reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam
Milka ,żyraffka, Agi, Eagle- fotki przecudne, najeczne, śliczne!!!!!!!!!!!!!!!

Wczoraj na wieczór przeżyłam coś okropnego. Mama moja dzwoni do mnie i pyta czy Babcia do mnie dzwoniła albo ja do niej. Mówię ,że nie. Było już po 21-ej wiec zaczęłam sie strasznie bac. Dzwoniłyśmy z mamą na zmianę( babcia mieszka we Wrocku, to jest od nas jakieś 35-40 km). Przed 22 po setkach prób dodzwonienia mama pojechała do niej. Ja siedziałam telepałam się z nerwow, a ciśnienie skoczyło mi do 146/103 ( jestem niskociśnieniowcem). Po pół godzinie dzwoni tata i mówi ,że wszystko ok (mama w tle strasznie płakała chyba już z nerwów) i okazało się ,że telefon się zepsuł. Masakra. Już bałam się najgorszego, bo mąż leżał przez niedziele. Babcia jest mi strasznie bliska i nie wyobrażam sobie żeby jej zabrakło...

Koriander- z Olcią już lepiej. Wzięłam do siebie córkę siostry wiec ma towarzystwo. Dzisiaj od rana sprzątały pokój bo po 15-ej jedziemy odebrac komputer, Oli prezent komunijny. Nie może się już doczekać. Przynajmniej nie ma czasu myślec... :(:-(

matko kochana chyba już dość smutnych wydarzeń jak dla Was, wystarczy już
a Oli towarzystwo rówieśniczki dobrze zrobi

edit: mięliśmy iść na spacer a tu się pogoda psuje i jakieś ciemne chmury wiszą, ech.... nie tak miał wyglądać ten dzień:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie, my wczoraj cały dzien u teściów spędziliśmy, wszyscy podziwiali pierwsze kroczki Klary:-)
Dziś byłyśmy już na spacerku z psem i w sklepie i miałyśmy siedzieć w domu ale mamy zaproszenie na urodziny siotrzeńca, drugie i tak sie zastanawiam czy jechać?? oni do nas nie przyjechali...Co ja mam takiemu dwulatkowi kupic na prezent?? czym sie dzieci w tym wieku bawią? Doradzcie coś.
Napiszcie mi ile wasze dzieci zjadają mleka w nocy?bo ja jestem w szoku,odkąd Klare odstawiałm od cyca to mała zaczeła jesc w nocy butle i ilosc zjadanego mleka jest dla mnie szokująca:szok: 640ml w tym dwie butle zagęszczone kleikiem, przyzwyczaiłam sie do bebilonu pepti za 10 zł, puszka starczała nam na 2 tygodnie a teraz taka wielka pucha 800g starcza na niecały tydzien! niedługo do litra dobijemy, wszyscy mówią ze ona teraz taka grubiutka sie zrobiła:rofl2:

Dziewczyny wszystkie zdjęcia suuuper:tak:

Ola- Jagoda przed snem wypija ok. 330ml mleka a potem po północy jeszcze z 200ml takze tez na mleko majątek wydajemy... Ja bym na te urodziny nie poszła skoro oni do Was nie przyszli.. no chyba ze mieli jakiś sensowny powod?

Emalia- o matko jedyna, dobrze ze nic się Babci nie stało:tak:

Eagle, Agi, Minko- piękne zdjęcia!!! Alez te dzieciaczki nasze szybko urosły!!!!

Ostatnia edycja:
Klementinka - ach te zachciewajki:-D:-D

emalia - boże wy to macie ostatnio przeżycia:-( dobrze, że sprawdziliście co z babcią, Olci komputer i siostrzenica na pewno pozwolą trochę o czym innym myśleć

ola_fasola - Maja pije mleko 2 razy dziennie, po kąpieli o 19 - 260 ml i nad ranem około 4-5 też 260 ml

Agast22, Gasiagro to Klara wcale tak duzo nie zjada, tylko ona niestety je na raty przed snem ok 20 150 pozniej ok 23 180 potem ok 2-3 180 i ok 5 150 najdłuzej udaje jej sie przespac 4 godziny bez budzenia ale dobrze przynajmniej ze nie chce przez całą noc cyca ssać.

Co do urodzin to sie zastanawiam niby chciała bym pojsc ale nie chce mi sie z domu ruszać a co do tego ze oni nie przyszli do nas to właśnie chciała bym im pokazać że ja jestem inna i na złość przyjsc:)

Ola ja bym poszla, po co sie przejmowac takimi *******kami i psuc cos w rodzinie
Klara pobawi sie, ty zjesz cos dobrego
dwulatkowi to mozna puzzle drewniane kupic, albo jakis samochod, albo ksiazeczke z bajkami
Jas wypija o 21 200ml i o 6 rano drugie 200, czasami nie dopije i wychodzi po 180

(wygwiazdkowane to byly p.i.e.r.d.o.l.k.i, chyba zadne przeklenstwo)

Ola_fasola moja Asia nieco starsza ale od ponad roku królują:
1. kredki, rysowanki i wszystko co z tym związane więc może jakaś tablica do pisania lub mata wodna do rysowania
2. kolejka i wszystko co z ciuchciami
3. autka i jeszcze raz autka - najlepiej duże, wydające dźwięki, zdalnie sterowane
tych zabawek nie przebije nic:-D:-D
co do mleka Tomek zjada ok 19 po kąpieli 250-260 zagęszczonego kaszką i dopiero rano ok 5.30-6 pełna butla 250-260ml

może coś w tym stylu http://allegro.pl/mzk-moon-sand-piaskolina-krolestwo-skarbow-i1669112495.html

Ostatnia edycja:
Witam, ja podobnie jak Ewa1981 pojawiam się i znikam ;-) Nie wiem, czy któregoś dnia nie zniknę na stałe, bo się jakoś nie w porządku czuję z tym, że wpadam, napiszę parę słów, a potem nawet nie mam kiedy sprawdzić, czy ktoś coś odpisał (o ile odpisał ;-):-D) I wam nie wiem, co odpisywać, bo wiecznie jestem nie na bieżąco. Nawet jak znajdę chwilę, to mi laptop muli i nie jestem w stanie dużo nadrobić :-(
Emalia Przytulam Oleńkę i ciebie!!!!!!! :*
Ewuś Miło że wróciłaś:-)
mama kubulki Też byłoby mi przykro i byłabym zazdrosna. My tydzień temu bawiliśmy się na weselu, a Emilka u dziadków :-)
Co u Cobry? Jak jej się mieszka, co z M.?
Agi, eagle, hefi, Milka, Zyrraffka śliczne zdjęcia:tak:
Agi skróciłaś włosy?
Milka Super figurka :tak:
Nadika Zdrówka!!!!!!
Zyrraffka Bardzo ładna z ciebie dziewczyna, masz śliczny uśmiech i niesamowita radość od ciebie bije :tak:
ola ostatnio w jakimś porannym programie tv mówili, że dzieci po skończeniu roczku powinny wypijać ok. 500ml mleka. Chyba muszę Emilkę zacząć nim dopajać ;-) A na prezentach dla dzieci się nie znam.
kasiuj Nie uciekaj na stałe. Przejmuję się tym, co się dzieje u ciebie i Filipka i będzie mi brakować informacji o was :-(

My mieliśmy wczoraj imprezę urodzinową i chcę baaaardzo podziękować koriander za przepis na tort i polecenie stokrotek.:-) Pierwszy raz w życiu piekłam tort (ja nawet zwykłych ciast nie piekę ;-)) i wyszedł pyszny :-D
Była na urodzinkach moja koleżanka ze swoim 1,5rocznym synkiem, który jest prawie 2 razy większy od Emilki :szok: Może przesadziłam: Emilka mu chyba sięgała prawie do ramion :-D

Ostatnia edycja:
reklama
ja pierdziu laski wasze dzieci to małe potworki mleczne mój jak kiedyś mleko wciągał to te4raz ledwie butlę 240 przed snem wypija i to całe jego mleko przez cały dzień

Do góry