reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witajcie

A ja wpadłam pochwalić się, że wychodzi nam 7 ząbek - dolna prawa dwójeczka :-)

Miłego weekendu życzymy :-)

4kfgcg.jpg
 
No to proponuję papryczkę faszerowaną:) po dwie połówki na osobę
Mięso mielone przypraw czosnkiem , pieprzem , solą :)
Papryczkę pokrój na połówki usuń pestki. Nadziej papryczki mieskiem i na to albo po 2 palsterki sera żółtego albo starty ser na tarce i do piekarnika na 30 minut 180 stopni. Do tego z powodzeniem możesz podać chrupiącą tortiję i sos tzatziki
Sos tzatziki - ścieramy ogórka na średniej tarce , posolić i odstawic na 10 minut by puścił wodę:) odsączamy z wody , dodajemy czosnek , pieprz i zalewamy jogurtem.
Mięso oczywiście surowe bez podsmażania , do mięska można dodac pieczarki zarumienione na patelni:)
 
No to proponuję papryczkę faszerowaną:) po dwie połówki na osobę
Mięso mielone przypraw czosnkiem , pieprzem , solą :)
Papryczkę pokrój na połówki usuń pestki. Nadziej papryczki mieskiem i na to albo po 2 palsterki sera żółtego albo starty ser na tarce i do piekarnika na 30 minut 180 stopni. Do tego z powodzeniem możesz podać chrupiącą tortiję i sos tzatziki
Sos tzatziki - ścieramy ogórka na średniej tarce , posolić i odstawic na 10 minut by puścił wodę:) odsączamy z wody , dodajemy czosnek , pieprz i zalewamy jogurtem.
Mięso oczywiście surowe bez podsmażania , do mięska można dodac pieczarki zarumienione na patelni:)
uwielbiam to!moja mama robi , a wersje z serem w srodku jeszcze bardziej ;p
serojad jestem;p
 
Jak mogę to podpowiem, że ja papryki już przekrojone i wydrążone przed faszerowaniem wkładam wpierw same do piekarnika na ok 5-10 minut - one wtedy puszczają dużo soku i wody, które wylewam i dopiero po tym faszeruję, inaczej farsz zawsze trochę mi wodą podchodzi.
 
No to proponuję papryczkę faszerowaną:) po dwie połówki na osobę
Mięso mielone przypraw czosnkiem , pieprzem , solą :)
Papryczkę pokrój na połówki usuń pestki. Nadziej papryczki mieskiem i na to albo po 2 palsterki sera żółtego albo starty ser na tarce i do piekarnika na 30 minut 180 stopni. Do tego z powodzeniem możesz podać chrupiącą tortiję i sos tzatziki
Sos tzatziki - ścieramy ogórka na średniej tarce , posolić i odstawic na 10 minut by puścił wodę:) odsączamy z wody , dodajemy czosnek , pieprz i zalewamy jogurtem.
Mięso oczywiście surowe bez podsmażania , do mięska można dodac pieczarki zarumienione na patelni:)

Dzięki, jakoś myśląc o tortillach nie wpadłam na to, że można je podać do papryk faszerowanych! A same papryki robiłam zwykle z farszem mięsno -ryżowym, zrobię dzisiaj z serkiem żółtym.

A macie może jakiś pyszny pomysł na serek biały zrobiony do kanapek inaczej niż standardowo, tzn. z cebulką czy szczypiorkiem, rzodkiewką itp?

Kasiulka - gratulacje, imponująca ilość:) I jaki piękny, śnieżnobiały uśmiech na zdjęciu!!!
 
Ostatnia edycja:
Kasiulka - Kochana wow 7 zęboli a jakie Hania ma już duuuuże te zęby zajęczyca jedna przepiękna!:) KONGRATULEJSZONSY!!!!
Casia -Ja to z serka białego robię twarożek:) ze wszystkim. Napierw kroje rzodkiewkę , ogórka , szczypiorek , pomidorka solę to wszystko
i odstawiam na pół h by sie odwodniły:) i przeszły smakami:) potem dodaję twaróg , jogurt lub smietanę i posolę popieprzę i ZA OKNO WY....:):):) Taki żarcik mi do głowy,....:p dodaje czosnek granulowany i tak może stać te twaróg z 3 dni nawet w lodóweczce bo nie puszcza soków:) Smacznego:)
Lencja - ma rację jednak surowe miesko jak dasz to nie przesiąkają soczki bo ono się robi twarde :) i miesza się z sokiem z mięska a do tortii może być to dobre:) Do ziemniaczków ja też na chwilkę papryczki na 5 minutek wstawiam same:)
 
ciekawe jak tam korianderkowe dzieczyny??


Łuki zasnął a ja wkońcu zasiadłam do sniadanka przy BB

aisa- zapewne ząbki, zrozum Basię, napewno bidulka się męczy:(( jeżeli to ząbki to mam nadzieję, ze szybko wyjdą.

kasiulka- to ząbkowa księżniczka z Hani, śliczności:))

casia ja lubię pstę twarogowo- tuńczykową, twaróg do tego puszka tuńczyka w sosie własnym, torochę jogurtu(lub śmietany albo majonezu), przyprawiasz do smaku, czasem dodaję ogórka konserwowego pokrojonego w drobniutką kostkę pyyycha
 
reklama
Do góry