reklama
P
paula24211
Gość
ja uciekam spać dziewczyny slodkich snów
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Cieszę się, że z Gosią i dzieciątkiem wszystko w porządku. Trzymaj się Gosiu i dbaj o siebie. Będzie dobrze!
Ogólnie USG zrobione w 10-12 tc podaje najdokładniejszy termin porodu.
Ola w twoim przypadku termin z USG będzie bliższy prawdzie, to chyba ty pisałaś, że zaszłas w ciążę w 25-26(?) dniu cyklu. A jaki termin wpisali ci do karty ciąży? Czy mówiłaś ginowi, że miałaś tak późno w cyklu owulację?Dziewczyny, czy wy się sugerujecie terminem porodu wyliczonym przez gina z dnia ostatniej miesiączki czy z dnia zapłodnienia? Bo mi wychodzi 2 tygodnie rozbieżności i nie wiem który mam tydzień ciąży...
;-)
Ogólnie USG zrobione w 10-12 tc podaje najdokładniejszy termin porodu.
Ostatnia edycja:
emalia82
Fanka BB :)
Z tego co wiem to właśnie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki sie liczy tygodnie. Ale w przypadku Oli to faktycznie najpewniejszy będzie termin z USG.
Kama83
Fanka BB :)
Ja liczylam od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki.Polozna liczyla tak samo i jak narazie data sie nie zmienila
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Zgodnie z takim liczeniem to urodzilam synka w 43-im tc, a po urodzeniu stwierdzono 40-ty tydzień, łożysko było bardzo ładne.Ja liczylam od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki.Polozna liczyla tak samo i jak narazie data sie nie zmienila
Gdyby nie ten wspaniały wynalazek jak USG i jego wyliczenia, nie dotrwałabym do samoistnych skurczy i naturalnego urodzenia synka, męczyliby mnie pewnie wcześniej wywolaniami i oxy, bo przeciez dziecko nie może się urodzić w 43-im tygodniu :-) Czeka się maks 2 tygodnie i to nie wszyscy chcą czekać.
Zgodnie z terminem porodu wyznaczonym wg OM i standardowego 28-dniowego cyklu "powinnam" urodzić synka 27 kwietnia (gin ze względu na długie cykle skorygował na szczęście datę w karcie na 2 maja), pierwsze USG wskazało 10 maja, kolejne13-15 maja, a urodziłam właśnie 13 maja. Dlatego akurat w moim przypadku wyznaczanie terminu wg OM to totalna bzdura.
reklama