reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kochane dacie radę!!!!
Kasiek - Pelasiek !!!!!!!! Łer ar ju. Ja rozumiem pare dej ofów ale aż tyle!:) Kochana wszystko gra u Ciebie?????? Odpowiedz wysyłając sms o treści "TAK" pod numer ....:) Aj hołp ju'r fajn!!!!

reklama
kasiu litości hehe, dopiero nie będę spac w nocy martwiąc się o jego przyszłość hehehhe

konniczynko- już mam prawie wszystko kupione do dekoracji stołu, jeszcze jakieś kwaity muszę kupić, może zgapię od klementynki szafirki, jeśli nie uda mi się kupić to będą tulipany

Ostatnia edycja:
kasiu już jestem tak zdesperowana ze tak muszę zrobić inaczek się nie da, już próbowałam. Tylko nie wiem czy ja dam radę :((

ale potrafi w ogole pic z butlli?mysle ze jakby byl glodny to by wypil.. kuba nie chcial np pic samej wody,tylko herbatki, ale kiedys sie skonczyla i z braku laku woda tez dobra;)

Ja Jagode odstawiałam stopniowo ale ona miała 3 miesiące jak skończyliśmy cycanie więc to inna bajka. Hankę zaś najpierw odstawiłam od dziennego cyca bo wróciłam do pracy a od nocnego drastycznie krótkim cięciem po prostu postanowiłam ze od dzisiaj nie daje i koniec. Jedną noc płakała az straz miejska przyjechała, a następnej nocy zaciągnęła modyfikowane z niekapka aventu. Z butli ze smokiem nie nauczyła się pić nigdy! No i smoka zaczęła używać dopiero jak cyca odstawiłyśmy. Trzeba się na to odstawianie nocne przygotować psychicznie i być gotowym ze kilka nocy bedzie baaardzo słabych, ale im później się za to weźmiecie tym gorzej bedzie bo dzieci z dnia na dzień mądrzejsze są.
A no i ja miałam "ułatwienie" bo połamałam żebra na nartach i nie byłam w stanie leżeć na boku i karmić a ona tylko na leżąco jadla.

agast- straz miejska :szok: "fantastyczne" ułatwienie wolałabym bez takich :)) , połamane żebra:szok:
lena jakoś wam się udało to moze i nam:(( \
najgorsze te noce, bo ja nie mam tyle wytrwałości, najłatwiej dać cyca i iść dalej spać:(((

Dla mnie to cyckanie to już tez zaczyna się robić drażliwy temat:baffled:teraz zamierzam już po niedzieli zacząć odstawianie najpierw ograniczając zobaczymy czy się uda ze starszą też chciałam powoli odstawiać ograniczając i wyszło tak że ssała2 lata i 3 miesiące i po wielu próbach odstawiania postanowiłam że koniec nigdy już jej nie dam płakała godzine a już w nocy spała normalnie poprostu chyba czuła że jej nie dam i tyle :happy2:Jak ja bym chciała Zośke odzwyczaić bez stresu ale tak mi jej szkoda bo ona jak widzi cycka to tak się cieszy przecierz to jej ulubiona rzecz jest i jak tu jej to zabrac:-D
koriander-ja też chyba nigdy się na podium nie załapałam:no:
zyraffka-też się boje nocy tego że będe śpiąca i dla spokoju jej dam

reklama
Dla mnie to cyckanie to już tez zaczyna się robić drażliwy temat:baffled:teraz zamierzam już po niedzieli zacząć odstawianie najpierw ograniczając zobaczymy czy się uda ze starszą też chciałam powoli odstawiać ograniczając i wyszło tak że ssała2 lata i 3 miesiące i po wielu próbach odstawiania postanowiłam że koniec nigdy już jej nie dam płakała godzine a już w nocy spała normalnie poprostu chyba czuła że jej nie dam i tyle :happy2:Jak ja bym chciała Zośke odzwyczaić bez stresu ale tak mi jej szkoda bo ona jak widzi cycka to tak się cieszy przecierz to jej ulubiona rzecz jest i jak tu jej to zabrac:-D
koriander-ja też chyba nigdy się na podium nie załapałam:no:
zyraffka-też się boje nocy tego że będe śpiąca i dla spokoju jej dam

Właśnie mi też się wydaje, że chyba od razu lepiej odstawić....No ale każde dziecko jest inne:)

Do góry