reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ufff...dogoniłam dzisiejszą produkcje :)

zyrraffka - śliczne zdjęcia :) Mama i Łukaszek super wygladają :)
Agi78 - piękne zdjęcia na rowerku
Klementinka - jak tam samej z dzieckiem (a właściwie z dwójką dwójką :) )? Jaś zaczął chodzić? Jak mąż?
eagle - widać, że urodzinki Tomusia sie udały :) Na tym zdjeciu, jak siedzą prosto, to Asia z Tomkiem wyglądają prawie jak bliźniaki :)
emalia82 - to faktycznie mialas nerwowy wieczór. Najważniejsze, ze wszystko ok!
Dobrze, że Ola ma kolerzanke - to najlepszy sposób na przejscie przez takie piekło :(

Ja musze sie pochwalic :) Zaczynamy szukac działki :) Jeeeeee :)

reklama
My po spacerku, Łukasz pozwolił mamusi kupić sukienkę, przyglądał sie jak pani nakleja ceny na buty a ja spokojnie przymierzałam :-)hurraaa
teraz śpi, jak wstanie będzie miał frajdę, o mama nalała wodę do baseniku na balkonie :-) a wieczorkiem pójdziemy na plazę, jak przejdzie to najgorsze słońce

agi- swietnie Polusia wygląda na rowerku:))widzę ze Łukasz ma konkurencję

milusia- po co do lekarza??

eagle- Tomus nawet szampana spróbował nieźle :))) jak pieknie wygladają z Asią moją imienniczką:-), swietne dzieciaczki:)) następny Twój post hehe, szalona kobieto:-D:-D przyjeżdżaj do Dziwnowa pogoda bajeczna:-)

olafasola- mój łukasz jak go odstawiłam od piersi tak ładnie przesypiał noc- budził sie o 4-5 butla i spał do 7-8. Teraz chyba po szpitalu tak ma, budzi się około 2-3 na butlę i śpi tylko do 6 :((( mój wypija też jakoś 600-700 ml zagęszczonych kleikiem ale mój nie chce jeść obiadów więc nadrabia mlekiem. Ja kupuje bebiko więc nie zbankrutuję. Jak znajdę to Ci pokarzę co mojej chrześnicy kupiłam, Takie grzybki które się przyczepia na tablicę przeźroczystą a pod nią jest szablon jak je kolorystycznie układać. Mam nadzieję ze nie zamotałam:))

emalia- dobrze że babcia ma się dobrze. Ja też strasznie jestem przywiązana do swoich dzidków, przez 4 lata liceum mieszkałam z nimi, mam nadzieję ze będą żyć baaardzo długo:)
\

Mam zaproszenie na wesele juuuupiiii:))))))))))))Pod koniec sierpnia, ale się cieszę

asencja- klementinkę już pytałam, a Ty jak podchodzisz do drugiej ciąży?też tak emocjonalnie jak do pierwszej?? Jak teraz jest?? powodzenia w znalezieniu działki!

Ostatnia edycja:
jak mi zal mojego dziecka:-(bylam z nim w parku a tam pelno dzieciakow, jakby wszystkie okoliczne szkoly do parku przyszly
on tak patrzyl za tymi dziecmi, raczki wyciagal, machal do nich i wolal, ehhh on ma juz dosc nas doroslych i chce do dzieci a skad ja mu te dzieci wezme
dobrze ze niedlugo brat sie urodzi
na wiosne chyba dam go do przedszkola chociaz na 4 godz dziennie

Asnecja gratuluje, bedziecie sie budowac? bardzo zazdroszcze bo mi sie ciagle marzy wlasny ogrod
zyraffko coraz czesciej chodzi mi ten Dziwnow po glowie zeby skoczyc tak na weekend
koniczynko wpadaj czesciej, lubie czytac co u was
Ola wlasnie przypomnialo mi sie ze swojej bratanicy na dwa latka kupilam mate wodna do rysowania, teraz trzeba zapasowe pisaki kupowac ale bawi sie nia caly czas

asencja- klementinkę już pytałam, a Ty jak podchodzisz do drugiej ciąży?też tak emocjonalnie jak do pierwszej?? Jak teraz jest?? powodzenia w znalezieniu działki!

Podobnie jak Klementynka zupelnie innaczej podchodze do tej ciąży. Czasami zapominam który to tydz, nie mam czasu na cieszenie sie nią, tylko mi troche przeszkadza przy codziennych obowiązkach z Krystiankiem. Szczególnie, że męcze sie juz po min. trzymania go na rękach. Ciesze się bardzo, że bede miała drugą dzidzie, ale moglabym juz urodzić i być znowu sprawna :)

już niewiele zostało asencja:))

klementinko- przyjeżdżaj kochana, Łukaszek chętnie pobawi się z Jasieńkiem. Mój Łukasz uwielbia dzieci, na osiedlu jest taki mały placyk zabaw i chodzę prawie codziennie z Łukim i tam się moze nacieszyć dziećmi

asnecja , klementinka a Wy będąc teraz w ciąży z drugim dzieckiem jesteście na urlopie wychowawczym, czy wróciłyście do pracy i ciągniecie L4 by jakaś kaska wpadła ?? tak pytam bo ja tez bym chciała drugie ale w przyszłym roku, a do pracy napewno nie wrócę (kiedyś pisałam o problemach z pracodawcą)

hej,
nadrobilam, ale nie powiem sporo tego bylo i juz nie pametam co pisalyscie:p

Milka ,żyraffka, Agi, Eagle super fotki!!!! :-)
konniczynka nie znikaj, pisz co jakis czas! no co ty! ;-)
emalia kurcze dobrze ze z babcia oki, starczy tych nerwów...:*

My wczoraj bylismy na placu zabaw, dzieciaki sie wybawily a miki jak zasnl w aucie o 17:30 tak spal do 3:30, o 4 dostal mlako 150ml i spalismy do 7:20:tak: ;-)
Co do ilosci wypitego mleka to miki przed snem wypija210ml, potem po polnocy kolo 150ml, i czasami jak nie dojada sniadanka to mu robie 150 i wypija. i kolo 16 tez wypija:nerd: duzo tego mleka wypija ale nic nieporadze...:p
a tu troche dzieciakow z wczoraj:
DSC03590 m.jpgDSC03586 m.jpgDSC03607 m.jpgDSC03609 m.jpgDSC03588 m.jpgDSC03591 avatar.jpg
i Mikusiowe "bbuuuuziii" :-)
DSC03581 m.jpg

Nie jade na te urodziny, zaprosili w ostatniej chwili a ja mam tam 50 km,mogli chociaz wczoraj powiedziec to bym sobie z samego rana pojechała i chociaz u rodziców posiedziała a tak to prezent musiała by latac i szukac, jechac godzine, godzine posiedziec i zaraz wracać, nie chce mi sie...Co do zabawek dziękuję, może kupie mu coś i dam przy okazji.

Zyrraffka a ty co tak o te ciąże wypytujesz, czyżbyś coś planowała??

Nam kazdy mówi o drugim dziecku, jakby sie zmówili ale my poczekamy jeszcze pare lat:)

zabieram się do odpisywania

zyrraffka to super że łukaszek taki wyrozumiały :) jaką kieckę kupiłaś? na jakąś szczególną okazję?? widzę że Łukaszek tak samo zjada jak Natan, też nadrabiam mlekiem bo je zawsze chetnie wypija, Ostatnio nauczył się pluć i jak nie chce jeśc to pluje, dzisiaj już mi tak ciśnienie podniósł.. na śniadanie pluł jajkiem a na obiad buraczkową więc wszystko w buraczkach (a taka jest pyszna)
zyraffka, milka, agi, eagle, liza- fajne fotki, dzieciaczki są boskie

milusia- chłopcy są chorzy że do lekarza idziecie??

emalia- kurczę jakie przeżycia ostatnio...dobrze że z babcią ok.

Perfecta co tak milczysz?? zawsze już cos napisałaś a tutaj taka cisza. Mam nadzieję że samopoczucie w porządku :)

konniczynka fajnie że tort się udał!! pisz częściej!!!! :) mój Natanek też jest malutki, zawsze przy innych dzieciach wygląda drobniutko :)

izia_tcz pewnie mały nadrabia obiadkami i dlatego tak mało mleka pije. natan straszny niejadek więc znowu mam odwrotnie i wypija więcej mleka bo poprostu lubi, już czasem brakuje mi sił i pomysłów co zrobic by więcej jadł :/

Ostatnia edycja:
reklama
Klementinka - bedziemy sie budować w pow. wyszkowskim. Nie dziwie Ci się, bo też marze o swojej działce....puki nie siądziemy na swoim i nie zrobimy grilla, to nie uwierze :)
nadika - ja bylam na wychowawczym, napisalam podanie, ze chce wrócić do pracy i dałam od razu L4. Tylko ja uprzedziłam pracodawce, ze tak zrobie, bo mialam z nimi dosyc dobre stosunki. Oni tez sie ucieszyli, bo nie zwolnili osoby, która była na zastepstwo za mnie.
Liza - super jest ta Twoja gromadka :)

Do góry