aisa80
Fanka BB :)
Ja szybkie danie Placki ziemniaczane Takie typowo Poznańskie danie oczywiscie wg. 5 przemian
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
hehe Koraindier juz widzę jakie te warzywka z supermarketów sa eko czy ziółkaHejka, my wlasnie po spacerku, slonce i plus 8 stopni, wiosna wisi w powietrzu!:-) Zaraz idziemy na drugi jak sie mala obudzi i zje, zmienilam ostatnio taktyke, chodzimy na spacery po drzemkach, zeby mala w koncu zaczela ogladac swiat a nie przesypiac kazde wyjscie. Efektem jest Lila zachwycona, az pieje z radosci jak karmimy golebie albo jak moze trzymac cos w raczkach w supermarkecie No i Lila przy wszystkim chce stawac najchetniej przy suszarce na pranie wdrapuje sie po linkach i przysysa do klamerek
Perfecta mam jakies dziwne przeczucie ze my kulinarne siostry jestesmy;-) powiedz kochana lubisz swieze owoce morza? Nie wiem jaki jest do nich dostep w PL, ostatnio jak bylam tylko mrozonki podjadalismy, a swieze malze, podsmazane osmiorniczki czy kalamarnice (nie wiem nawet co jem w naszym jezyku bo w sumie tylko tutaj swieze kupuje ) w lekko cytrynowym sosie z czarnym makaronem wstazkowym, pychaaa!! No i kuchnia wschodnia, tajska przede wszystkim, albo wariacje w kuchni z resztek Co do ziolek to w tej chwili kupujemy takie EKO z supermarketu w doniczce i jemy na biezaco, a jak sie skoncza to nowe. Wiosna wysiewam nasiona w domu a potem rozsiewam do gruntu (bazylia pieknie i szybko rosnie, pietruszka, kolendra i mieta tez! Kiedys posadzilismy bazylie z takiej wyrosnietej doniczki i powiem ci ze listki szybko nabraly goryczy i zaczela nam kwitnac, wiec wole nasionka) Obowiazkowo szczypiorek i kielkuje non stop rzodkiewke, alfa alfa i rzezuche na chleb
A dzis na obiad golabki na krotko do tego mizeria a na deser budyniowa fantazja
Co do rzeczy z torebek to my tez im mowimy stanowczo nie Ja to nawet w ciazy jakiejs obsesji dostalam na tym punkcie, a teraz karmiac to juz w ogole nie tykam.. moja kolezanka ze szkoly, 30-latka zywila sie prawie wylacznie zupkami chinskimi i goracymi kubkami, plus papierosy i co dwa dni solarium i w tej chwili jest po raz trzeci na chemioterapii..nie wiem mnie to przekonalo ostatecznie..:--(
Kajdusia milo cie znowu zobaczyc Moze rzeczywiscie daj sie obmacac lekarzowi po tym zeberku, chociaz z zebrami niewiele da sie zrobic, trzeba przeczekac zazwyczaj bol bo ciezko je w gips wlozyc. Fajne ze Malgosia juz lepiej sypia i gratuluje zabkow! A jak tam dowcipny Piotrus? Jaki on sie przystojny z roku na rok robi No i widze ze chec do pracy na calego! A jaka niania, stara i bez zebow (wlasnie ogladalismy Nianie Mcphee) czy ktos ze znajomych?
Kasiek probuj dawac tak jak dziewczyny pisza przez jakis czas probiotyki Damisiowi, oraz mala lyzeczke dobrego oleju najlepiej lnianego lub oliwy extra virgine. Mozliwe ze ma silne wzdecia, Lili tez sie zdarza potrafi budzis sie z placzem, przekrecam ja na brzuszek, popryka i zasypia znwou spokojnie..Gratuluje synkowi nowych talentow!
izia gratuluje zabka!
aisa sliczne zdjecie Basi tez musi prase przejrzec podczas posiedzenia na tronie Nie moge znalezc tych przepisow ktorymi sie chcialas z nami podzielic, chyba ze ich nie wstawilas?
Milka hehe ale ten maluchy szybko rosna, moze dziewczyna bedzie cierpliwa i poczeka az Olaf dojrzeje do zwiazku
eagle oj uwazaj kochana z braniem Tomcia do lozka, mnie tez urzeklo ze Lila tak sie wtula i moglam na nia godzine patrzec jak spi obok mnie, i zaczelam brac ja do lozka o 5 rano, potem o 3 rano..a teraz jak ide spac to sie od razu budzi i nie ma zlituj..Ale maluszki tak szybko rosna, w sumie to jakos tego strasznie nie zaluje, takie chwile sa krotkie i piekne :-)
A z okazji ukonczenia 8 miesiecy kochanemu DAMIANKOWI, Alankowi i MILENCE najserdeczniejsze zyczenia sklada ciocia K wraz z Lila
Lena tu sie akurat nie zgodze bo kupujac nasiona (przynajmniej tam gdzie ja kupuje) jest wybor miedzy takimi nasaczonymi chemia i nie, co zreszta widac i po nasionach i po plonach. Ja mam w ogrodzie mase warzyw i ziol oraz winorosl i poza tym ze z mezem co wieczor zbieramy slimaki i gasienice, nie zauwazylam wiekszych brakow w zbiorach mimo ze ich obficie nie polewalam chemia i nie zasmradzalam gazami :-)
no ba :-):-)hehe to masz magiczny ogród
no ba :-):-)