reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Coś mnie tknęło i spojrzałam do kalendarza :-) też idę 15 grudnia na wizytę :-D na 16.00 to już będzie 14-15 tydzień. Ty razem podglądnę doktorkowi na maszynie który to konkretnie tydzień i dzień :-)

Ja też idę na wizytę 15 grudnia - moje pierwsze USG i chyba lecę z nas wszystkich na pierwszy ogień jak to się mówi bo ja mam wizytę na 13.00....

My właśnie wróciliśmy z zakupków .....ja sobie poszalałam ale mój P....jak zwykle z pustymi rękoma wyszedł..no cóż.......teraz czekam na obiadek....bo szczerze mówiac troche zmęczyły mnie te zakupy..ale było warto;-)

reklama
Witajcie, byłam dzisiaj u lekarza, moja "kruszynka" ma już 8,18 cm wychodzi 14t i 1 d i termin 30.05.2010:-) wszystko w porządku z dzieciaczkiem, ale niestety krwiak dalej jest:-( Następna wizyta 22.12 i wtedy juz na zwolnienie idę.

Witajcie, byłam dzisiaj u lekarza, moja "kruszynka" ma już 8,18 cm wychodzi 14t i 1 d i termin 30.05.2010:-) wszystko w porządku z dzieciaczkiem, ale niestety krwiak dalej jest:-( Następna wizyta 22.12 i wtedy juz na zwolnienie idę.
Super Anik wow to chyba najwieksza "zobaczona" dzidzia wsrod czerwcowek jak do tej pory :-D Mi tez sie termin podczas badania przeziernosci przesunal na koniec maja, ale i tak nigdy nic nie wiadomo :tak: Gratuluje!!!!

Dziewczyny, ja Was proszę, nie powielajcie bezsensownych frazesów:no2: :szok: Przecież ciąża to nie choroba i jezeli kobieta dobrze się czuje może normalnie funkcjonować ( pomijam ciąże zagrożone). Oczywiście trzeba uważać z myciem okien, wieszaniem firan czy innych pracach " na wysokościach" bo można.... ...spaść .:cool:
Ale ludzie od podnoszenia rak się nie poroni:szok::szok::szok::szok::szok: należałoby także uważać na ubieranie się, czesanie i inne czynności dnia codziennego przy których podnosimy ręce.

gargulec to tak nie do konca
chodzi o to ze przy myciu okien masz rece do gory, do tego sciaganie firanek plus zawieszanie ich na nowo i tych rak w gorze jest juz calkiem sporo
i od tego rzeczywiscie mozna poronic
co innego jak dasz sobie czas i po malu pomyjesz okna a drugiego dnia za<wiesisz firanki albo poprosisz meza o pomoc
ubieanie to inna sprawa bo bierzesz rece do gory tylko na chwile a nie przez kilka godzin

No duża już ta Twoja kruszynka :-D

Ja też idę 22 grudnia na wizyte.

A ze względu na ten krwiak nie powinnaś już być na zwolnieniu i leżeć?

Byłam już na zwolnieniu, leżałam i biore leki. przestałam krwawić i lekarz pozwolił na powrót do pracy z zatrzeżeniem że w razie jakichkolwiek dolegliwości mam zaraz do niego przyjść.

reklama
Dziewczyny, ja Was proszę, nie powielajcie bezsensownych frazesów:no2: :szok: Przecież ciąża to nie choroba i jezeli kobieta dobrze się czuje może normalnie funkcjonować ( pomijam ciąże zagrożone). Oczywiście trzeba uważać z myciem okien, wieszaniem firan czy innych pracach " na wysokościach" bo można.... ...spaść .:cool:
Ale ludzie od podnoszenia rak się nie poroni:szok::szok::szok::szok::szok: należałoby także uważać na ubieranie się, czesanie i inne czynności dnia codziennego przy których podnosimy ręce.

Dokładnie tak mi lekarz powiedział- ciąża to nie choroba, ale niektórych czynności należy kategorycznie nie wykonywać, w tym mycia okien i wieszania firanek.

Do góry