reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Mój w poprzedniej ciąży, to na początku mała kopała słabo, a zaczęła gdzieś koło 18-20tygodnia to mówił że nic nie czuje, bo ma za grubą skórę;-) Czuł dopiero jak już nawet było na brzuchu widać że ktoś chce się ze środka wydostać:-)

reklama
Witam po krótkiej nieobecności związanej z mega leniem i gośćmi(których miałam przez weekend).
Czuję się dobrze,tylko głowa mnie boli dzisiaj.bo i macica też daje o sobie znać;-)
Tyle co się zorientowałam to piszecie o ruchach.Ja w pierwszej ciąży pierwszy raz poczułam ruchy w 16 tc ;-)

kasiulka_1980- jestem w połowie 11 tygodnia, też na początku byłam zdziwiona,ze tak wcześnie, ale z pierwszym dzieckiem poczułam już w 15 tygodniu i lekarz mi mówił,że teraz może to być wcześniej:-D:-D ale jak wczoraj poczuł ruchy mój mąż to się upewniłam,że mi się nie wydaje:-D:-D
To Twój M też już je czuł???:szok: Szybko:tak::tak:;-) Bo ja to czułam w 16 a M to ok 18 dopiero.Ale też słyszałam że w drugiej ciąży szybciej się czuje:tak:

Cześć dziewczyny
Miło mi dołączyć do Waszego grona. Jestem mamą 2 letniego Kacperka, a kolejna niunia ma uodzić się 25 czerwca. Mam pytanie czy wy też tak obsesyjnie boicie się usg diagnozującego wady genetyczne ? Przepraszam jeśli któraś z Was dopiero teraz zaczęła o tym myśleć.

Ostatnia edycja:
ja bede miala teraz dopiero USG w 20 tygodniu czyli w polowie stycznia,i zadnych prenatalnych i genetycznych badan nie robie wiec spoko:no::no:
To 20-sto tygodniowe echo jest w szpitalu i musza sprawdzic czy dzidzia ma wszystkie narzady na swoim miejscu o zadnych innych badaniach tu nie slyszalam.
W poprzedniej ciazy tez nie pamietam abym robila jakies badania inne niz zwykle USG -po co sie zadreczac ja licze dni do konca i nie martwie sie niczym bo napewno bedzie wszystko dobrze :tak::-D:tak::-D

Mąż okupuje mi laptopa, pozwolił mi tylko łaskawie wejść na 5 minut i przywitać się z Wami, co niniejszym czynię :-)
U mnie dziś szykuje sie kolejny dzień porządków, spacer też będzie w planie, bo ładnie na dworze :-)

iziatcz- ja stałam się strasznie czepliwa do męża, zawsze byłam, ale teraz to przechodzę samą siebie :crazy::zawstydzona/y: Mam nadzieję, że wkrotce poziom hormonów choć trochę opadnie i dojdę ze sobą do ładu :-)
Koriander- to udanej wizyty u położnej życzę, to jest kobitka, która będzie się opiekować Wami przez całą ciążę i na porodzie też będzie?
zdec- trzymam kciuki za wizytę :-)
zbik5- witaj wśród nas :-) My tu w większości panikujemy bardziej niż trzeba;-) Dlatego się tu wspieramy i dodajemy sobie odwagi :-)

Miłego dnia dziewczyny!

Tak więcej o mnie, a raczej moim stanie obecnym. Siedzę sobie na zwolnieniu 3 tygodniowym, ponieważ pracuję w szkole i boję się tych wszystkich gryp itp przynajmniej w 1 trymestrze. Jeśli nie będzien nagłego zwroty akcji :no: to wracam do pracy za dwa tyg. W domu nie jest lekko. Kacperek daje popalić. Przeżywa jakieś problemy emocjonalne, pewnie nie ostatnie w swoim życiu.
Ja czuję się fatalnie od rana mam mdłości, które ok 21 przeradzają się w wilczy apetyt. ;-)
Ja w pierwszej ciąży tyż nie miałam usg robionego w tym okresie, w którym można te rzeczy wyłapać i chyba w sumie dobrze.
Co do ruchów to w pierwszej ciąży zaczęłam je czuć podręcznikowo czyli w 21 TC.
Pozdrawiam:-)

Ostatnia edycja:
witam Dziewczyny
ja klotliwa nie jestem, wrecz odwrotnie, te hormony zrobily mnie mega spokojna
u nas brzydka pogoda, taka szarzyzna wiec chyba posprzatam w domu
poza tym paznokcie musze sobie zrobic i ogolnie doprowadzic sie do stanu normalnosci

trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, i u lekarzy i poloznych

co do mojej sfery emocjonalnej w ciąży, to napiszę tak jak Mój Mąż to wytrzyma to chyba kupię mu jakiś medal albo puchar za cierpliwość :-D:-D bo mi się humor zmienia trzy razy na minutę ;-) i potrafi mnie wszystko z równowagi wyprowadzić, a że mam cięty język jak się kłócę to bywa ostro, ale mój P to dzielnie znosi i woli mi zejść z drogi:-D
czasem muszę tylko uważać, bo łapie się na tym,że złoszczę się na małego a za chwilę ryczę,że na niego nakrzyczałam, a On nie wie o co chodzi:-(

reklama
co do mojej sfery emocjonalnej w ciąży, to napiszę tak jak Mój Mąż to wytrzyma to chyba kupię mu jakiś medal albo puchar za cierpliwość :-D:-D bo mi się humor zmienia trzy razy na minutę ;-) i potrafi mnie wszystko z równowagi wyprowadzić, a że mam cięty język jak się kłócę to bywa ostro, ale mój P to dzielnie znosi i woli mi zejść z drogi:-D
czasem muszę tylko uważać, bo łapie się na tym,że złoszczę się na małego a za chwilę ryczę,że na niego nakrzyczałam, a On nie wie o co chodzi:-(
Kochana, mam tak samo:cool2: tyle że mój małż jakis nierozumny tym razem i chyba nie rozumie że to hormony:crazy: ciągle się ścinamy...
Co do ruchów dziecka to w pierwszej ciąży poczułam w 18tc,teraz szybciej brzuszek rośnie to i myślę że dzidzia wcześniej kopnie;-)
Współczuję kobietkom wymiotującym...ja na szczęście ani razu poprzednio i teraz nie miałam tego, może czasem mnie mdliło no i zapach perfum a przede wszystkim papierosów działają na mnie mdląco i jest mi niedobrze. Dzięki fasolce rzuciłam palenie i mam nadzieję nigdy do tego nie wracać:no:bleee...
zbik5-ja się cholernie boję usg genetycznego...W marcu tego roku przestałam brać Izotek, lek tetragenny, który powoduje wady płodu...Co prawda od zaprzestania brania leku do zajścia w ciążę minęło pół roku no i brałam go tylko 4 miesiące to jednak się boję...mój gin twierdzi,że niepotrzebnie, bo jż dawno lek nie działa na mój organizm. No ale obawa pozostaje. Uspokoję się dopiero po usg w 20 tyg.
Wszystkim dziewczynom, które czeka wizyta w tym tyg życzę samych dobrych wiadomości i czekamy na relacje z usg!
ja jestem jakaś zamulona dziś, nie chciało mi się umyć włosów a musze po małego do przedszkola jeszcze jechać. Niby siedzę w domu a ciąfle zmęczona jestem a wieczorem brzuch pobolewa i muszę leżeć...
Zyczę wszystkim miłego dnia!

Do góry