Gosia***
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny
Miło mi dołączyć do Waszego grona. Jestem mamą 2 letniego Kacperka, a kolejna niunia ma uodzić się 25 czerwca. Mam pytanie czy wy też tak obsesyjnie boicie się usg diagnozującego wady genetyczne ? Przepraszam jeśli któraś z Was dopiero teraz zaczęła o tym myśleć.
Witaj kochana. Ja nie robię żadnych genetycznych badań jeśli nie ma wskazaniabyłam w 13 tyg na usg połączonym z badaniem przezierności karkowej i wszystko mieści się w normie więc nie ma co się zadręczać. Wykonuję tylko standardowe badania i wierzę że wszystko będzie dobrze:-)
ja bede miala teraz dopiero USG w 20 tygodniu czyli w polowie stycznia,i zadnych prenatalnych i genetycznych badan nie robie wiec spoko
To 20-sto tygodniowe echo jest w szpitalu i musza sprawdzic czy dzidzia ma wszystkie narzady na swoim miejscu o zadnych innych badaniach tu nie slyszalam.
W poprzedniej ciazy tez nie pamietam abym robila jakies badania inne niz zwykle USG -po co sie zadreczac ja licze dni do konca i nie martwie sie niczym bo napewno bedzie wszystko dobrze
Super podejście pewnie że będzie dobrze i urodzimy zdrowe piękne bobaski Ja też następne usg będę miała w 20 tyg tak jak u Ciebie- żeby sprawdzić czy dzidzia ma wszystko tam gdzie trzeba
A jeśli o nerwy chodzi, to też mi się wyrywają spod kontroli nieraz...:-(