reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

buuuu... wcięło mi całego posta....więc tylko na szybko
Kajdusia - pierwsza miłość nie wybiera ;) z żeberkami niestety nie zawiele można zrobić, nawet jak się połamią :( mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie
Perfecta - to co robisz w kuchni brzmi pysznie - może czas na własnego bloga kuchennego? Agatka też ma towarzyską facę i wszędzie za nami wędruje - na szczęście z Tatą zostaje bez problemu.
koriander - u was +8 a unas -8 i wiatr, więc spacerki mocno skrócone. Agatka nawet jak jest po drzemce najdalej po 30 minutach spaceru odpada w sen ;)
Agi - dobrze,że dotarłyście bezpiecznie do domu, ale za takie podejście do matki z dzieckiem należy się nagana
eagle - super, że Tomaszek zaakceptował aparatki
izia - jak mocowania się połamały to nie za bardzo jest co ratować, ale może nie połamał tylko wyskoczyły?

U nas dzisiaj na obiad biała kiełbasa w piwie zapiekana z cebulą :) ja mało fixuję, ale dlatego , że mi nie smakuje...
Agatka dzisiaj wreszcie przerwała passę niegadania i zaczęła intensywnie bababłable gli gu ga be i tak od samego rana. Kolejnym osiągnięciem jest już kilkukrotne samodzielne wstanie :) Ostatnio całe dnie jest w świetnym humorze i potrafi się zaśmiewać na całego, aż się przyjemnie robi.
Oho - koniec drzemki

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy jak wybieraybyście imiona dla Waszych dzieci to nadal by były one takie same??Czy żałujecie??

Ufff sprzątnęłam niepotrzebne klamoty i papiery i gazety i pierdziliony innych rzeczy:)
Kajdusia -
2 ogóreczki ,
1 kalarepka ,
garść listków bazylii , listków mięty mogą byc nawet dwie:p i garstka listków kolendry zioła świeże !
Ogórka i kalarepkę obierasz i obieraczką do ziemniaków robisz cieniutkie plasterki (może byc też tarka i te długie
ostrze) Ogórka ściera się do momentu gdy pojawią sie pestki:) Wymieszaj wszystkie składniki i odstaw na 20-30
minut by zioła i warzywka pusciły soki. W między czasie zrób dresing.
Sos sojowy jasny - ja wiem z 3 łyzki
ocet ryżowy - 2 łyżeczki (zamiast może być sok z połówki cytrynki)
łyzeczka cukru - najlepiej brazowego
imbir korzeń - kawałek 2cm
pół ząbka czosnku
jak ktos lubi na "otro" to papryczka chilli
pokrojona w cieniusieńkie kawałeczki część ogórka z pestkami która została po starciu
Wszystko ze sobą wymieszać i delikatnie skropić sałatke przed podaniem.
Jeżeli chodzi o dresing to ja polałam powyższym , który robię do pierożków czy sajgonek, nie każdemu on smakuje. Możesz spróbować bez czosnku , albo samą cytrynka skropic albo samym sosem sojowym lekko podlać i dodać posiekane chilli. Według uznania.:) Nie nalezy przesadzac z dresingiem bo zabije smak "melonowy" sałatki Delikatnie skropić!

Ja bym nie zmieniła... wydaje mi się że idealnie pasuje do mojego bączka ;) a czemu pytasz? czyżby Gaja Ci się znudziła? jest cudowne i niepowtarzalne ;)

Pytam z ciekawości bo koleżanka mi mówiła, że chetnie swojemu synkowi by zmieniła dlatego pytam Was:)Ja bym Gai nie zmieniła nigdy w życiu:)A jak bedzie chłopak to bedzie Iwo;)

Sealet- biała kiełbasa w piwie, mniam mniam, niegdy nie robilam, a słyszałam, że dobre... Prawda to? Gratulacje dla Agatki! Ale dużo osiągnięć na raz :tak:
Lena- Mi nadal bardzo się podoba imię Małgosia :-) Choć w praktyce stosujemy wersje męskie- Małgoś,. albo Gosiak, Gosiaczek :-D
Perfecta- JESTEŚ ZŁOTA! Dziękuję , dziękuję! :tak:A ten imbir to na tarce, czy sie kroi jakoś?:zawstydzona/y:??:zawstydzona/y:?. Jutro popędzę po kalarepkę :tak:

Piotrek bawi się z Oliwią- zgadnijcie w co?- w doktora :baffled: Wcześniej Piotrek robił Oliwii walentynkę, chciał koniecznie coś napisać to mu dyktuję: "dla Oliwii- Piotruś", a ten bunt, bo ma być "Kocham Cię Oliwio- Piotruś". No to tak jest. Mała nie umie jeszcze czytać, ciekawe co na to jej rodzice....

reklama
Do góry