reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Wlasnie wrocilam ze szpitala:-(
Rano wam pisalam ze mam lekkie plamienia.Niestety nie dawalo mi to spokoju i pojechalam do szpitala aby mnie zbadali.Oczywiscie tylko sie wkorwilam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Dosc ze 3 godziny czekalam na lekarza to jeszcze jakis dupek mnie przyjal:crazy: Niestety przy badaniu spanikowalam bo krew leciala mi miedzy nogami.Pielegniarka mnie badala i pocieszala bo plakalam jak bobr:-(Lekarz stwierdzil ze nie krwawie duzo i co zamierzam robic:szok::szok:On sie mnie pyta co mam robic:wściekła/y::wściekła/y:Powiedzialam mu ze chce aby zrobil mi usg i sprawdzil co z dzidzia.Chyba widac moja twarz zrobil mi je.Jednak jakis lewy byl i nie wiedzial do czego jest maszyna:szok:Tyle dobrego ze widzialam dziedzie i jest umieszczona w macicy.Niestety nie slyszalam bicia serduszka ani nie widzialam.Lekarz powiedzial ze nie moze mi nic powiedziec bo nic nie widzi (nie jego specjalnosc robienie usg:wściekła/y:) Chcial mi przelozyc usg na poniedzialek ale terminy zajete i mam dopiero w czwartek:no:Jak sie go zapytalam jaki moze byc powod krwawienia to powiedzial ze nie ma zadnego i poprostu czasami krwawi:wściekła/y:Skonczylo sie na tym ze gowno sie dowiedzialam i jutro z rana znowu jade mam nadzieje ze do innego lekarza:sorry:

P.s -Przepraszam za slownictwo ale mam nerwy jak nic:wściekła/y:

Trzymaj się kochana. No skandal po prostu!!!:wściekła/y::no:Tak jak mówisz idź do innego lekarza, może Cię uspokoi "porządna" wizyta:tak:Napewno wszystko będzie ok.:-)Trzymam kciuki :tak:

reklama
A tak wogóle to witam sie ciepło:tak:bo wczoraj odpadłam tak szybko że nawet "dobranoc" nie napisałam...:szok::-D

Na poprawe humoru z rana napisze Wam że mój synuś na majtki mówi "tańdin":-D:-D:-D:-D:-Dwięc niezły mam ubaw jak rozbierając się pyta czy ma je zdjąć:-) patrzy na mnie pytającym wzrokiem i mówi : "tańdin?? tńdin?? tańdin??"

Miłego dnia;-)

witam was porannie:-)

o 7 rano obudziły mnie nudności i już przywitałam się z kibelkiem! to już przesada-nawet nie zdążę zjeść a już wymiotuję- żółcią:-(
Ale no cóż....mam nadzieję, że niedługo już będzie koniec tych męczarni.
na 15 grudnia mam umówioną wizytę i zdecydowałam się na badania prenatalne- to całe usg i test PAAPA ( czy jakoś tak) Czy wy też robicie? Bo nie wiem czy nie przesadzam z tym sprawdzaniem wszystkiego

karo85 życzę żeby mdłości już Cię opuściły:tak::tak::tak:jeśli chodzi o badania, to ja robię tylko te zalecane:tak:miałam usg z badaniem przezierności i jest w normie, więc nic więcej nie robię:no:gdyby były wskazania to tak, ale jeśli nie ma to po co sie martwić:-)

Zapomniałam Wam jeszcze napisać jak się zestresowałam wczoraj:wściekła/y::no:wyszliśmy z pizzerii i czekamy na przejściu dla pieszych bo czerwone światło nam akurat wskoczyło:confused2:Aż tu nagle pisk opon i odgłos klaksonów:szok:patrzymy a tu "wszyscy jadą":shocked2:nie wiem jak to możliwe, ale wszyscy mieli zielone światło:szok::szok::szok:matko, ja nie wiem jak takie rzeczy są możliwe, ale wierzcie mi że potem jak my już mieliśmy zielone, to bałam się przejść przez ulicę...:eek:

Witajcie z rana, ja też już na nogach:-), mąż już w pracy i będzie dopiero wieczorem:-(, ale na szczęście zadzwoniła już moja troskliwa mamusia i zaprosiła mnie na obiadek, więc popołudnie spędzę u rodziców:-), a poza tym mój tata to Andrzej, więc pewnie z okazji imienin, ktoś ich odwiedzi :-):-):-)

Kama83- to skandal, i powiem ci,ze My tak narzekamy na polskich lekarzy, ale myślę,że w takim przypadku u Nas nikt by cię tak nie potraktował:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a co do mdłości, odpukać jakoś nie pamiętam,żeby mnie ostatnio męczyły, ale może to "przywilej" początku czwartego miesiąca:-):-):-D

Gosia- my kiedyś przez dwa dni zastanawialiśmy się co to jest JAGRO, i okazało się,ze to poprostu radio w ustach mojego synka, mieliśmy ubaw po pachy

Witam i ja porannie, już po zakupkach, czekam tylko jak TŻ się obudzi i będę mogła nareszcie coś zjeść;-).
Kama83 nie denerwuj się, trzymam kciuki i na pewno wszystko będzie w porządku, mam nadzieję, że dzisiejszy lekarz będzie bardziej "zorientowany"

karo85 ja takie badania robię ale to z racji wieku, jeśli chcesz mieć pewność, że jest jest wszystko ok to myślę czemu nie, tym bardziej, że są one nieinwazyjne.

Dziś znów mnie czeka samotne popołudnie i wieczór w domu. Już mam dość, nie lubię sama w domu siedzieć, dobrze chociaż, że mogę do psa pogadać:-D.

czesc dziewczyny ja wczoraj poszłam spac dopiero okolo połnocy juz dawno nie pozlam tak pozno spac:szok:

a rano juz wstalam o 8 bo byłam taka głodna ze musiałam podjechac do sklepu i kupic bułeczki swieze i normalnie tak mi pachnialy w samochodzie ze myslalalm ze zjem je w samochodzie wlasnie zjadłam juz sniadanko x 2 i pije teraz herbatkę

Kama nie denerwuj sie przedewszystkim i tak jak radza dziewczyny idz do innego lekarza napewno wszystko bedzie dobrze:tak:;-) musi byc

na 15 grudnia mam umówioną wizytę i zdecydowałam się na badania prenatalne- to całe usg i test PAAPA ( czy jakoś tak) Czy wy też robicie? Bo nie wiem czy nie przesadzam z tym sprawdzaniem wszystkiego

ja 3 grudnia mam usg z przeziernością karku jesli wynik bedzie niepokojący to wtedy zdecydujemy sie na badanie nieinwazyjne a jeśli wszystko bedzie w normie to raczej nie bedziemy wiecej nic robic bo nie chce sie denerwowac jak bede czekac na wyniki:no:

KAJDUSIA!!!

STO LAT STO LAT NIECH ZYJE ZYJE NAM!:-D:-D:-D
Wszystkiego najwspanialszego z okazji urodzin, spelnienia marzen, spokojnej i wzorowej ciazy, zeby twoje sciezki zawsze uslane byly rozami a Piotrus zawsze sypal dowcipami :tak::tak:

Sciskamy i calujemy was goraco! Milego i slonecznego dnia!

reklama
KAJDUSIA- Wszystkiego Najlepszego !!!!!! Duzo Zdrowia Miłości I Wszystkiego czego tylko zapragniesz i oby czas do czerwca zleciał jak najszybciej:tak::tak::tak:;-);-):-):-)

Do góry