reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

koriander - zdrówka dla Lili! mam nadzieję, że przepędzicie szybko choróbsko!
klementinka - powiedz mi proszę jak się czujesz ze świadomością, że będziesz miała dwójkę małych rojberków? kurcze bo my się zastanawiamy żeby tak gdy Jagoda skończy rok, zmajstrować sobie drugie dzieciątko tylko trochę się boję...

reklama
klementinka - powiedz mi proszę jak się czujesz ze świadomością, że będziesz miała dwójkę małych rojberków? kurcze bo my się zastanawiamy żeby tak gdy Jagoda skończy rok, zmajstrować sobie drugie dzieciątko tylko trochę się boję...

klementinka-a czym inhalujecie bo ja tylko sól fizjologiczna mam w domu i sama niewiem co do tego kupic lekarz najpierw kazał kupic inhalator a póżniej powiedział że narazie nie trzeba inhalowac i nic nie przepisał więc pozostaje mi narazie sól ona tez nawet dobrze nawilża

Witam mamusie :)
Pisze, zeby sie pochwalic - bylam na USG i termin z 27 września na 19 września przeskoczył, a u mnie liczy sie termin porodu tylko po tym co lekarz powie :) Czyli już 14 tydz. sie zaczął...ale ten czas leci...
Dzidzia ma juz 7 cm i wygląda czadzikowo na zdjęciach :) Profil buzi było widać, rączki, nóżki - wszystko super :)

U Krystianka wszystko dobrze. Już coraz pewniej stoi na nóżkach i tylko lekko przytrzymuje się jedną rączką. Głodomorek z niego niesamowity, ale niech tylko mama nie poda jedzonka, to jest plaaaacz :)

super, wklej zdjęcie fasoleczki!!:tak:

Witam po powrocie od mojej kochanej, cudownej i najlepszej p Lenki :-D

topór wojenny zakopany:-D:-D:-D

Przywitam sie poki mala spi, bo pozniej znowu nie dam rady,
Przede wszystkim DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA WSPARCIE, gosigro za przekazanie esemeskow, oraz gosi, Perfectie i kasij za osobista troske :-D:tak: Kochane jestescie, w ciezkich chwilach drobne slowa znacza na prawde wiele!!!

U nas troche lepiej, goraczki nie ma, Lila ma bardzo duzo bakterii w moczu wiec robiony jest teraz posiew zeby dobrac antybiotyk, na razie dostala ogolny zeby przystopowac namnazanie bakterii, goraczke i bol przy siusianiu (ktorego nie zauwazylismy gdyz dostawla caly czas paracetamol na zbicie goraczki, a przy okazji zbijal bol- od wczoraj jest bez czopkow i placze strasznie przy siusianiu :-:)-() Bardzo nie chcialam zeby dostawala antybiotyk ale niestety infekcja drog moczowych jest zbyt niebezpieczna. Czeka nas w przyszlym tygodniu USG zeby wykryc ewentualne nieprawidlowosci w budowie drog, bo wowczas te infekcje leczy sie inaczej..

olavip doczytalam twoj post, gosiagro zwrocila mi uwage ze ktos pisal o tym wczoraj: u Lili tez zrastaja sie lekko mniejsze wargi, juz od 3 miesiaca (ja "tam" zagladam od urodzenia bo tutaj tak ucza), jest to przypadlosc bardzo niestety popularna wsrod dziewczynek, podobno zdarza sie czesciej niz stulejka u chlopcow a wykrywana jest znacznie rzadziej z wiadomych przyczyn. Nam lekarz zalecil naluszczanie i dal masc z estrogenem (jego brak rzeczywiscie jest jedna z glownych przyczyn zrastania). Zabiegi wykonywane sa tylko w przypadku calkowitego zarosniecia, i niestety czesto sa przyczyna pozniejszych zrostow, trzeba po zabiegu bardzo dokladnie kontrolowac.. My zaczniemy po USG smarowac mascia, na razie tego nie robilam bo mielismy obserwowac czy sie poglebia (u nas nie).

dobrze Kochana, że gorączki nie ma, trochę Lilcia się wzmocni. Kurcze a u nas mówili, żeby nie zaglądać, dobrze ze o tym piszcie z olivip, ja czasami rozchylam, ale teraz będę to robić znacznie częściej. Duzo zdrówka dzielne babki z Was!

Klementinka - ty też się fasolką pochwal:tak::tak:

Sto lat dla Małgosi, Michałka i Soni!

Nie pamiętam która z Was pisała o tych wargach pierwsza, ale baaardzo dziękuję za opisanie, bo naprawdę nic o tym nie wiedziałam. Jeszcze głupia baba w szpitalu po porodzie mi powiedziała, że tego się nie dotyka, nie myje tego śluzu, że to się samo oczyści. Szczęscie w nieszczęściu, leżałyśmy tydzień po urodzeniu z małą w innym szpitalu i mnie zrąbali że trzeba tam myć. Ale nie powiedzieli nic więcej. Dzisiaj sprawdziłam u małej, póki co jest ok, ale przez nieświadomość moja córa mogłaby być kolejną z problemem.

Wszystkim chorym dzieciaczkom życzę powrotu do zdrowia.

klementinka-a czym inhalujecie bo ja tylko sól fizjologiczna mam w domu i sama niewiem co do tego kupic lekarz najpierw kazał kupic inhalator a póżniej powiedział że narazie nie trzeba inhalowac i nic nie przepisał więc pozostaje mi narazie sól ona tez nawet dobrze nawilża
salbutamol a na noc budesonid, oba na oskrzela
sola mozna nawet co godz inhalowac
prawde mowiac nie wiem co ci odpisac
chyba kazdy musi sam w swojej sytuacji zdecydowac:)

Gosiu chetnie sie pochwale, tylko skaner uruchomie

witajcie po kilku dniach nieobecności nie odzywałam się bo trochę problemów się nałożyło i jakoś nie bardzo daję sobie z nimi radę ale co będę smęcić
koriander mam nadzieję że gorączka już odpuści i antybiotyk zadziała
asencja klementinka gratki podglądania fajne uczucie oglądać taką małą istotkę czemu ten czas tak szybko mija
dziękujemy z Michałkiem za życzonka

reklama
Hej Dziewczyny :)
Najpierw się przywitam i napiszę że wczorajszy piwkowy wieczorek udał się w 200% :p Dzisiaj oboje mieliśmy kaca ale samopoczucie o niebo lepsze :) Praktycznie cały dzisiejszy dzień jeszcze spędziliśmy u teściowej wiec odpoczęłam od wszystkiego i nabrałam sił na następne dni :) Taki wieczór daje mi naprawdę kopa :)

Do góry