reklama
izia_tcz
Fanka BB :)
naprawde super tekalkulatory mi wychodzi dziewczynka ob tak dalej wszystkim ciezaroweczkom po dzisiejszych wizytach gratuluje super wiesci !u mne niestety z wynikami bylo tak sobie mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie lepiej a za wizyte placilam 90zl z usgDziewczyny, znalazłam fajne kalkulatorki.
Kalkulator ciąży - Kalkulator ciążowy - *-spam-*
i kalkulator płci - Planowanie płci dziecka. Chłopiec czy dziewczynka? - *-spam-* (z przymrużeniem oka, ale co Wam wychodzi? Gosiargo, wychodzi Tobie chłopak?)
Gosia***- cieszę się, że wizyta udana, maleństwo rzeczywiście już duże :-)
OlaPiotrowska- witaj, ciekawa historia z tym poczęciem dziecka ;-)
kpi23- 200zł ło matko, no tak- stolica...
hefi- cudownie, że wizyta udana :-) fajny ruchliwy maluszek- a może czekoladę przed usg jadłaś? ;-)
koriander- :-)no własnie tego się boję, że przez Was nie zrealizuję moich planów porządkowo- domowych Bo jak tu zasiądę to wsiąknę ;-) Ja bym ciążówki teraz kupowała w normalnym rozmiarze, wprawdzie mogą się okazać za małe na końcówkę ciąży, no ale wtedy będzie prawie lato, więc i tak pewnie będziesz już miała coś lżejszego
Klementinka- gratuluję udanej wizyty, cudnie, że krwiaczek się już prawie wchłonął :-)
Paulka- a mi się wydawało, że cytologia to tak jak z dentystą- raz na rok ;-)Nie pamiętam kiedy wcześniej robiłam, mój gin ma wszystkie dane i sam mnie pilnuje i robi kiedy trzeba
Agnieszka--bądź dobrej myśli, na pewno krwiak zanika, skoro już nie plamisz!
Anik79- kolejne cudne wiadomości :-) Ale się cieszę! Gratuluję dużego maleństwa :-)
Idę poczytać dzieciowe książeczki z moim synkiem na dobranoc :-)
OlaPiotrowska- witaj, ciekawa historia z tym poczęciem dziecka ;-)
kpi23- 200zł ło matko, no tak- stolica...
hefi- cudownie, że wizyta udana :-) fajny ruchliwy maluszek- a może czekoladę przed usg jadłaś? ;-)
koriander- :-)no własnie tego się boję, że przez Was nie zrealizuję moich planów porządkowo- domowych Bo jak tu zasiądę to wsiąknę ;-) Ja bym ciążówki teraz kupowała w normalnym rozmiarze, wprawdzie mogą się okazać za małe na końcówkę ciąży, no ale wtedy będzie prawie lato, więc i tak pewnie będziesz już miała coś lżejszego
Klementinka- gratuluję udanej wizyty, cudnie, że krwiaczek się już prawie wchłonął :-)
Paulka- a mi się wydawało, że cytologia to tak jak z dentystą- raz na rok ;-)Nie pamiętam kiedy wcześniej robiłam, mój gin ma wszystkie dane i sam mnie pilnuje i robi kiedy trzeba
Agnieszka--bądź dobrej myśli, na pewno krwiak zanika, skoro już nie plamisz!
Anik79- kolejne cudne wiadomości :-) Ale się cieszę! Gratuluję dużego maleństwa :-)
Idę poczytać dzieciowe książeczki z moim synkiem na dobranoc :-)
Kama83
Kolejny dzien zlecialJa siedzie i buszuje po internecie.Dominik nadal mi wojuje w lozku i ani mysli spac
Gratujule wszystkim udanej wizyty,widze ze niektore z was sporo placa za ta przyjemnasc
Tak czytam wiadomosci i znalazlam jeden artykul ktory mnie poprostu zbulwersowal i zszokowal.Nie wiem jak ludzie potrafia cos takiego robic nawet wlasnym dzieciom.Zreszta przeczytajcie sobie,ale uprzedzam ze nic przyjemnego
Jak dobrze gwałcić dzieci? Pedofil radzi
Gratujule wszystkim udanej wizyty,widze ze niektore z was sporo placa za ta przyjemnasc
Tak czytam wiadomosci i znalazlam jeden artykul ktory mnie poprostu zbulwersowal i zszokowal.Nie wiem jak ludzie potrafia cos takiego robic nawet wlasnym dzieciom.Zreszta przeczytajcie sobie,ale uprzedzam ze nic przyjemnego
Gosia***
no odpukać nie krwawię już 2 tygodnie....)a tak to co kilka dni miałam krwawienia.
No oby się wchłonął....bo naprawdę chyba więcej już nie dam rady zrobić niż robię i załamię się jak się okaże, że mimo tego wszystkiego tek krwiak dalej jest!
Trzymaj się kochana. Napewo będzie dobrze. Nie krwawisz więc napewno jest okTrzymam kciuki;-)
Wróciłam i jestem najszczęśliwszą mamą pod słońcem:-):-) Dzidziuś rośnie jak na drożdzach, duży CRL 6,17 cm i baaaardzo ruchliwy:-) na początku nie udało go się wogóle zmierzyć bo stał/a na głowie i nie miała mu/jej zmierzyć przezierności, ale wzięliśmy się na sposób:-) i wszystko wyszło w porządku:-)
Gratuluje udanej wizyty ile wynosi wynik przezierności Twojego maluszka?
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Zaglądnełam do was, co tam słychać, fajnie, że już wkraczacie w II trymestr, brzuszki rosną. I przede wszystkim cieszę się Agnieszko, ze wszystko o ciebie w porządku, będę kibicować tobie i twojemu dzidziusiowi do samego końca.
Widzę, że juz żyjecie płcią dziecka. Co do kalendarzy płci, mój pierworodny zawsze miał być chlopakiem i jest, a Aniołek z chińskiego był chłopczykiem a z tego drugiego dziewczynką, a jak było naprawdę tego nigdy się nie dowiem, nazwałam go Karolinek, bo odszedł w imieniny Karola.
Sok malinowy w ciąży jest całkowicie bezpieczny, ja cała ciążę piłam herbatkę malinową Saga, a herbatka z lisci malin naprawdę skuteczna przed porodem, ale strasznie niedobra.
Ja akurat zaszłam w ciążę w 24 dniu cyklu, ale to była moja pierwsza owulacja tylko opóźniona (zmiany klimatyczne).
Pozdrawiam wszystkie czerwcóweczki!
Widzę, że juz żyjecie płcią dziecka. Co do kalendarzy płci, mój pierworodny zawsze miał być chlopakiem i jest, a Aniołek z chińskiego był chłopczykiem a z tego drugiego dziewczynką, a jak było naprawdę tego nigdy się nie dowiem, nazwałam go Karolinek, bo odszedł w imieniny Karola.
Sok malinowy w ciąży jest całkowicie bezpieczny, ja cała ciążę piłam herbatkę malinową Saga, a herbatka z lisci malin naprawdę skuteczna przed porodem, ale strasznie niedobra.
Jest to możliwe, bo można mieć cykl z tzw podwójną owulacją, czyli drugim jajeczkowaniem w cyklu. Niekoniecznie oba jajeczka spływają wtedy jednocześnie (prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej), ale pierwsze jajeczko spływa sobie zwyczajnie, w okolicach 14 dnia cyklu a potem, po jakimś czasie (np blisko terminu miesiączki), może spłynąć kolejne jajeczko. To się zdarza. Wtedy jest śluz owulacyjny, dokładnie taki jak przy zwyczajnym jajeczkowaniu i można też zajść w ciążę. I choc istnieją sprzeczne zdania w tym temacie ja byłam swiadkiem, jak na USG ginekolog powiedział dziewczynie, ze prawy jajnik jest tuż po owulacji, a w drugim jajeczko dojrzewa, jak się pani postara dzisiaj wieczorem i za tydzień, to moze mieć pani bliźniaki dwujajowe :-)Właśnie tak czytam że zaszłaś w ciążę 2,3 dni przed miesiączką.
Dziewczyny moja znajoma się zastanawia czy nie jest w ciąży. Ale jedyne kiedy mogla zajść to dzień przed miesiączką, potem miesiączka była normalnie a teraz się trochę spóźnia. Czy to możliwe żeby całkowicie po dniach płodnych zajść w ciążę??
Ja akurat zaszłam w ciążę w 24 dniu cyklu, ale to była moja pierwsza owulacja tylko opóźniona (zmiany klimatyczne).
Pozdrawiam wszystkie czerwcóweczki!
Ostatnia edycja:
annajak
Straszne. Brak słów. Jak ci ludzie tak mogą. Drastyczne to ale uświadamia, że pedofile to nie tylko zły obcy pan zza krzaka, ale też ojciec, brat, kuzyn... Obrzydliwe.Tak czytam wiadomosci i znalazlam jeden artykul ktory mnie poprostu zbulwersowal i zszokowal.Nie wiem jak ludzie potrafia cos takiego robic nawet wlasnym dzieciom.Zreszta przeczytajcie sobie,ale uprzedzam ze nic przyjemnego
Są też tam linki do informacji jak chronić dziecko, bardzo przydatne.
Dobranoc :-)
reklama
Trzymaj się kochana. Napewo będzie dobrze. Nie krwawisz więc napewno jest okTrzymam kciuki;-)
Gratuluje udanej wizyty ile wynosi wynik przezierności Twojego maluszka?
witaj, przeziernść NT - 1,4 mm