Mój w poprzedniej ciąży, to na początku mała kopała słabo, a zaczęła gdzieś koło 18-20tygodnia to mówił że nic nie czuje, bo ma za grubą skórę;-) Czuł dopiero jak już nawet było na brzuchu widać że ktoś chce się ze środka wydostać:-)
reklama
I
iiwka
Gość
Witam po krótkiej nieobecności związanej z mega leniem i gośćmi(których miałam przez weekend).
Czuję się dobrze,tylko głowa mnie boli dzisiaj.bo i macica też daje o sobie znać;-)
Tyle co się zorientowałam to piszecie o ruchach.Ja w pierwszej ciąży pierwszy raz poczułam ruchy w 16 tc ;-)
Czuję się dobrze,tylko głowa mnie boli dzisiaj.bo i macica też daje o sobie znać;-)
Tyle co się zorientowałam to piszecie o ruchach.Ja w pierwszej ciąży pierwszy raz poczułam ruchy w 16 tc ;-)
I
iiwka
Gość
To Twój M też już je czuł??? Szybko;-) Bo ja to czułam w 16 a M to ok 18 dopiero.Ale też słyszałam że w drugiej ciąży szybciej się czujekasiulka_1980- jestem w połowie 11 tygodnia, też na początku byłam zdziwiona,ze tak wcześnie, ale z pierwszym dzieckiem poczułam już w 15 tygodniu i lekarz mi mówił,że teraz może to być wcześniej ale jak wczoraj poczuł ruchy mój mąż to się upewniłam,że mi się nie wydaje
Cześć dziewczyny
Miło mi dołączyć do Waszego grona. Jestem mamą 2 letniego Kacperka, a kolejna niunia ma uodzić się 25 czerwca. Mam pytanie czy wy też tak obsesyjnie boicie się usg diagnozującego wady genetyczne ? Przepraszam jeśli któraś z Was dopiero teraz zaczęła o tym myśleć.
Miło mi dołączyć do Waszego grona. Jestem mamą 2 letniego Kacperka, a kolejna niunia ma uodzić się 25 czerwca. Mam pytanie czy wy też tak obsesyjnie boicie się usg diagnozującego wady genetyczne ? Przepraszam jeśli któraś z Was dopiero teraz zaczęła o tym myśleć.
Ostatnia edycja:
mama mikolaja
Fanka BB :)
ja bede miala teraz dopiero USG w 20 tygodniu czyli w polowie stycznia,i zadnych prenatalnych i genetycznych badan nie robie wiec spoko
To 20-sto tygodniowe echo jest w szpitalu i musza sprawdzic czy dzidzia ma wszystkie narzady na swoim miejscu o zadnych innych badaniach tu nie slyszalam.
W poprzedniej ciazy tez nie pamietam abym robila jakies badania inne niz zwykle USG -po co sie zadreczac ja licze dni do konca i nie martwie sie niczym bo napewno bedzie wszystko dobrze
To 20-sto tygodniowe echo jest w szpitalu i musza sprawdzic czy dzidzia ma wszystkie narzady na swoim miejscu o zadnych innych badaniach tu nie slyszalam.
W poprzedniej ciazy tez nie pamietam abym robila jakies badania inne niz zwykle USG -po co sie zadreczac ja licze dni do konca i nie martwie sie niczym bo napewno bedzie wszystko dobrze
Mąż okupuje mi laptopa, pozwolił mi tylko łaskawie wejść na 5 minut i przywitać się z Wami, co niniejszym czynię :-)
U mnie dziś szykuje sie kolejny dzień porządków, spacer też będzie w planie, bo ładnie na dworze :-)
iziatcz- ja stałam się strasznie czepliwa do męża, zawsze byłam, ale teraz to przechodzę samą siebie Mam nadzieję, że wkrotce poziom hormonów choć trochę opadnie i dojdę ze sobą do ładu :-)
Koriander- to udanej wizyty u położnej życzę, to jest kobitka, która będzie się opiekować Wami przez całą ciążę i na porodzie też będzie?
zdec- trzymam kciuki za wizytę :-)
zbik5- witaj wśród nas :-) My tu w większości panikujemy bardziej niż trzeba;-) Dlatego się tu wspieramy i dodajemy sobie odwagi :-)
Miłego dnia dziewczyny!
U mnie dziś szykuje sie kolejny dzień porządków, spacer też będzie w planie, bo ładnie na dworze :-)
iziatcz- ja stałam się strasznie czepliwa do męża, zawsze byłam, ale teraz to przechodzę samą siebie Mam nadzieję, że wkrotce poziom hormonów choć trochę opadnie i dojdę ze sobą do ładu :-)
Koriander- to udanej wizyty u położnej życzę, to jest kobitka, która będzie się opiekować Wami przez całą ciążę i na porodzie też będzie?
zdec- trzymam kciuki za wizytę :-)
zbik5- witaj wśród nas :-) My tu w większości panikujemy bardziej niż trzeba;-) Dlatego się tu wspieramy i dodajemy sobie odwagi :-)
Miłego dnia dziewczyny!
Tak więcej o mnie, a raczej moim stanie obecnym. Siedzę sobie na zwolnieniu 3 tygodniowym, ponieważ pracuję w szkole i boję się tych wszystkich gryp itp przynajmniej w 1 trymestrze. Jeśli nie będzien nagłego zwroty akcji to wracam do pracy za dwa tyg. W domu nie jest lekko. Kacperek daje popalić. Przeżywa jakieś problemy emocjonalne, pewnie nie ostatnie w swoim życiu.
Ja czuję się fatalnie od rana mam mdłości, które ok 21 przeradzają się w wilczy apetyt. ;-)
Ja w pierwszej ciąży tyż nie miałam usg robionego w tym okresie, w którym można te rzeczy wyłapać i chyba w sumie dobrze.
Co do ruchów to w pierwszej ciąży zaczęłam je czuć podręcznikowo czyli w 21 TC.
Pozdrawiam:-)
Ja czuję się fatalnie od rana mam mdłości, które ok 21 przeradzają się w wilczy apetyt. ;-)
Ja w pierwszej ciąży tyż nie miałam usg robionego w tym okresie, w którym można te rzeczy wyłapać i chyba w sumie dobrze.
Co do ruchów to w pierwszej ciąży zaczęłam je czuć podręcznikowo czyli w 21 TC.
Pozdrawiam:-)
Ostatnia edycja:
Klementinka
Fanka BB :)
witam Dziewczyny
ja klotliwa nie jestem, wrecz odwrotnie, te hormony zrobily mnie mega spokojna
u nas brzydka pogoda, taka szarzyzna wiec chyba posprzatam w domu
poza tym paznokcie musze sobie zrobic i ogolnie doprowadzic sie do stanu normalnosci
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, i u lekarzy i poloznych
ja klotliwa nie jestem, wrecz odwrotnie, te hormony zrobily mnie mega spokojna
u nas brzydka pogoda, taka szarzyzna wiec chyba posprzatam w domu
poza tym paznokcie musze sobie zrobic i ogolnie doprowadzic sie do stanu normalnosci
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, i u lekarzy i poloznych
co do mojej sfery emocjonalnej w ciąży, to napiszę tak jak Mój Mąż to wytrzyma to chyba kupię mu jakiś medal albo puchar za cierpliwość bo mi się humor zmienia trzy razy na minutę ;-) i potrafi mnie wszystko z równowagi wyprowadzić, a że mam cięty język jak się kłócę to bywa ostro, ale mój P to dzielnie znosi i woli mi zejść z drogi
czasem muszę tylko uważać, bo łapie się na tym,że złoszczę się na małego a za chwilę ryczę,że na niego nakrzyczałam, a On nie wie o co chodzi:-(
czasem muszę tylko uważać, bo łapie się na tym,że złoszczę się na małego a za chwilę ryczę,że na niego nakrzyczałam, a On nie wie o co chodzi:-(
reklama
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Kochana, mam tak samo tyle że mój małż jakis nierozumny tym razem i chyba nie rozumie że to hormony ciągle się ścinamy...co do mojej sfery emocjonalnej w ciąży, to napiszę tak jak Mój Mąż to wytrzyma to chyba kupię mu jakiś medal albo puchar za cierpliwość bo mi się humor zmienia trzy razy na minutę ;-) i potrafi mnie wszystko z równowagi wyprowadzić, a że mam cięty język jak się kłócę to bywa ostro, ale mój P to dzielnie znosi i woli mi zejść z drogi
Co do ruchów dziecka to w pierwszej ciąży poczułam w 18tc,teraz szybciej brzuszek rośnie to i myślę że dzidzia wcześniej kopnie;-)
Współczuję kobietkom wymiotującym...ja na szczęście ani razu poprzednio i teraz nie miałam tego, może czasem mnie mdliło no i zapach perfum a przede wszystkim papierosów działają na mnie mdląco i jest mi niedobrze. Dzięki fasolce rzuciłam palenie i mam nadzieję nigdy do tego nie wracaćbleee...
zbik5-ja się cholernie boję usg genetycznego...W marcu tego roku przestałam brać Izotek, lek tetragenny, który powoduje wady płodu...Co prawda od zaprzestania brania leku do zajścia w ciążę minęło pół roku no i brałam go tylko 4 miesiące to jednak się boję...mój gin twierdzi,że niepotrzebnie, bo jż dawno lek nie działa na mój organizm. No ale obawa pozostaje. Uspokoję się dopiero po usg w 20 tyg.
Wszystkim dziewczynom, które czeka wizyta w tym tyg życzę samych dobrych wiadomości i czekamy na relacje z usg!
ja jestem jakaś zamulona dziś, nie chciało mi się umyć włosów a musze po małego do przedszkola jeszcze jechać. Niby siedzę w domu a ciąfle zmęczona jestem a wieczorem brzuch pobolewa i muszę leżeć...
Zyczę wszystkim miłego dnia!