reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Biedna Lilcia jak się wycierpi maleństwo:-:)-( mama nadzieję, ze jutro się coś wyjaśni! Przytulam was obie!
A wszystkim pozostałym mówię dobranoc

AAAA pampersy Dada zmieniła nazwe na Dada premium i są megaaaaaa mieciutkie...akurat wziełam orginalnego pampersa bo takich uzywa Marcelek i Gai Dada premium i jak dla mnie to różnią sie tylko rysunki są super!!!
Emalia są już w naszej biedronie te co Ci kiedys pisałąm:)

noo kuba juz od tygodnia je ma.mieciutkie,i ciensze i takie bardziej fajne sa;D a cena poki co ta sama:D

zyraffka jakis czas mnie nie było tutaj :p wiesz Filip w pewnym momencie tak z dnia na dzien tezmi przestał jesc kaszki potem pic mm ;/ wymyslałamnapociłam sie a teraz je dosłownie wszytko nie duzo ale je :) sa tylko 2 rzeczy na które ma odruch wymiotny : mm i kaszki ;/ zycze duzo cierpliwowci bo wiem co to jest :) a Emilka wogole niechaiłami jesc łycha i pic z butli wiec tez walka nie z tej ziemi ale teraz to wcina za trzech :)

Lena no ja mowiłam o pampkach :) a z DADA dzieki -wypróbuje bo u nas podwojne kupowanie ;/ a ceny powalające ;/ kiedys miaąłmale były twarde i takie jakies ;/ jutro nalot na biedrnke robie :p aaa pewnie wiecie ale teraz w biedronce sa chusteczki 4-pak za niecałe 12 zł :)

koriander zdrówka jeszcze raz :)

dobranoc wszystkim :)

Wpadłam tylko na chwilkę życzyć zdrówkeczka Lilici...Biedna, dzielna dziewczynka....Oby ta gorączka w końcu odpuściła bo się wymęczą obie....Tule mocno....i czekam jutro na dobre wieśći....Niech Ci lekarze zaczną w końcu działać!!!!
Buziaki i dobranoc....Będę w weekend...Bo jutro czeka mnie duuuużo pracy.....a potem spacerek dłuuuuuugi z córcią....:-)

A ja się przywitam z Wami śpiochami! Ufff, w końcu znalazłam chwilę, bo przez ostatnie dwa tygodnie nie miałam czasu nawet poczytać porządnie...

Przede wszystkim ściskam koriander i trzymam kciuki za zdrówko Lili, choróbska precz, Ewelinka -mam nadzieję, że nic się nie przyplątało i już będzie dobrze. Cieszę się, że już po szpitalu.

kasiek1983 - bardzo fajny wózek, ja też właśnie kupiłam spacerówkę, przyszła kilka dni temu i jestem mega zadowolona i zachwycona. Co prawda miałam kupić jakiś ok. 7 kg, ale zdecydowałam się na cosatto venture w kolorze chilli, taki: WÓZEK COSATTO VENTURE + SPIWOREK (1468871676) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. Świetnie się prowadzi i chyba bardzo wygodny, bo Mały rozkłada się w nim z błogim uśmiechem...Mimo, że waży 11 kg bardzo wygodnie mi się go podnosi, a jest i tak 6 kg lżejszy od dotychczasowego. Za nowy wózek zapłaciłam z wysyłką 230 zł.

emalia82 -udanej rehabilitacji i zdróweczka

eagle - fiu, fiu! muszę mojego wysłać do Was na korepetycje:-D Ja ścięłam włosy kilka miesięcy temu i nie jestem zadowolona, ale może to kwestia ogólnej różnicy w wyglądzie -była zgrabna laseczka z długimi włosami, a jest konkretna babka z krótkimi:-):-):-)

zyraffka - u mnie z niejedzeniem pomogła zmiana pory podawania posiłków, jak mi któraś z Was radziła, ale to trochę inna sytuacja, bo ja już nie daję cyca i to, co Małemu smakuje je chętnie, ale i tak muszę zabawiać i cuda wyczyniać.

Pisałyście o normach mleka, trochę się przestraszyłam, bo u mnie wygląda to mniej więcej tak:

ok. 5 - 160-210 ml mm
ok. 9 - 160-210 ml kaszki z butelki
ok. 11 - 12 - kasza manna na wodzie z owocami lub owoce z jogurtem/twarożkiem
ok. 15 - obiadek - warzywka z mięskiem, czasem z rybką
ok. 17 - owoce lub warzywka
ok. 20 - 160-210 ml kaszki z butelki
ok. 00 - 160-210 ml mm (nie zawsze, ale czasem domaga się jeszcze jednego karmienia nocnego)

Wobec czego są dni, że wypija ok. 700 ml, ale są takie, kiedy wychodzi ok. litr. Za dużo chyba...? Nie mogę Małego oduczyć jedzenia w nocy... Kaszki daję różne, mleczno-ryżowe, pszenne najróżniejsze na mm. W ciągu dnia biszkopcik, pałeczki kukurydziane itp. do chrupania. Soczków nie chce, czasem uda mi się podać mu wodę, ale malutko.
Pisałyście również o objawach alergii pokarmowej, my ostatnio przerobiliśmy - Mały był cały w grudkach, czerwonych plamach i miał chyba takie liszaje, o jakich pisałyście w załamaniach rąk i nóżek, wkoło ptaszka całego i na szyi. Dostał zyrtec i wapno i wszystko poznikało w ciągu tygodnia. Ponieważ wcześniej już go wysypało na samej szyi, myślałam, że to wina zupy truskawkowej z mojego talerza, bo mu dałam spróbować, lub rybki, ale okazało się, że to żółtko. Dawałam mu do warzywek wcześniej i miał drobne zmiany, a tego dnia, co go wysypało, dałam mu trochę żółtka wyłuskanego z mojej jajecznicy i w ciągu godziny miałam marsjanina w domu.
Ok, uciekam spać, pozdrawiam serdecznie, postaram się częściej zaglądać, ale mamy teraz kociokwik z rozpoczynaniem budowy i totalnie brak mi czasu....Poza tym jakoś mało zorganizowana jestem ostatnio:szok:

Aha, wyłazi nam górna dwójka (lub trójka, bo jakoś daleko od przedziałka;)) i Mały łazić się nauczył po kojcu na dwóch kończynach swoich krzywulaśnych jak szalony, w związku z czym kupa siniaków u nas:)

Perfecta - poproszę jakiś smaczny przepis obiadowy do mojej perfekcyjnej książki kucharskiej:-):-):-)

Wszystkim miesięczniakom z ostatnich dni i dzisiejszym wysyłamy buziaki ogromne!!!

Ostatnia edycja:
Witam i ja. Dzisiaj pospalismy do 6-ej, no ale nic dziwnego jak Jasiek spał już od 18-ej :-).
Koriander- mam nadzieję ,że nocka była bezgorączkowa. Trzymam kciuki za wynik posiewu.

Pierwsza???

reklama
Do góry