reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Cześć dziewczyny
Miło mi dołączyć do Waszego grona. Jestem mamą 2 letniego Kacperka, a kolejna niunia ma uodzić się 25 czerwca. Mam pytanie czy wy też tak obsesyjnie boicie się usg diagnozującego wady genetyczne ? Przepraszam jeśli któraś z Was dopiero teraz zaczęła o tym myśleć.

Witaj kochana. Ja nie robię żadnych genetycznych badań jeśli nie ma wskazania:no:byłam w 13 tyg na usg połączonym z badaniem przezierności karkowej i wszystko mieści się w normie więc nie ma co się zadręczać. Wykonuję tylko standardowe badania i wierzę że wszystko będzie dobrze:-)

ja bede miala teraz dopiero USG w 20 tygodniu czyli w polowie stycznia,i zadnych prenatalnych i genetycznych badan nie robie wiec spoko:no::no:
To 20-sto tygodniowe echo jest w szpitalu i musza sprawdzic czy dzidzia ma wszystkie narzady na swoim miejscu o zadnych innych badaniach tu nie slyszalam.
W poprzedniej ciazy tez nie pamietam abym robila jakies badania inne niz zwykle USG -po co sie zadreczac ja licze dni do konca i nie martwie sie niczym bo napewno bedzie wszystko dobrze :tak::-D:tak::-D

Super podejście:tak::-D pewnie że będzie dobrze i urodzimy zdrowe piękne bobaski:-D Ja też następne usg będę miała w 20 tyg tak jak u Ciebie- żeby sprawdzić czy dzidzia ma wszystko tam gdzie trzeba :tak:

A jeśli o nerwy chodzi, to też mi się wyrywają spod kontroli nieraz...:zawstydzona/y::-(

reklama
Trzeba być dobrej myśli :-) Mi właśnie chodziło o te badania USG o których piszesz. Nic innego nie zamiarzeam robić.
CO nastroju to jestem wyjątkowo zrównaważona. Jakby poukładało mi się w głowie-potrafię się skoncentrować. Wydaje mi się również, że nabrałam pewności siebie :tak:

Ostatnia edycja:
A ja co do badań mam takie zdanie, że i tak co by nie było to i tak nic nie da mi ta wiedza. A poważniejsze wady które da się operować jeszcze w łonie matki powinny wyjść w okolicach USG połówkowego.

Ja już wróciłam do domku i nie ruszam się z niego na dłużej niż spacer z psem, niby słoneczko i ładnie na dworze ale wiatr straszny i zdradliwy.
Spać mi się chce i chyba zaraz się zdrzemnę chwilkę i mam nadzieje że wstanę w lepszym humorze niż jestem.
Mój mąż poszedł do pracy i wróci po północy, nie lubię spędzać wieczorów bez niego - szczególnie teraz :-(.

Witam nową czerwcówkę :-D

a ja dzisiaj w koncu mam energie
w reszcie cos chce mi sie robic
po dwoch tygodniach spania
prawie nie mam dolegliwosci, tylko troche mdlosci i tak brzuszek czuje
super uczucie

Mój mąż poszedł do pracy i wróci po północy, nie lubię spędzać wieczorów bez niego - szczególnie teraz :-(.

No to współczuję. A ja narzekałam że moj mąż dlugo pracuje, na szczęście teraz zmienili mu godziny pracy i druga zmiana trwa już tylko do 18, a nie do 20 jak wcześniej:tak: Bo nie lubiłam jeść obiadu o 21:-p

Witam w poniedzialek!

Wstalam dzisiaj o 12:tak: Nie zle lenistwo, ale jak juz sie podnioslam to napierw ogarnelam siebie a potem mieszkanie. W weekend bylo nam szkoda czasu na porzadki to dzisiaj normalnie koty po podlodze sie ganialy, hehe
Potem pojechalam odebrac buty z reklamacji (zepsuly sie po 2 dniach noszenia) naprawili, ciekawe na jak dlugo :wściekła/y: Chcialam zaoszczedzic i kupilam w CCC a tam czasem takie g.... sprzedaja ze szok!

W srode mam usg, to bedzie to genetyczne i denerwuje sie. Nie tyle tym ze jakies wady by wyszly tylko ogolnie czy serduszko bije itd. Myslalam ze w drugiej ciazy juz sie nie ma takich nerwow, a tu guzik!

A i jeszcze Wam napisze, ze kupilam na tej aukcji http://allegro.pl/item815124787_getry_legginsy_leginsy_ciazowe_dlugie_l_170.html legginsy ciazowe i sa super. Takie tanie a jakosc bardzo dobra!

Ostatnia edycja:
No to współczuję. A ja narzekałam że moj mąż dlugo pracuje, na szczęście teraz zmienili mu godziny pracy i druga zmiana trwa już tylko do 18, a nie do 20 jak wcześniej:tak: Bo nie lubiłam jeść obiadu o 21:-p

zdec mój pracuje wg grafiku :-( Więc pracuje różnie np. dzisiaj od 15 do 00:30. Pracuje w weekendy i święta. Z zaplanowaniem czegokolwiek mamy problem.

reklama
dziewczyny ja mam pytanie co moze oznaczac zielona kupka-mojaprzepraszam za takie pytanie wiem ze to temat fuj,ale sie martwie,bo pierwszy raz tak mam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry