reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Cieszę się, że z Gosią i dzieciątkiem wszystko w porządku. Trzymaj się Gosiu i dbaj o siebie. Będzie dobrze!
Dziewczyny, czy wy się sugerujecie terminem porodu wyliczonym przez gina z dnia ostatniej miesiączki czy z dnia zapłodnienia? Bo mi wychodzi 2 tygodnie rozbieżności i nie wiem który mam tydzień ciąży...:oo2:
;-)
Ola w twoim przypadku termin z USG będzie bliższy prawdzie, to chyba ty pisałaś, że zaszłas w ciążę w 25-26(?) dniu cyklu. A jaki termin wpisali ci do karty ciąży? Czy mówiłaś ginowi, że miałaś tak późno w cyklu owulację?
Ogólnie USG zrobione w 10-12 tc podaje najdokładniejszy termin porodu.

Ostatnia edycja:
nie moglam sie doczekac kiedy dopuszcza mnie do kompa zeby sprawdzic co tu sie dzieje ale jak dobrze ze z Gosia i dzidzia wszystko dobrze co do wyliczen to u mnie tez brał z ostatniej M

Ja liczylam od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki.Polozna liczyla tak samo i jak narazie data sie nie zmienila:-D
Zgodnie z takim liczeniem to urodzilam synka w 43-im tc, a po urodzeniu stwierdzono 40-ty tydzień, łożysko było bardzo ładne.
Gdyby nie ten wspaniały wynalazek jak USG i jego wyliczenia, nie dotrwałabym do samoistnych skurczy i naturalnego urodzenia synka, męczyliby mnie pewnie wcześniej wywolaniami i oxy, bo przeciez dziecko nie może się urodzić w 43-im tygodniu :-) Czeka się maks 2 tygodnie i to nie wszyscy chcą czekać.
Zgodnie z terminem porodu wyznaczonym wg OM i standardowego 28-dniowego cyklu "powinnam" urodzić synka 27 kwietnia (gin ze względu na długie cykle skorygował na szczęście datę w karcie na 2 maja), pierwsze USG wskazało 10 maja, kolejne13-15 maja, a urodziłam właśnie 13 maja. Dlatego akurat w moim przypadku wyznaczanie terminu wg OM to totalna bzdura.

reklama
Do góry