reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

He he, "tłusty czwartek", a połowa z nas na diecie. Ja uwielbiam pączki i tak się zastanawiam czy dam radę omijac dzisiaj cukiernie, bo już ze trzy miesiące nie miałam go w ustach. Jadę dzisiaj z Olesią do dermatologa i do US złoży pity. Mam nadzieję ,że chociaż w urzędzie nas przepuszczą jak zobaczą dwójkę dzieci :-D

Jasiek zaciesza w łóżeczku. Staje bokiem trzymając się jedną ręką, piszczy żebym na niego popatrzyła i puszcza się i dwa kroczki robi bez trzymanki. Cwaniak jeden. Robi tak tylko w łóżeczku albo kojcu, bo na podłodze jak chce zabrac mu rękę to ten od razu siada.

a co Oli się stało, ze do dermatologa idziesz?? Jasio to zdolniacha mały, ucałuj go ode mnie:-D:-D

Gosiagro - ja nie w temacie, w czym miałaś dwuletnią przerwę? Nie mogę jakoś doczytać..
A dywanik jest na tyle mały, że spokojnie mogę go szybko wytrzepać czy też uprać. A jest taaaaki kolorowy:
Zobacz załącznik 333007

Lencja w rozmawianiu po angielsku;-) znalazłam Native speakera i będę się z nią co tydzień spotykać
dywanek śliczny:tak:

reklama
cześć Dziewczyny ja tylko na chwilę bo czuję się okropnie :(((( dobrze, ze Łukaszek jest niesamowicie grzeczny bo nie dałabym rady. Mam taki katar, że cała twarz mnie boli. Nawet jakbym zjadła pączka to nie czułabym, ze go jem :((

Łukaszek po nocy miał prawie suchą pieluszkę, a w nocy 4 razy przystawiałam go do piersi, sumie to nie przuystawiałam tylko sam się domagał. Gdzieś godzinę po pobudce zapełnił pieluszkę. Zobaczę jak będziej dalej. Katarek już mamniejszy i nie ma problemów ze ssaniem, tylko kaszelek jeszcze go męczy.

cześć Dziewczyny ja tylko na chwilę bo czuję się okropnie :(((( dobrze, ze Łukaszek jest niesamowicie grzeczny bo nie dałabym rady. Mam taki katar, że cała twarz mnie boli. Nawet jakbym zjadła pączka to nie czułabym, ze go jem :((

Łukaszek po nocy miał prawie suchą pieluszkę, a w nocy 4 razy przystawiałam go do piersi, sumie to nie przuystawiałam tylko sam się domagał. Gdzieś godzinę po pobudce zapełnił pieluszkę. Zobaczę jak będziej dalej. Katarek już mamniejszy i nie ma problemów ze ssaniem, tylko kaszelek jeszcze go męczy.
Kurcze chyba telepatia , bo myślałam o Was własnie i podeszłam do kompa by napisać gdzie jesteś. Kochana zdrówka ! Masz olbas w domku? Złagodzi katar i pomoże Ci lepiej oddychać. Kochana dla spokojności zanieś siusiu Łukaszka do analizy. Nie wiem czy próbowałaś ale Jasiek np aż sie rwie jak widzi że cos piję z kubka zwykłego , może Łukaszek załapałby ?
Buziaki dla Was

Nie poodpisuję bo na razie jestem z doskoku bo mój syn dzisiaj ma znów dzień przyczepiaka:) przytulaka , wisiaka na ramieniu mamusinym :p Zaraz powinien zasnąć i sobie siędę i spróbuję nadrobić

mój synio właśnie zjadł śniadanko na widok kaszki zaczął płakać ale jak zobaczył kubek na stole to aż się rwał oczywiście starszy jak wychodził do szkoły nie wypił a miał kakao dałam Michałowi posmakować a ten jak się przyssał to nie mogłam mu kubka zabrać oczywiście wtedy kaszka poszła już lepiej:-D
dobra spadam ubrać małego i do babci może od niej zajże

Lencja takst pączkowy boski:-D
ja staram sie dopatrywac samych pozytywów z odstawienia przez Tomka cyca bo inaczej bym zwariowała, dobrze że sam podjął taka decyzję to i obyło się bezpoleśnie i bezstresowo, a że mi szkoda to trudno kiedyś i mi przejdzie
śliczny dywanik
Kahna czy Ty od rana je piekłaś? zamiast spać
Kasiaj. to jakaś paranoja z własnymi lekami w szpitalu, a do tego za pobyt tam trzeba płacić tzn. za łózko dla mamy, chory ten system jest i tyle
gosiagro super że tak świetnie poszło, dobrze doczytałam że będziecie się spotykać codziennie? idziesz jak burza, ale w sumie jak jest taka możliwość to czemu nie
oj doczytałam że co tydzień :zawstydzona/y:
Gosiu, Lencja oj wyniki to dopiero w połowie kwietnia, do końca marca składanie wniosków zgłoszeniowych będzie trwac
Emalia82 a to spryciula z Jasieńka, wie gdzie bezpieczniej ćwiczyć nowe umiejętności
Perfecta jezdeś już?
zyraffka to że w nocy mniej sika to nie az takie straszne, wtedy jest mniejszy metabolizm, my także noca mniej sikamy niż w dzień przecież, obserwuj co będzie w dzień, zdrówka dla Ciebie

Gosiu- dziękuje , i od nas buziaki dla Majusi i ciebie.:-)
A z Olą idę do dermatologa, bo już od dłuższego czasu łuszczy jej się skórka na paluszkach u nóg i boleśnie pęka. żadne specyfiki apteczne ie pomagają wiec trza zasięgnąc porady specjalisty.

buu, to dużo zdrówka!

gosiagro super że tak świetnie poszło, dobrze doczytałam że będziecie się spotykać codziennie? idziesz jak burza, ale w sumie jak jest taka możliwość to czemu nie
oj doczytałam że co tydzień :zawstydzona/y:

jakby było codziennie to bym zbankrutowała:-D:-D do powrotu do pracy mam jeszcze torchę czasu to myślę, że raz na tydzień będzie oki i ja się trochę wprawie w temat i rozgadam, hope so:-D:-D

Gosiu- dziękuje , i od nas buziaki dla Majusi i ciebie.:-)
A z Olą idę do dermatologa, bo już od dłuższego czasu łuszczy jej się skórka na paluszkach u nóg i boleśnie pęka. żadne specyfiki apteczne ie pomagają wiec trza zasięgnąc porady specjalisty.

pewnie, lepiej sprawdzić:tak:

zyrafko- ja bym radziła zrobić badanie moczu łukaszkowi, bo troszkę za mało sika na moje, chociaz lekarzem nie jestem, ale teraz to wolę na zimne chuchać

dziewczyny co za paranoja tu w szpitalu: fifi miał zalecony 3 razy dziennie clotrimazol na odparzenie w pachwinie i co ? resztka była, starczyło na dwa smarowania dziś, na wieczór już nie i jak mamy jeszcze w dou to mi b dowiezie a jak nie mamy to .......... co za durny kraj, durna służba zdrowia i nie wiem co jeszcze? na co idą moje składki, żebym do szpitala lek dziecku musiałą sama kupić? jutro zamiezam na obchodzie to poruszyć....

Kasiu to poprostu Polska rzeczywistosc.:wściekła/y:
Mój Filipek miał teraz zapalenie płuc :-( po przyjeździe do szpitala okazało sie że po pierwsze nie ma miejsc na oddziale a po 2 nie maja leków do inhalacji :szok:
Założyli małemu tylko wenflon i dwa razy dziennie kazali nam przyjeżdżać na podawanie przez niego antybiotyku, a leki do inhalacji załatwiłam sobie sama, bo "na szczęście" mam astme i mogłam na siebie wziasc leki potrzebne dziecku :baffled:
Zakupiłam inhalator z nebulizatorem i inhalacje robie do tej pory sama w domu, bo po zrobieniu jednej inhalacji i to przez tube w szpitalu mały załapał jakąś bakterie i jego stan zamiast się polepszać zaczął się pogarszać :-(
Pomału wychodzimy na prostą i mam nadzieje że już nigdy wiecej nie bede musiała być "skazana" na szpital.
Trzymam za Was kciuki i oby wypuścili Was jak najszybciej-trzymaj się ciepło.Pozdrawiam

Zyraffka- zdrówka dla ciebie bidulko. A co do Łukaszka , to faktycznie lepiej sprawdzic, choc mam nadzieję ,że to nic takiego. Ściskami i całuje Was oboje :*
Iza- te nasze cwaniaki wiedzą co dobre:)
Eagle- buziaki :*
Perfekta- co pichcisz dzisiaj?

A gdzie moja LENKA???!!!:-(

reklama
przepraszam, ze nie poodpisuję, niemam siły. Właśnie jem śniadanie bez smaku :((

badaicka to normalnie do tv się nadaje, co za kraj.

Jak moja śp.tesciowa była w szpitalu to nie mogli jej dać jednego antybiotyku bo nie mieli a recepty też nie mogli wypisać, bo powinni mieć ten lek, i weź bądź tu mądry a co dopiero zdrowy:(((

chyba kryzys siuśkowy minął, bo 2 pieluszki już zasiusiane więc chyba ok, jeszcze będę obserwować, jak coś będzie nie tak to zbadamy mocz.
Perfecta a wy kiedy mieliście mieć wyniki moczu????? mam olbas więc się olbasuję

wieczorem proszę meldować, która ile zjadła pączusiów, hehe jakiś medal wręczymy dla zwyciężczyni

Do góry