reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

buuuu... wcięło mi całego posta....więc tylko na szybko
Kajdusia - pierwsza miłość nie wybiera ;) z żeberkami niestety nie zawiele można zrobić, nawet jak się połamią :( mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie
Perfecta - to co robisz w kuchni brzmi pysznie - może czas na własnego bloga kuchennego? Agatka też ma towarzyską facę i wszędzie za nami wędruje - na szczęście z Tatą zostaje bez problemu.
koriander - u was +8 a unas -8 i wiatr, więc spacerki mocno skrócone. Agatka nawet jak jest po drzemce najdalej po 30 minutach spaceru odpada w sen ;)
Agi - dobrze,że dotarłyście bezpiecznie do domu, ale za takie podejście do matki z dzieckiem należy się nagana
eagle - super, że Tomaszek zaakceptował aparatki
izia - jak mocowania się połamały to nie za bardzo jest co ratować, ale może nie połamał tylko wyskoczyły?

U nas dzisiaj na obiad biała kiełbasa w piwie zapiekana z cebulą :) ja mało fixuję, ale dlatego , że mi nie smakuje...
Agatka dzisiaj wreszcie przerwała passę niegadania i zaczęła intensywnie bababłable gli gu ga be i tak od samego rana. Kolejnym osiągnięciem jest już kilkukrotne samodzielne wstanie :) Ostatnio całe dnie jest w świetnym humorze i potrafi się zaśmiewać na całego, aż się przyjemnie robi.
Oho - koniec drzemki

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy jak wybieraybyście imiona dla Waszych dzieci to nadal by były one takie same??Czy żałujecie??

Ufff sprzątnęłam niepotrzebne klamoty i papiery i gazety i pierdziliony innych rzeczy:)
Kajdusia -
2 ogóreczki ,
1 kalarepka ,
garść listków bazylii , listków mięty mogą byc nawet dwie:p i garstka listków kolendry zioła świeże !
Ogórka i kalarepkę obierasz i obieraczką do ziemniaków robisz cieniutkie plasterki (może byc też tarka i te długie
ostrze) Ogórka ściera się do momentu gdy pojawią sie pestki:) Wymieszaj wszystkie składniki i odstaw na 20-30
minut by zioła i warzywka pusciły soki. W między czasie zrób dresing.
Sos sojowy jasny - ja wiem z 3 łyzki
ocet ryżowy - 2 łyżeczki (zamiast może być sok z połówki cytrynki)
łyzeczka cukru - najlepiej brazowego
imbir korzeń - kawałek 2cm
pół ząbka czosnku
jak ktos lubi na "otro" to papryczka chilli
pokrojona w cieniusieńkie kawałeczki część ogórka z pestkami która została po starciu
Wszystko ze sobą wymieszać i delikatnie skropić sałatke przed podaniem.
Jeżeli chodzi o dresing to ja polałam powyższym , który robię do pierożków czy sajgonek, nie każdemu on smakuje. Możesz spróbować bez czosnku , albo samą cytrynka skropic albo samym sosem sojowym lekko podlać i dodać posiekane chilli. Według uznania.:) Nie nalezy przesadzac z dresingiem bo zabije smak "melonowy" sałatki Delikatnie skropić!

Ja bym nie zmieniła... wydaje mi się że idealnie pasuje do mojego bączka ;) a czemu pytasz? czyżby Gaja Ci się znudziła? jest cudowne i niepowtarzalne ;)

Pytam z ciekawości bo koleżanka mi mówiła, że chetnie swojemu synkowi by zmieniła dlatego pytam Was:)Ja bym Gai nie zmieniła nigdy w życiu:)A jak bedzie chłopak to bedzie Iwo;)

Sealet- biała kiełbasa w piwie, mniam mniam, niegdy nie robilam, a słyszałam, że dobre... Prawda to? Gratulacje dla Agatki! Ale dużo osiągnięć na raz :tak:
Lena- Mi nadal bardzo się podoba imię Małgosia :-) Choć w praktyce stosujemy wersje męskie- Małgoś,. albo Gosiak, Gosiaczek :-D
Perfecta- JESTEŚ ZŁOTA! Dziękuję , dziękuję! :tak:A ten imbir to na tarce, czy sie kroi jakoś?:zawstydzona/y:??:zawstydzona/y:?. Jutro popędzę po kalarepkę :tak:

Piotrek bawi się z Oliwią- zgadnijcie w co?- w doktora :baffled: Wcześniej Piotrek robił Oliwii walentynkę, chciał koniecznie coś napisać to mu dyktuję: "dla Oliwii- Piotruś", a ten bunt, bo ma być "Kocham Cię Oliwio- Piotruś". No to tak jest. Mała nie umie jeszcze czytać, ciekawe co na to jej rodzice....

reklama
Do góry