokajaly
moze sama rob jej na noc inhalacje z wody z sola, albo stawiaj parujacy garnek i dobrze wietrz sypialnie przed spaniem

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień doberek
Zaraz lecę do pracy, miłego dnia wszystkim :-)
izia- no szczupła nie jestem, źle nie jest, całkiem szczupło w udach i pupie za to mam mega brzuch i cyc :baffled:A z pracą rzeczywiście- kryzys minął :tak:
Perfecta- ja też obstawiam zęby, niech mu wyjdzie co ma wyjść, a dla Ciebie dużo siły:tak:6 łyżeczek jajecznicy to nieźle- u nas mniej więcej CAŁODZIENNA porcja żywieniowa Gosiaka :-(
Emalia- miłego relaksu w kinie!!! Tatuś na pewno sobie poradzi! Idziecie na Listy do M- tak?
Koriander- zdróweczka dla Lili, cholerny listopad :wściekła/y: Ale najważniejsze , że płucka czyste

Powodzenia dla maluszków na szczepieniach

Do góry